به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن پست با بیان این مطلب نوشت : طی هفته جاری جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا افزایش 20 هزار نیروی آمریکایی درعراق را اعلام خواهد کرد. آیا این اقدام پیروزی را به همراه خواهد داشت؟ احتمالا خیر. اما این اقدام توجه ما را از رویارویی با مسائل عمیق منطقه ای که باید حل شوند، منحرف خواهد کرد.
" وسلی کلارک" (Wesley K. Clark) نویسنده این تحلیل ، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و عضو ارشد مرکز روابط بین الملل بورکل خاطر نشان می کند : دولت آمریکا به افزایش شمار نیروها در عراق واقعا به عنوان تنها اقدام باقی مانده در عراق نگاه
می کند که یک نشانه مشهود از تصمیم آن خواهد بود. افزایش کمکهای اقتصادی نیز احتمالا مسئله ای است که به آن توجه خواهد شد ، اما در نبود یک تغییر در الگوی خشونت ، تنها افزایش ساختارها سودمند نخواهد بود.
در ادامه این مطلب آمده است : چندین تیپ دیگر در بغداد اجازه خواهند یافت تا عملیاتهای بیشتری را انجام دهند. برخی موفقیتهای اولیه نمایان خواهد شد، اما این مسئله چقدر مهم خواهد بود؟ ما هرگز نیروهای کافی در عراق نداشته ایم. از سوی دیگر، نیروهای آمریکایی تا کنون مهارتهای زبان، آگاهی فرهنگی و مشروعیت سیاسی نداشته اند تا این اطمینان را ایجاد کنند که مناطق پاکسازی شده را می توان حفظ کرد. نکته کلیدی این است که نیروهای بیشتر عراقی وجود داشته باشند، اما به تعدادی که به آنها نیاز است، وجود ندارند.
نویسنده می افزاید: حقیقت این است که مشکلات اساسی سیاسی هستند، نه نظامی. اقدام موثرتری برای حل درگیریها در سطح سیاسی نیاز است. سفیر جدید آمریکا ممکن است نقش موثری را ایفا کند ، اما دولت آمریکا نیاز دارد تا این مسئله را درک کند که دیدگاه نومحافظه کاران شکست خورده است.
به عقیده کلارک، همکاری با کشورهایی که در اوضاع عراق دخالت می کنند یک رکن ضروری برای حل درگیری در عراق است، اما این مسئله نیازمند چیزی بیشتر از پستهای مرزی و بیانیه های تهدید کننده است.
به گزارش مهر، واشنگتن پست ادعا می کند : دولت آمریکا به یک استراتژی جدید برای منطقه پیش از دستیابی ایران به تواناییهای هسته ای نیاز دارد؛ در حالیکه گزینه اقدام نظامی باید روی میز باقی بماند، آمریکا باید در به کارگیری دیپلماسی مستقیم برای حل مشکلات وابسته به هم نقش رهبری را ایفا کند. مشکلات به هم پیوسته ای از جمله تلاش ایران در تبدیل شدن به هژمونی منطقه ای و قدرت هسته ای ، تلاش برای کنترل لبنان و درگیری بین اسرائیل و فلسطین. منزوی کردن دشمنان آمریکا کارساز نبوده است.
در پایان تحلیل این روزنامه آمریکایی آمده است : درنبود چنین تغییر اساسی در نگرش واشنگتن امید کمی وجود دارد که افزایش نیروها کارساز باشد. این اقدام زندگی افراد و زمان را تلف ، تروریستها را تقویت می کند و مانع رویارو شدن با چالشهای وابسته به هم می شود که توسط یک منطقه در بحران تحمیل می شود.
نظر شما