به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان، مجتبی جمالی، در نشست با دستگاههای عملیاتی و امدادی استان گلستان، اظهار کرد: حضور آگاهانه مردم در مدیریت بحران باید تقویت شود.
جمالی افزد: اجرای چنین برنامهای نیازمند اعتقاد به اهمیت نقش مردم در حوادثی است که امکان دارد، جامعه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: دستگاهها باید با برنامههای دقیق و حساب شده مردم را برای مشارکت و حرکتهای جامعهمحور تشویق کرده و نگاه آنان را به سمت مشارکت فعالانه سوق دهند.
جمالی با اشاره به آسیبهای بیتوجهی به نقش جامعهمحور در حوادث طبیعی و انسانساخت بزرگ، تصریح کرد: تداوم چنین شرایطی موجب میشود مردم در حوادث منفعل شده و مسئولیت اجتماعی از آنان سلب شود.
نقش دولت نافی نقش مردم نیست
سرپرست مدیریت بحران استان گلستان ادامه داد: حوادث طبیعی چند سال اخیر و حتی گذشته نشان داده، چنانچه مردم از آموزش مناسبی برخوردار باشند ممکن است، علاوه بر نجات بسیاری از حادثهدیدگان در ساعات اولیه، شرایط اضطراری به وضعیت بحرانی تبدیل نشود.
وی گلستان خاطرنشان کرد: نقش مردم نافی نقش دولت نیست و نقش دولت هم هرگز نافی نقش و اثرگذاری مردم نیست، بلکه به نوعی این دو مکمل یکدیگر هستند و میتوانند در کنار یکدیگر توانمندی و کارآیی دو فرآیند آمادگی و مقابله را افزایش دهند.
جمالی ادامه داد: در حوادث بزرگی همچون زلزله، اولین افراد در محل حادثه خود مردم هستند و چنانچه آنان از آموزش کافی برخوردار نباشند، ممکن است در پروسه نجات دیگران حتی اثرات سویی را بر جامعه آسیبدیده، تحمیل کنند.
وی یادآور شد: این که در حوادث بزرگی هم چون زلزله انتظار داشته باشیم که نیروهای امدادی و خدماتی هم چون هلال احمر، فوریتهای پزشکی و یا آتشنشانی در همان ساعات اولیه حاضر باشند و مشکلات را مرتفع سازند نگرش صحیحی نیست.
جمالی متذکر شد: باید از توان و مشارکت مردم بهره برد و زمانی این کمک کارآمد است که هدایت شده و مبتنی بر روشهای درست باشد و چنانچه اینگونه نباشد، آسیبها را دوچندان میسازد.
وی بیان کرد: همیشه حادثهها به ما آسیب نمیزند، بلکه علاوه بر شدت حادثه، عکسالعملها در برابر این حوادث است که آسیبها را مضاعف میسازد و برای تصحیح چنین شرایطی باید علاوه بر توجه دستگاههای امدادی و عملیاتی به آموزش جامعه محور باید از نقش رسانهها هم سود برد.
نظر شما