۲۰ دی ۱۳۸۵، ۹:۳۲

کلید پایتخت فرهنگی جهان اسلام به آیسیسکو سپرده شد

کلید پایتخت فرهنگی جهان اسلام به آیسیسکو سپرده شد

مراسم اختتامیه پایتختی فرهنگی جهان اسلام شب گذشته در مهمانسرای عباسی اصفهان، برگزار و طی آن کلید پایتخت فرهنگی جهان اسلام که به دست هنرمندان اصفهانی ساخته شده در اختیار نماینده آیسیسکو قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، در این مراسم متن پیام مقام معظم رهبری در مورد اصفهان قرائت شد و در آن اصفهان شهر علم و دین، شهر انقلاب و جهاد و عالمان معرفی شد که همه کشور از برکات آن برخوردار هستند.

سید مرتضی بختیاری رئیس ستاد نکوداشت، انتخاب اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام را از این منظر که این شهر تجلیگاه اندیشمندان و فلاسفه بزرگی بوده انتخابی مناسب دانست.

وی درادامه اصفهان را تجلیگاه اندیشه و تفکر اسلامی و باغ آئینه در آئینه هنرهای ظریف و شگفت انگیزی دانست که همواره مورد توجه سیاحان و کارشناسان تاریخ بوده است.

استاندار اصفهان در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: ما در آینده حول محور پایتختی کشورهای جهان اسلام، شرایط توسعه موزون و آگاهانه را در قلمروهای مختلف به صورت برنامه ریزی آموزشی، سیاستهای علمی و سیاستهای فرهنگی در نظر گرفته و در تنظیم این سیاستها از اصول علمی و برنامه ریزی اقتصادی نباید غافل باشیم.

در بخش دیگری از این همایش سقائیان نژاد دبیر نکوداشت اختتامیه اصفهان پایتخت فرهنگی جهان اسلام به تشریح اقدامات انجام شده در سالی که اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام شناخته شده پرداخت . وی از جمله کارهای انجام شده در سال پایتختی را برگزاری جشنواره ها، مسابقات و تولیدات هنری و فرهنگی عنوان کرد.

شهردار اصفهان برگزاری بیش از 69 همایش در سطح ملی و بین المللی با هدف اصفهان شناسی و برگزاری 21 نمایشگاه در حوزه بین الملل و ملی و تولید بیش از 40 هزار برنامه را از جمله برنامه هایی اعلام کرد  که در کارنامه اصفهان ثبت خواهند شد.

طباطبائی نژاد امام جمعه اصفهان نیز در بخش دیگری از این همایش با اشاره به فرهنگ دوستی امیر المؤمنین اظهارداشت: پایتخت فرهنگی جهان اسلام یعنی پایتخت فرهنگی امیرالمؤمنین.

طباطبائی نژاد اظهار امید واری کرد که اصفهان همیشه پایتخت فرهنگی امیرالمؤمنین باشد همچنان که در طول تاریخ این چنین بوده است.

در ادامه مراسم حجت الاسلام محمود محمدی عراقی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انتخاب اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام را تاریخ و فرهنگ گذشته و حال اصفهان عنوان کرد .

وی با اشاره به اینکه اصفهان به دلیل برتریهای شاخص تاریخی و فرهنگی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شد، نقش فرهنگ را یک نقش پررنگ در ارتباطات دانست و یادآور شد: در فرهنگ اسلام همبستگی بین کل بشریت وجود دارد و تنها به وحدت ادیان پرداخته نمی شود .

حجت الاسلام عراقی آنچه به مناسبت انتخاب اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انجام شده را ناچیز دانست و از جمله افتخارات اصفهان را برگزاری اولین کنگره قرآنی با حضور قرآن پژوهان بزرگی اعلام کرد که در این میان یک قرآن پژوه بزرگ ایرانی یعنی آیت الله جوادی آملی به عنوان قرآن پژوه برتر به جهان اسلام معرفی شد.

وی اصفهان را نخستین شهری دانست که در اعتراض  به بی حرمتی به ساحت مقدس پیامبر اعظیم الشأن با دعوت از همه ادیان الهی اولین همایش بین ادیان در آن برگزار شد.

در پایان این همایش کلید پایتختی جهان اسلام که به دست هنرمندان اصفهانی ساخته شده بود با حضور نمایندگان کشورهای ازبکستان، فلسطین، شهردار و استاندار اصفهان همچنین محمدی عراقی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به دکتر صدری نماینده آیسیسکو سپرده شد تا پس از آن به نماینده بعدی پایتخت فرهنگی جهان اسلام سپرده شود.

این کلید قرار است همه ساله در اختیار نمایندگان پایتخت فرهنگی جهان اسلام قرار گیرد تا پس از ده سال به همراه تجربیات کسب شده هر کشور به موزه آیسیسکو سپرده شود و کلید پایتخت فرهنگی جهان اسلام به عنوان یادگاری از اصفهان به جای خواهد ماند.

سال 2007 فاس پایتخت فرهنگی جهان اسلام است، فاس پس از کازابلانکا و رباط سومین شهر بزرگ مغرب است. این شهر نخستین پایتخت سیاسی کشور مغرب بوده که در سال 172 توسط ادریس ازهر بنا شد. فاس از شهرهای فرهنگی اسلامی بوده و دارای 700 مسجد و 403 کاخ و سازه قدیمی است.

کد خبر 432526

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha