خبرگزاری مهر، گروه استانها: در هفته جاری شورای شهر زاهدان لایحه کمک به هیئت دوچرخهسواری سیستان و بلوچستان را که از سوی هاشم زهی، رئیس این هیئت که شهردار منطقه ۲ زاهدان است، ارائه شده بود تصویب کرد اما این اقدام موجب انتقاداتی در استان شد.
در این که کمک به هیئتهای ورزشی و توجه و اهمیت دادن به مقوله ورزش اقدامی ارزشمند است تردیدی نیست؛ اما موضوع زمانی شبهه انگیز میشود که چندین هیئت ورزشی دیگر از جمله هیئت ورزشهای رزمی، ورزشهای همگانی، هیئت ورزشهای بومی محلی، هیئت پرورش اندام، هیئت اسکیت، هیئت جودو، هیئت تکواندو، هیئت ورزشهای هوایی، هیئت بیس بال، هیئت هندبال بانوان و... در طول یک سال گذشته برای اجرا و حمایت از برنامههای ورزشی خود از شورای شهر زاهدان درخواست کمک مالی کردهاند و شورای شهر به بهانه کمبود بودجه درخواستهای آنها را نپذیرفته و رد کرده است. همچنین طی این مدت دهها قهرمان ورزشی و مدالآور برای استان سیستان و بلوچستان در عرصه ورزش افتخار آفریدهاند که حتی بهصورت معمولی نیز از آنان تقدیری صورت نگرفته است.
کمک شورای شهر زاهدان به یک هئیت ورزشی در غیاب رئیس کمیسیون ورزش
حالا با توجه به این شرایط کمک به هیئتی که مدالآور هم نبوده و رئیس آن یکی از شهرداران مناطق شهرداری زاهدان است آن هم با وجود مخالفت شدید و در غیاب رئیس کمیسیون ورزش، جوانان و بانوان شورای شهر توسط دیگر اعضای این شورا تصویب میشود،این پرسش را ایجاد میکند که آیا واقعاً کمک به این هیئت بدون تبعیض و دخیل بودن روابط و بدون در نظر گرفتن جایگاه رئیس هیئت در مسئولیت شهرداری منطقه انجام شده است و به راستی شاخصها و معیارهای اعضای رأیدهنده برای تصویب کمک چندمیلیونی به هیئت دوچرخهسواری چه بوده است که دیگر هیئتها و حتی مدالآوران ورزشهای دیگر نتوانستهاند این شاخصها و معیارها را احراز کنند.
سوال دیگر این است که آیا تصویب این لایحه در جلسهای که رئیس کمیسیون مربوطه در آن حضور نداشته شائبه ناهماهنگی را تداعی نمیکند؟ زیرا زمانی که اعضای شورای شهر برای انتخاب شدن توسط مردم به دنبال رای مردم محروم حاشیه شهر میگشتند، یکی از مهمترین شعارهای آنان ایجاد عدالت و برابری برای همه اقشار جامعه و شهروندان بود. به راستی حالا چه شده است که با گذشت قریب یک سال از انتخاب اعضای جدید شورای شهر چنین بیعدالتیهایی را در کمک به تیمهای ورزشی شهر مرتکب میشوند آن هم در شرایطی که شهر زاهدان با مشکلات زیرساختی عدیده ای مواجه است.
تبعیض در کمک به هیئتهای ورزشی و دخالت غیر کارشناسی برخی از اعضای شورای شهر زاهدان
سمانه صائب، رئیس کمیسیون ورزش، جوانان و بانوان شورای شهر زاهدان در این باره در گفت و گو با خبرنگار مهر، ضمن انتقاد شدید از تبعیض در کمک به هیئتهای ورزشی و دخالت غیر کارشناسی برخی اعضا در وظایف ذاتی این کمیسیون اظهار داشت: دهها هیئت ورزشی از شروع به کار شورای جدید درخواست کمک و نیاز مبرم به مساعدت مالی داشتهاند اما متأسفانه به دلیل شرایط بد مالی شهرداری به هیچکدام از آنها کمکی نشده است با این توجیه که شهرداری بودجه ندارد که البته همینطور است اما چگونه است که برای یک هیئت خاص بودجه وجود دارد.
