به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر غلامرضا نصیری از انجام محاسبات شبه اکچوئری در راستای تحلیل تعادل منابع و مصارف برای اولین بار در این سازمان خبر داد و گفت: این گزارش مبنای اتفاقات خوبی در سازمان خواهد بود به نحوی که بودجه ریزی تخصیص منابع درآمدی سازمان، مبانی پیگیری تخصیص متوازن و اصلاح فرآیندها تا مرحله رسیدگی به اسناد مورد بررسی قرار میگیرد تا مشخص شود که آیا به درست انجام شده" یا خیر.
وی به گزارش محاسبات شبه اکچوئری اشاره کرد و افزود: این گزارش که برای اولین بار در سازمان بیمه سلامت تهیه شده است شامل تحلیل جمعیت به تفکیک صندوقها و روند افزایش هزینهها در مقایسه با درآمدها است و نتایج بسیار جالبی داشته است.
وی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت ایران طی سالهای اخیر همواره با زیان انباشته مواجه بوده است که ناشی از انجام مصارف بیش از درآمدهای سازمان و از محل ردیفهای بودجه و واریزی بیمه گزاران به وجود آمده است. سازمان بیمه سلامت یک شرکت دولتی است به این معنا که قوانین دولت و قانون تجارت بر این سازمان حاکم است لذا وقتی می گوییم زیان انباشته یعنی بیشتر از درآمد خود هزینه کرده که بخش اعظم آن مربوط به حوزه درمان است.
نصیری گفت: محاسبات اکچوئری به این مطلب می پردازد که جمعیت بیمه شده سازمان چه هرم سنی دارد و به چه سمتی از نظر سنی حرکت میکند. از آنجایی که سازمان تعهدات بلند مدت دارد میتوان نام این محاسبات را شبه اکچوئری گذاشت یعنی تحلیلی در منابع و مصارف سازمان که از سال ۹۰ تاکنون صورت گرفته است.
وی ادامه داد: براساس این محاسبات تحلیل جامعی انجام شد به نحوی که جمعیت صندوقها، افزایش درآمد و هزینه مورد بررسی قرار گرفت و در آخر اینکه اگر با همین روش پیش رویم تا سال ۹۹ با چه میزان زیان انباشته مواجه میشویم. طبق قانون تجارت هر شرکتی ۵۰ درصد سرمایه اش زیان ده باشد، مشمول ورشکستگی می شود و این در حالی است که سازمان بیمه خدمات درمانی با زیانانباشتهای معادل ۲۵۸ برابر سرمایه ثبت شدهاش روبرو بوده است.
سرپرست دفتر امور مجامع و شرکتهای سازمان بیمه سلامت ایران افزود: سازمان بیمه سلامت طی چند سال گذشته بیش از درآمد خود هزینه کرده و این مشکل همواره به سالهای بعد موکول شده است.
نصیری گفت: سازمان بیمه سلامت همیشه به این موضوع متهم بوده که نتوانسته به درستی مدیریت هزینه داشته باشد. اگر درآمد و هزینه این سازمان به درستی احصاء و مدیریت شود میتوان امیدوار بود سازمان با اصلاح فرآیند بودجهریزی، مدیریت هزینه و بهبود روشها قادر به مدیریت نقدینگی بوده و معضل زیان انباشته را مرتفع کند.
نظر شما