۲۳ دی ۱۳۸۵، ۹:۲۱

نگاهی به موزه فرهنگ اسلام در آمریکا

نگاهی به موزه فرهنگ اسلام در آمریکا

شهر جکسون در ایالت می سی سی پی، آمریکا در میان کلیساهای فعال باپتیست، متودیست و کاتولیک خود هفت سال است که مقر برگزاری نمایشگاه بین المللی فرهنگ مسلمانان بوده و با هدف آشنایی مؤمنان سایر ادیان با حقیقت اسلام و همچنین آموزش عمومی مردم آمریکا درباره تاریخ و فرهنگ اسلام فعال است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، دسامبر سال 2000 گروهی از مسلمانان شهر جکسون در ایالت می سی سی ضرورت نیاز تأسیس یک موزه ملی به منظور ارتقاء سطح اطلاعات درباره فرهنگ و تاریخ اسلام و همچنین سهم مسلمانان در تمدن جهان را احساس کردند. بنیانگذاران این موزه همچنین تلاش کردند درک شهروندان آمریکایی را غنای فرهنگ مسلمانان و اهمیت تعدد میراث فرهنگی و دینی و همچنین نقشی که مسلمانان در تاریخ و توسعه این ایالت ایفا کرده را نشان داده و آن را مورد توجه قرار دهند.

این موزه نخستین موزه تاریخ اسلامی در ایالات متحده است که آوریل 2001 با نمایشگاه "مسلمانان اسپانیا: میراث آن برای اروپا و غرب" افتتاح شد و قرار بود تنها تا پایان سپتامبر2001 ادامه داشته باشد، اما حملات تروریستی یازدهم سپتامبر 2001 ضرورت ادامه این نمایشگاه را مورد تأکید قرار داد.

این موزه که هم اکنون در منطقه تجاری شهر جکسون قرار دارد، هفت سال است که مقر برپایی نمایشگاههای سیار فرهنگ و گنجینه هنرهای سراسر دنیا بوده است.

بر اساس اظهارات برگزارکنندگان این موزه، موزه بین المللی فرهنگ مسلمان از یازدهم سپتامبر امسال تاکنون اهمیت ویژه ای یافته و اهمیت این امر نیز به گسترش اسلام هراسی و اشاعه باورهای نادرست درباره مسلمانان، فرهنگ و دین آنها ارتباط دارد.

راشید یکی از مسئولان برگزاری این همایش گفت: پیش از وقایع یازدهم سپتامبر و پس از آن موضوع کلی که مسلمانان را به واسطه آن مورد اتهام قرار می دادند تروریسم و خشونت بود، جامعه عمومی آمریکا درحقیقت سهم یا اهمیت تأثیر مسلمانان را بر جهان غرب درک نکرده است.

وی افزود: پس از تشکیل این موزه و سفر به بخشهای مختلف ایالات متحده متوجه شدیم که موزه بین المللی فرهنگ اسلام تنها موزه اسلامی این کشور محسوب می شود.

ریاح احمد مدیر روابط عمومی شورای روابط اسلامی – آمریکایی مستقر در واشنگتن گفت: اکثر نمایشگاه های اسلامی که در ایالات متحده تشکیل می شوند بخشی را وامدار این نمایشگاه هستند، بی تردید می توان گفت که هیچ نمایشگاه اسلامی در ایالات متحده وجود ندارد که کاملا خود را وقف معرفی فرهنگ مسلمانان کرده باشد.

احمد افزود: امروزه در چنین عصری که باورها و سوء تعابیر بسیاری درباره اسلام وجود دارد، تأسیس موزه ای که تنها به تاریخ و فرهنگ مسلمانان آمریکا و مسلمانان جهان اختصاص دارد راهی برای آموزش غیرمسلمانان درباره دین آسمانی اسلام است.

این موزه که ابتدا در یک ساختمان کوچک یک طبقه قرار داشت، طی این هفت سال با 30 هزار بازدید کننده رو به رو شده اما اکنون موزه بین المللی فرهنگ مسلمان در طبقه دوم مرکز هنرهای می سی سی پی قرار دارد.

فعالان مسلمان آمریکایی اعتقاد دارند برگزاری موزه ها و نمایشگاه ها با محوریت تاریخ فرهنگ اسلامی می تواند به جامعه کمک کند تا درک کنند دین بخشی از بافت جامعه است. این رویدادها همچنین نشانه بلوغ و ادغام مسلمانان در ایالات متحده است.

کد خبر 433486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha