به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، قلب یکی از مهم ترین اجزای بدن انسان است ولی مطالعه واکنش های آن در برابر بیماری ها و داروهای مختلف کار ساده ای نیست. از همین رو تهیه مدلی از قلب که شباهت زیادی به قلب واقعی داشته باشد، به همین منظور ضروری است.
پژوهشگران دانشگاه هاروارد می گویند برای حل این مشکل مدلی از قلب انسان و بطن چپ آن را طراحی کرده اند که به طور منظم و به خودی خود می تپد و زمینه را برای تولید دقیق تر سایر اجزای قلب و انجام آزمایش های مختلف به منظور درمان بیماری های مرتبط با قلب فراهم می آورد.
تا به حال آزمایش داروهای مختلف بر روی قلب انسان و مدل سازی روش های درمانی ناممکن بوده و بدین منظور از موش ها استفاده می شد. این در حالی است که نتایج حاصل از آزمایش دارو برروی موش ها لزوما به انسان ها قابل تعمیم نیست.
اما مدل سازی واقعی باعث می شود تا بتوان این نتایج را به انسان ها هم تعمیم داد. برای تهیه این مدل سلول های قلب انسان بر روی یک چهارچوب متشکل از فیبرنوری کشت داده شدند. فیبرهای یادشده ترکیبی از پلیسترهای زیستی و ژلاتین بوده اند و این مجموعه در نهایت به ساختاری که نشان دهنده قلب زنده است، تبدیل شد. قرار است در آینده به منظور انجام بررسی های بیشتر سوپاپ ها، رگ های مصنوعی و غیره به این نمونه قلب تپنده افزوده شود.
نظر شما