به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از آب منطقه ای هرمزگان، حسین زرنگاری اظهارداشت: در راستای مقابله با متخلفان و متجاوزان منابع آب زیر زمینی در تیرماه سال جاری، دستگاه حفاری غیر مجاز در حال حفر چاه توسط اکیپ گشت و بازرسی منابع آب شهرستان رودان توقیف و به پارکینگ منتقل شده و چاه غیر مجاز حفر شده نیز پر و مسلوب المنفعه شده است.
زرنگاری یادآور شد: هرگونه حفاری غیرمجاز در بخش آب زیرزمینی مشمول جرایم سنگین ، از جمله توقیف همه ادوات آنها و سایر جرایم میشود و حفاران غیرمجاز باید بهدنبال معیشت و شغل جایگزین باشند.
وی با اشاره به ممنوع بودن حفاری بدون اخذ پروانه صلاحیت حفاری از وزارت نیرو افزود: طبق قانون تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه، کلیه دستگاه های حفاری، مکلف به اخذ مجوز از شرکت آب منطقه ای می باشند در غیر این صورت نسبت به توقیف و انتقال آن ها به پارکینگ اقدام خواهد شد.
مدیر امور منابع آب شهرستان رودان با بیان اینکه منابع آب زیرزمینی استان در وضعیت بحرانی قرار دارند اظهار داشت : بیش از 80 درصد دشتهای استان هرمزگان ممنوعه و برداشت آب از آنها غیر ممکن است.
وی برداشت بیرویه و غیر مجاز و خشکسالیهای پی در پی را عامل خشک شدن چاهها و منابع زیر زمینی دانست و گفت : برای جلوگیری از تشدید بحران کمآبی طرح حراست و حفاظت از دشتها و برداشت آب از چاههای موجود در استان اجرا شده و با متخلفان برخورد قضایی میشود.
زرنگاری گفت : پروژه برخورد با دستگاههای حفاری غیرمجاز چاه از اولویتهای طرح ملی «احیاوتعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کشور» است.
مدیر امور منابع آب شهرستان رودان با قدردانی از مشارکت کشاورزان و دستگاههای ذیربط و رسانهها در امر اطلاعرسانی ، تصریح کرد : این اقدام نقش موثری در جلوگیری از حفاری چاههای غیرمجاز داشته و امیدواریم در سال جدید که با کمآبی مواجه هستیم ، همکاری بیشتری بعمل آید.
نظر شما