حجت الاسلام ناصر رفیعی در گفتوگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی(ع) با اشاره به ویژگیهای این امام معصوم(ع) اظهار کرد: کرامت اخلاقی از بارزترین ویژگیهای امام دوم شیعیان محسوب میشود که کرامت به معنی برخورد مثبت با امور منفی و نادیده گرفتن خطای دیگران است.
وی با اشاره به علل لقب نهادن امام حسن مجتبی(ع) به عنوان کریم اهل بیت(ع) تصریح کرد: ایشان در زمانی زندگی میکردند که دوران بسیار سختی در مدینه بود که به دلایل سیاسی و غیرسیاسی به این امام معصوم(ع) و پدر بزرگوارشان حضرت علی(ع) توهین میکردند ولی برخورد امام موجب تغییر رفتار توهین کنندگان میشد.
حسن خلق موجب نورانی شدن پرونده انسان میشود
این استاد حوزه و دانشگاه، حسن خلق را از دیگر ویژگیهای امام حسن مجتبی(ع) دانست و بیان کرد: حسن خلق موجب نورانی شدن پرونده انسان در قیامت میشود تا جایی که نبی خدا(ص) فرمود: «نزدیکترین شما به من در قیامت خوش اخلاقترین شماست» و این ویژگی در سراسر وجود امام حسن(ع) موج میزد.
وی اضافه کرد: در روایات آمده است یکی از غلامان ایشان به یکی از گوسفندانی که در منزل امام حسن مجتبی(ع) نگهداری میشد آسیب رساند و زمانی که امام(ع) از غلام پرسیدند چرا چنین کاری کردی؟ پاسخ داد: میخواستم ببینم آیا شما ناراحت میشوید، ما تا کنون ناراحتی شما را ندیدیم و امام در پاسخ به غلام خطاکار فرمودند: «کار شایستهای انجام ندادی ولی باز هم عصبانی نمیشوم» و اینگونه رخدادها به صورت مکرر در زندگی امام حسن مجتبی(ع) رخ میداد.
تحت تأثیر قرار گرفتن یهودی از اخلاق امام حسن(ع)
حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: امام حسن مجتبی(ع) همسایهای داشتند که یهودی بود که تحت تأثیر حسن خلق امام قرار گرفته بود و زمانی که همسر فرد یهودی به خانه امام حسن(ع) رفت و متوجه شد که از چاه داخل خانه آنها با دیوار خانه حضرت سرایت کرده و امام(ع) اعتراضی نکرده و تحمل کردهاند بسیار تعجب کرد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه سومین ویژگی امام حسن مجتبی(ع) را جود و سخاوت ذکر کرد و گفت: این ویژگیهای امام(ع) بسیار معروف است و فقرا در مدینه فقط منزل ایشان را میشناختند و به همین دلیل فقط به درب منزل امام حسن(ع) مراجعه میکردند و دست خالی برنمیگشتند.
نظر شما