به گزارش خبرنگار مهر، بزرگترین جفا در حق مردم استان کرمانشاه با وجود قرار گرفتن این استان در صدر جدول بیکاری کشور و وجود ۶۵۰ پروژه نیمهتمام در این استان همین برگشت اعتبارات به خزانه است که نشان از ناکارآمدی مدیرانی دارد که در جذب این اعتبارات ناتوانند.
طی هفتههای گذشته بود که در شورای اشتغال استان کرمانشاه به صراحت اعلام شد که ۹۵ میلیارد تومان (بخوانید ۱۱ درصد کل اعتبارات تملک سرمایهای سال ۹۶ کرمانشاه) به خزانه برگشت میخورد و مدیران نتوانستهاند این اعتبار را جذب کنند.
این خبر در شرایط فعلی استان کرمانشاه با توجه به جایگاه بسیار نازل آن در شاخصهای توسعهای برای مردم استان خوشایند نبود و موجی از نارضایتی از عملکرد مدیران استان را به راه انداخت.
با توجه به اینکه پایان سال مالی دستگاههای اجرایی ۳۱ تیرماه است که تا این زمان برای جذب بودجه تخصیص یافته مهلت دارند و در صورت عدم جذب، اعتبارات به خزانه عودت داده میشود به سراغ طهمورث الیاسی بختیاری رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمانشاه رفتیم تا آخرین وضعیت اعتبارات استان را جویا شویم.
با توجه به اینکه مهلت جذب اعتبارات دستگاهها ۳۱ تیرماه به پایان رسید، اعتباری به خزانه برگشت خورد یا خیر؟
خیر، برگشت اعتباری به خزانه نداشتهایم.
یعنی ۱۰۰ درصد اعتبارات استان جذب شده است؟
اعتبارات نقدی جذب شده است، اما در ارتباط با اوراق و اسناد خزانه سال مالی تا شهریورماه تمدید شده است.
گاها به دلیل ناتوانی دستگاهها و برای جذب اعتبارات و عدم برگشت به خزانه یک جابهجایی اعتبارات بین دستگاهها صورت میگیرد، در مورد کرمانشاه هم این جابهجایی صورت گرفته است؟
دستگاههایی که توان جذب نداشته باشند اعتبارات آنها را جابهجا میکنیم و به جای دیون و مطالبات پیمانکاران و طرحهایی که نیاز اعتباری بیشتری دارند اختصاص میدهیم.
بخش بیشتری از این عدم جذب بودجه به ناکارآمدی و ناتوانی مدیران دستگاهها برمیگردد، لطفا اعلام کنید کدام دستگاهها کمترین و کدام دستگاهها بیشترین جذب اعتبار را داشتهاند؟
دستگاهها تلاششان را کردهاند، البته محدودیتهایی هم بوده و ممکن است گاها به طور مثال به دلیل معارضات اجتماعی دستگاهها نتوانند برای طرحی جذب اعتبار کنند و البته اگر دستگاهی نتواند این اعتبار را جذب کند این اعتبارات را به دستگاههای دیگر اختصاص میدهیم.
تمام دستگاهها تلاش خودشان را کردهاند و در مجموع ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات مانده که هنوز در دستگاهها جذب نشده است و آن هم در پروژههایی که اولویت داشته باشد جذب میشود.
مدیران ناکارآمد در جذب بودجه را میتوانید اعلام کنید؟
در بسیاری از موارد رییس دستگاه مقصر نیست چون با توجه به نوسانات بازار پیمانکاران حاضر به شرکت در مناقصه نیستند پس دستگاه که مقصر نیست.
البته ما ارزیابیهای خودمان را انجام میدهیم همانطور که خودمان هم ارزیابی میشویم، اما باید همه دست به دست هم بدهیم تا به اهداف توسعهای که برای استان داریم برسیم.
نظر شما