به گزارش خبرنگار مهر، اولین همایش نقش دستگاه قضایی و رسانه ها در احقاق حقوق جامعه، با حضور حجت الاسلام صادقی، معاون رئیس قوه قضائیه، پروفسور ساروخانی استاد علوم رسانه و جامعه شناس، حشمتی معاون حقوق عامه دادستان کل کشور، ایت الله عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین، زاهدی استاندار، رئیس کل دادگستری و دادستان استان، روسای دادگستری، دادستانها، قضات و فعالان رسانه روز یکشنبه در دادگستری قزوین برگزار شد.
محمد جواد حشمتی در این همایش گفت: ایده هایی که شهید بهشتی در حوزه قضا و احقاق حقوق مردم داشت امروز باید بررسی و پیاده شود تا بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم.
وی اضافه کرد: متاسفانه هجمه به قوه قضائیه همچنان ادامه دارد اما ما با همه مسائل از دو سال گذشته با یک دستورالعمل موضوع احقاق حقوق عامه را جدی گرفته ایم و قرار شد یک لایحه قانونی نیز تهیه شود که در مرحله بررسی و رسیدگی است.
۲۰۰ مورد از حقوق عامه شناسایی و در دست بررسی است
حشمتی تصریح کرد: با اقدامات کارشناسی تاکنون ۲۰۰ مورد از حقوق عامه شناسایی شده و نقشه راه و شرح موضوعات را استخراج کرده ایم که با ذکر مصادیق و موانع قانونی برای برطرف شدن آن اقدام کرده ایم.
وی گفت: برخی موارد شاید در نگاه اول در حوزه دستگاه قضایی نباشد اما محیط زیست، آلودگی هوا، گرانی های مختلف و بحران آب مصداق بارز حقوق عامه است که دستگاه قضایی می تواند در آن ورود کند.
سوء مدیریت مشکلات کشور را بیشتر کرده است
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور تصریح کرد: در برخی از امور مانند دادن مجوز به چاههای غیر مجاز و بروز مشکل کم آبی با سوء مدیریت مواجه بوده ایم و امروز کشور را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی بیان کرد: گاهی مدیریت و تصمیمات غلط حتی امنیت کشور را به مخاطره می اندازد لذا باید دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم در جایی که حقی از مردم ضایع می شود ورود کند و حافظ بیت المال و منافع عمومی باشد.
حشمتی بیان کرد: در کلان شهرها سالانه چندین نفر بر اثر آلودگی هوا جان می بازند و محیط زیست، منابع طبیعی، جنگلها، رودخانه ها، دریاها، معادن تخریب شده و نابود می شود که همه آنها از حقوق عامه محسوب می شود که باید مورد توجه قرار گیرد.
رسانه ها به عنوان قوه چهارم از حقوق مردم دفاع کنند
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور یادآورشد:رسانه ها به عنوان قوه چهارم کشور می توانند در کنار دستگاه قضایی با شفاف سازی، پیگیری امور، جریان سازی، تشویق به اجرای درست قوانین در احقاق حق عامه مردم نقش موثری ایفا کنند.
وی اضافه کرد: رسانه ها باید منعکس کننده دیدگاههای مردم باشند و یکی از راههای حمایت مشارکت دادن مردم در کارهاست زیرا اگر خود را با نظر مردم هماهنگ کنیم بسیاری از ناسازگاری ها جبران می شود.
حشمتی اظهارداشت: رسانه اگر در مبارزه با فساد و تخلف مانند تغییر کاربری اراضی کشاورزی، تخریب جنگل ها و ویلاسازی در منابع ملی پر رنگ تر حاضر شوند می توانند از بسیاری از فسادها جلوگیری واز بیت المال صیانت کنند.
وی اضافه کرد: سند آمایش سرزمین برای همین است که توسعه بر اساس منطق و علم جلو برود اما اگر بی قانونی و تخریب منابع با همین روند ادامه یابد و مردم بی تفاوت شوند دچار آسیب های جدی تر خواهیم شد.
حشمتی گفت: سمن ها باید در این موضوع قویتر حاضر شوند و مطالبات مردمی را بیشتر مطرح کنند تا اجرای قانون نهادینه شود.
تکلیف رسانه ها در احقاق حق مردم سنگین است
وی بیان کرد: از حقوق عامه غفلت کردیم و در عمل نتوانسته ایم از همه ظرفیت های خود استفاده کنیم و امیدواریم در آینده گامهای اساسی در مسیر جلب رضایت مردم برداشته شود.
قزوین پایلوت اجرای طرح احقاق حقوق عامه شود
حشمتی در دامه گفت: قزوین با موقعیت خاصی که دارد و تعامل خوب دستگاه قضایی با رسانه ها می تواند پایلوت اجرای طرح احقاق حقوق عامه باشد و نمونه ورود دادستان قزوین در موضوع عوارضی و آزادراهها کار ارزشمندی بود که در کشور مورد توجه قرار گرفت.
وی اضافه کرد: تاکنون ۴۰۰ مورد احقاق حقوق عمومی توسط دادستانهای سراسر کشور اجرایی شده که این کار می تواند امسال با شدت بیشتری تداوم یابد.
نظر شما