به گزارش خبرگزاري " مهر" به نقل از رويترز، وي در گفت وگو با شبكه تلويزيوني " اس وي تي " سوئد با اشاره به اينكه همانند يك بچه زياد كتاب مي خواند ، خاطر نشان كرد : به نظر من در حال حاضر ميان خانواده ها و كتاب ، گسستي عميق حادث شده است .
بنابراين گزارش ، وي خاطر نشان كرد : بسياري از كودكان در يك مرحله اي از زندگي با ولع بسيار به سوي ادبيات مي روند . البته شايد اين تجربه با وجود تلويزيون در حال حاضر در همه خانه ها يك جور نباشد . او با اشاره به اينكه دوران كودكي اش در دهه چهل ميلادي سپري شده است ، از تحصيلات دانشگاهي خود به عنوان امري اتفاقي ياد كرد و گفت : در حال حاضر از اينكه دركميته انديشه اجتماعي دانشگاه شيكاگو ايالات متحده آمريكا تدريس مي كنم ، خوشحالم .
كوئتزي كه به عنوان يك قهر مان ضد نژاد پرستي شناخته شده و در سال 2001 نيز به سوي استراليا مهاجرت كرده است ، در ادامه اين گفتگوي تلويزيوني درباره كتاب هاي "رسوايي" و "زندگي و اوقات مايكل كي" به بحث پرداخت .
كوئتزي به انگليسي مي نويسد و آفريقايي را به سلاست هر چه تمام صحبت مي كند . وي مي گويد زبان انگليسي نوشتاري اش سليس است اما به همان خوبي نمي تواند صحبت كند .
وي همچنين در ادامه اين گفتگو با اشاره به روياي جواني اش مبني بر شاعر شدن گفت : اگر من الان بيست يا سي سال دير تر به دنيا مي آمدم شايد مطالعه نظري زبان شناسي و يا حتي هوش مصنوعي را پايان مي دادم و بقيه عمرم را به شعر گفتن در گوشه عزلت در غروب ها مي پرداختم .
وي در پاسخ به سوالي ميني بر اينكه در حال حاضر هم مي تواند چنين كاري را انجام دهد ، گفت : نه الان ديگر براي اين كار خيلي دير شده است .
نشريه انگليسي زبان اسكاتسمن هم در تحليلي از شخصيت جي ام كوئتزي ، او را شبيه ساموئل بكت توصيف مي كند . اين نشريه مي نويسد ، هنگاميكه همسر بكت شنيد كه شوهرش جايزه نوبل ادبي را برده است اين خبر را به او رساند و او در پاسخ تنها گفت : چه فاجعه اي .
بكت آن سال قبول نكرد كه به استكهلم برود .
اسكاتسمن در ادامه با بررسي دلايل گفتگو نكردن كوئتزي با رسانه ها ، نوشت : كارگزار او ، مورت جانلو خطاب به خبرنگاران در اين باره چنين مي گويد : اگر شما يك چك يك ميليون دلاري را به او بدهيد او حتي به اندازه سنت هم به شما مصاحبه نمي دهد . پس از شما مي خواهم كه در ك كنيد كه خواسته تان تا چه حد مسخره است .
كوئتزي جايزه يك ميليون سيصد هزار دلاري خود را امروز همراه با برندگان ساير رشته ها ي فيزيك ، پزشكي ، شيمي ، اقتصاد و صلح در استكهلم سوئد در يافت مي كند .
از سال 1901 كه بنياد نوبل به وصيت آلفرد نوبل تاسيس شد ، اين جايزه همه ساله به بزرگان رشته هاي ياد شده اعطا مي شود .
برنده جايزه نوبل ادبي در يك گفت و گوي تلويزيوني :
كودكان با وجود تلويزيون ، كتاب را فراموش كرده اند
جي ام كوئتزي برنده جايزه نوبل ادبي امسال معتقد است در عصر جديد تلويزيون جاي كتاب را در ميان كودكان، اشغال كرده است .
کد خبر 43355
نظر شما