به گزارش خبرنگار مهر، بهروز اکرمی عصر چهارشنبه در نشست خبری با تأکید بر اینکه ایران یکی از کشورهای صاحبنام در مبارزه با مواد مخدر در دنیا است، بیان داشت: نظام جمهوری اسلامی ایران در راستای مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد اقدامات چندوجهی داشته است که از آن جمله میتوان به مبارزه با قاچاقچیان کلان و خردهفروشها، پیشگیری، درمان معتادین و اقدامات فرهنگی اشاره کرد.
این مقام مسئول در ادامه با توضیح اینکه یکی از مهمترین اولویتها در کاهش مواد مخدر و اعتیاد در جامعه افزایش فعالیتهای فرهنگی در جامعه است بیان کرد: آگاهی بخشی، ایجاد شورونشاط و فراهم آوردن امکانات سرگرمیهای سالم برای جوانان از برنامههای مهم در حال اجرا است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اذعان داشت: هرگاه بتوانیم عمومیسازی و همگانی کردن خطرات مواد مخدر را در جامعه گسترش دهیم و خانوادهها را نسبت به این مقوله حساس کنیم بهگونهای که احساس خطر به وجود بیاید یعنی ما موفق شدهایم.
اکرمی با اشاره به تعدادی از فعالیتهای اجتماعی در حوزه مواد مخدر ادامه داد: فعالیت ۶۵ سمن، اراده دو کارگاه آموزشی کشوری، تأسیس کمپ ویژه بانوان، معرفی بهبودیافتگان به دو شرکت تعاونی اشتغال، معرفی شاغلین به مراکز کاری و شغلی، معرفی ۱۸۵ نفر از بهبودیافتگان به سازمان فنی و حرفهای، راهاندازی دو مرکز همیار کارکنان و اجرای طرح مداخلات و مراقبتی ویژه دانش آموزان آسیبدیده از اهم فعالیتهای اجتماعی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره کشفیات مواد مخدر در سه ماه نخست سال جاری خبر داد: در سه ماه نخست سال جاری ۲۱ تن و ۳۰۰ کیلوگرم کشفیات بوده که ۴۸ کیلوگرم ان هرویین، ۲۳ کیلوگرم سایر اقلام و باقیمانده تریاک بوده است.
این مقام مسئول اضافه کرد: تاکنون تعداد ۱۷ نفر قاچاقچی، ۳۳ نفر نگهدارنده و ۱۵۰ عملیات کلی و جزئی انجامشده است.
اکرمی کشفیات سال ۹۶ را ۹۰ هزار و ۵۱۵ کیلوگرم مواد مخدر و ۷۱ هزار و ۵۶۰ پیش ساز مواد صنعتی کشفشده اعلام کرد.
این مقام مسئول اضافه کرد: در این کشفیات ۲۹۸ قاچاقچی،۵۶۲ نفر توزیعکننده،۷۱۷ حملکننده، ۷۷۰ دستگاه خودرو، ۲۴۱ موتور و ۳۰ قبضه سلاح توقیفشده همچنین ۲۱ هزار و ۲۰۰ بوته خشخاش نیز امحا شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان در خصوص حوزه درمان نیز بیان کرد: ۱۱۴ مرکز درمان با دارو، ۲۰ مرکز اقامتی میانمدت، شش مرکز دی آی سی با دو مرکز ویژه بانوان و دو مرکز سرپناه شبانه با یک مرکز ویژه بانوان وجود دارد.
اکرمی اضافه کرد: در حوزه آموزش نیز تربیت ۸۰ نفر مددکار اعتیاد و پرداخت تسهیلات به ۱۳۸ نفر معتاد بهبودیافته را داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه کریدر جابهجایی مواد مخدر از زمینی به دریایی منتقلشده است عنوان کرد: استان هرمزگان در شیوع اعتیاد رتبه ۱۴ کشوری را دارد اما در بحث کشفیات مواد مخدر به دلیل نزدیکی به دریا در رتبه اول تا سوم قرار دارد.
این مقام مسئول اذعان داشت: هر چه کشفیات بیشتر باشد به این معنی است که مواد مخدر کمتری از استان خارجشده است همچنین باید این را در نظر داشت که بیشترین فعالین قاچاقچیان در نیمه دوم سال است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان خاطرنشان کرد: استان هرمزگان در نیمه دوم سال با پدیده هجوم معتادین دورهگرد از سراسر کشور به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی روبهرو است که این امر تلاشهای ما را در فصل زمستان بهصورت کلان و ملی میکند.
اکرمی با توضیح اینکه کمیته اقدامات در حال انجام است که بخشی از جمعیت مهاجر معتاد از سایر استانها به هرمزگان را پوشش دهیم گفت: مبارزه با مواد مخدر همچنین پوشش مشکلات اجتماعی معتادین یک امر مستمر و همیشگی است و یکی از راهها مبارزه با فروش مواد مخدر است.
وی در پایان با تأکید بر بحث آگاهیرسانی و آموزش بیان کرد: جامعه ما در برابر مواد مخدر باید علمیتر برخورد کند همچنین باید به دنبال روشها و شیوههای بهتری برای جلوگیری از شیوع مواد مخدر در جامعه باشیم.
نظر شما