به گزارش خبرنگار مهر، محمد مشکینفام صبح سهشنبه در بازدید از یارد شرکت صنعتی دریایی ایران اظهار داشت: در راستای توسعه پارس جنوبی طرحهای مهمی در دست اجرا است و سکوهای جدید این میدان در دست ساخت است.
وی با اشاره به پیشرفت ۹۰ درصدی ساخت چهار سکوی پارس جنوبی در یارد صدرا، اضافه کرد: از مجموع ۱۰ سکوی در قرارداد همکاری با شرکت صدرا، یک سکو نصب و سکوی دوم برای نصب در موقعیت دریا، آماده بارگیری شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به ساخت یک سکوی فاز ۱۴ در یارد ایزوایکو بندرعباس خاطرنشان کرد: تا پایان امسال شش سکوی گازی جدید پارس جنوبی به بهرهبرداری میرسد که تولید پارس جنوبی را سه میلیارد فوت مکعب در روز افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین اقدامات برای توسعه پارس جنوبی در بخش خشکی و یارد سکوساز در حال انجام است، بیان کرد: آمادهسازی واحدهای مرتبط با ورود گاز، فرآوری، ذخیره سازی و صادرات میعانات گازی همزمان با دریافت گاز ترش از بخش دریا ضروری است.
مشکینفام با اشاره به تولید آزمایشی از دو ردیف شیرین سازی گاز در فاز ۱۳ و یک ردیف از فازهای ۲۲ تا ۲۴ ادامه داد: ردیف دوم فراورش گاز فازهای ۲۲ تا ۲۴ نیز تا نیمه مردادماه آماده راهاندازی میشود.
میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگترین منابع گازی مستقل جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس و به فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری ساحل جنوبی ایران قرار دارد. مساحت این میدان ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع بوده که بخش متعلق به ایران ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع است.
میدان مشترک گازی پارس جنوبی، با دارا بودن۱۴.۲ هزار میلیارد متر مکعب گاز درجا (معادل ۸ درصد کل ذخایر گاز جهان و ۴۷ درصد ذخائر گاز شناخته شده کشور)، ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی، ۷.۵ میلیارد بشکه نفت خام در لایههای نفتی و وجود بزرگترین منبع هلیوم، از نظر ارزش اقتصادی دارای جایگاه بینظیر و منحصر به فردی در اقتصاد ملی کشور است.
توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی با هدف تامین گاز مورد نیازکشور در بخشهای تزریق به میادین نفتی، عرضه به واحدهای صنعتی و نیروگاهها، گازرسانی به واحدهای خانگی- تجاری، تامین خوراک مجتمعهای پتروشیمی وصادرات گاز، میعانات گازی، گازمایع و گوگرد در برنامههای وزارت نفت قرارگرفته است.
نظر شما