رئیس کمیسیون ورزش، جوانان و بانوان شورای شهر زاهدان به اصرار و رایزنیهای غیرمتعارف رئیس هیئت دوچرخهسواری سیستان و بلوچستان با اعضای شورای شهر اشاره کرد و افزود: رئیس این هیئت بعد از رد درخواستش در صحن شورا، مجدداً و بهصورت غیرقانونی در عرض ۲ روز درخواست جدیدی ارسال کرد زیرا در پشت صحنه رایزنیهای لازم را با برخی از اعضا انجام داده بود.
وی ادامه داد: تا زمانی که من و اعضای محترم کمیسیون تصمیمگیرنده در جلسه حضور داشتیم این هیئت نیز همچون سایر هیئتها دیده شد، اما با فشار و اجبار برخی اعضای شورا برای کمک چندمیلیونی به این هیئت این سؤال مطرح میشود که تفاوت این هیئت با هیئت کونگفو و بدنسازی یا هیئت فعال بیس بال و هندبال بانوان و هیئت ورزشهای همگانی و ورزشهای بومی و محلی چیست.
صائب گفت: در مجموع اگر شهرداری بخواهد از بیتالمال به تیمهای ورزشی کمک کند (که بدیهی است کمک مالی به تیمهای ورزشی برعهده بودجه سازمان ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستان است) ترجیحاً هیئت ورزشهای همگانی یا ورزشهای بومی و محلی در اولویت هستند نه هیئتی که نه افتخاری آفریده و نه مدالی آورده است.
همکاران غیر عضو با ورود عجیب و از پیش برنامهریزیشده به جلسه کمیسیون برای تصویب این لایحه اعمال فشار کردندبنابر گفته وی همکاران غیر عضو با ورود عجیب و از پیش برنامهریزیشده به جلسه کمیسیون شورای شهر زاهدان که تاکنون چنین اتفاق نیفتاده بود و بهمنظور تحت تاثیرقراردادن کمیسیون و تغییر رأی اعضا برای تصویب این لایحه اعمال فشار کرده اند.
رئیس کمیسیون ورزش، جوانان و بانوان شورای شهر زاهدان تصریح کرد: توجیه برخی اعضای شورا این است که رئیس این هیئت برای شورای شهر زاهدان هزینه داده و باید او را کمک کرد اما سؤال اینجاست آیا رئیس هیئت دوچرخه سوای استان از جیب خودش برای شورای شهر زاهدان هزینه کرده است و یا وظیفه اداری ایشان بوده است.
وی افزود: آیا واقعا بودجه بیتالمال محل تسویه حساب و تعارف و صاف کردن بدهی هاست یا اینکه وقتی بیش از ۴۰ هیئت ورزشی گمنام و بیادعا و البته افتخارآفرین شهر زاهدان از این کمکها مطلع بشوند آیا اعضای رأیدهنده به این لایحه پاسخگوی این بیعدالتی خواهند بود.
رئیس کمیسیون ورزش، جوانان و بانوان شورای شهر زاهدان در پایان گفت: بنده آمدهام برای رفع این ویژه خواریها در شهر، شاید زن باشم و دیگران مرا نادیده بگیرید اما تا صدایم برسد فریاد میزنم و نمیگذارم در روز روشن حق مردم و رأی و نگاه من را بهعنوان رئیس کمیسیون ورزش نادیده بگیرند و سفارش شده مصوبه بدهند.
در مجموع نکته ای که در این میان حائز اهمیت است این است که با توجه به مشکلات عدیده ای که شهر زاهدان از نظر زیرساخت های شهری با آن مواجه است بهتر است که اعضای محترم شورای شهر زاهدان برطرف کردن مشکلات مردم را اولویت خود قرار دهند و حتی اگر قصد کمک به هئیت های ورزشی را دارند عدالت را مدنظر خود داشته باشند.
نظر شما