به گزارش خبرگزاری مهربه نقل ازخبرگزاری فرانسه، به گفته مقامهای اسرائیلی همزمان با همراه با تاکید برنگرانی اسرائیل از چشم انداز برنامه هسته ای ایران، ایهود اولمرت دردیدار از چین در جستجوی تقویت روابط اقتصادی دو جانبه با این کشور قدرتمند آسیایی خواهد بود.
برخلاف مذاکراتی که اولمرت در آمریکا، انگلیس ، فرانسه یا روسیه داشت؛ مقامهای اسرائیلی پیش بینی می کنند که وی با اشتیاق اندک پکن درباره درخواست اسرائیل برای تحریمهای سنگین علیه ایران روبروشود .
اسرائیل که تنها رژیم دارنده تسلیحات هسته ای در خاورمیانه است و تا کنون سیاست ابهام را درباره استراتژی هسته ای خود در پیش گرفته است؛ بارها همراه با آمریکا با جنجال سازی بر سر برنامه هسته ای ایران، خواستار شدید فشارهای بین المللی علیه تهران شده است.
یک مقام عالی رتبه اسرائیلی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه، یکی از اهداف سفر اولمرت به چین را چنین ارزیابی کرد : برای اولمرت مهم است که با رهبری چین به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به تبادل نظر درباره مسائل منطقه ای از جمله مسئله فلسطین، لبنان و ایران بپردازد .
وی افزود : بسیار مهم است به پکن برویم و نگرانی اسرائیل درباره ایران را تشریح کنیم ؛ چین نیز نمی خواهد ایران به بمب هسته ای دست یابد و حقیقت این است که آنها از تحریمها علیه ایران حمایت کردند .
میری ایسین سخنگوی دولت اسرائیل همچنین درباره موضوعات مورد بحث در چین گفت : بیشتر محورهای مذاکرات اولمرت شامل مسائل تجاری خواهد بود؛ این دیدار نشانه تلاش برای بهبود روابط اقتصادی دو جانبه خواهد بود .
وی همچنین خاطرنشان کرد : طی این دیدار سه روزه، که پس از 15 سال برقراری روابط دیپلماتیک صورت می گیرد ، اولمرت با هو جین تائو رئیس جمهوری و ون جیابائو نخست وزیر و همچنین دیگر مقامهای ارشد چین دیدار خواهد کرد .
از سویی ، گرچه چین در کل توجه زیادی به درگیری اسرائیل و فلسطین از خود نشان نداد، اما افزایش تلاشها برای آغاز گفتگو بین اسرائیل و فلسطینیان ظاهرا در دستور کار اولمرت خواهد بود .
دیدارهای اخیر دیپلماتهای ارشد چینی از اسرائیل مانند لی ژائوزینگ وزیر امور خارجه این کشور علامتی درباره افزایش سرمایه گذاری دراین منطقه است .
بر اساس این گزارش، چین که به طور سنتی طرفدار فلسطین است؛ زمانی که میزبان محمود الزهار وزیر امور خارجه تشکیلات خود گردان فلسطین در ماه ژوئن سال گذشته بود ، خشم اسرائیل را برانگیخت ، زیرا پس از پیروزی حماس در انتخابات عمومی و کنترل کابینه ، آمریکا و متحدانش، دولت فلسطین را تحریم بین المللی کردند .
می توان گفت که روابط دو جانبه اسرائیل و چین در سالهای اخیر با مخالفت آمریکا با فروش تسلیحات تل آویو به پکن آسیب دید .
نظر شما