به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا شعبانی چهارشنبه شب در آیین افتتاحیه جشنواره هلو و شلیل نکا، جشن شکرگزاری محصولات باغی همچنین توانمندی، نیازمندی و معرفی این محصولات به دیگر نقاط مازندران را از جمله مهمترین اهداف برگزاری جشنواره هلو و شلیل در روستای بایع کلا نکا برشمرد.
وی افزود: مرکبات،کیوی، هلو و شلیل، سیب، گلابی، تمشک، انجیر، انار، توت فرنگی و برنج از جمله محصولات مورد توجه استان مازندران است که برای برند سازی این محصولات به دنبال شرایط ویژه تولید و بازار فروش هستیم.
مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران با اشاره به مهد مرغوب ترین هلو و شلیل ایران تصریح کرد: روستای بایع کلا به عنوان اولین مرکز هلو و شلیل در شرق مازندران و مهد مرغوب ترین هلو شلیل ایران محسوب می شود در واقع با در نظر گرفتن شرایط ویژه جغرافیایی صرفه اقتصادی بالقوه ای را برای مردم این منطقه به ارمغان آورده است.
به گفته این مسئول بیش از یک هزار و ۲۰۰ هکتار محصولات باغی متنوع در سطح اراضی باغی این شهرستان تولید و گسترده ترین تولید نهال درختان سیاه ریشه به این روستا اختصاص دارد و در این جشنواره باید توانمندی ها و نیازمندی ها در کنار یکدیگر عنوان شوند تا در بلند مدت میزان بهره وری اقتصاد کشاورزی ارتقا یابد.
وی اضافه کرد: اراضی کشاورزی مازندران نیازمند برنامه ریزی هدفمند است چرا که باید در زمان بندی بسیار مناسب بهترین خروجی ها را شاهد بود.
شعبانی متذکر شد: برای افزایش بهره وری محصولات کشاورزی نیازمند واریته های بسیار خوب هستیم تا در کنار این واریته ها با استفاده از کود و سموم کمتر محصول ارگانیک و بهتری به بازار عرضه شود.
این مسئول به توسعه مرکز تحقیقات روستای بایع کلا اشاره و خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰۰ هکتار زمین مرکز تحقیقات وجود دارد که شاید تحقیقات در حجم کمی اتفاق بیافتد لذا می توان برای توسعه و رونق تولید محصولات باغی مرکز تحقیقات کشاورزی این روستا را توسعه داد.
مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران با اعلام بر اینکه مهمترین سبد، در سبد غذایی همه مردم سبد میوه است تصریح کرد: میوه به عنوان سبد غذایی بسیار مهم می تواند به خوبی برای بازار فروش کشاورزان مثمرالثمر باشد لذا در حوزه صنایع تبدیلی فرآورده های باغی این محصولات می تواند در سبد غذایی و سلامت مردم جای گیرد.
شعبانی با تاکید بر احیای صنایع تبدیلی در مازندران افزود: احداث و ایجاد صنایع تبدیلی کار دولت نیست در واقع می تواند بخشی را مورد حمایت قرار دهد اما بخش خصوصی می تواند با تمام توان خود در این مسیر صرفه اقتصادی را برای باغداران به ارمغان آورد.
وی در پایان بر فرهنگ تعاونی و فرهنگ مشارکتی باغداران تاکید و خاطرنشان کرد: برای ارتقای راندمان اقتصادی در سطح روستاها باید فرهنگ تعاونی و فرهنگ جمعی کارکردن و مشارکت مردمی را گسترش دهیم چرا که به مراتب شاهد گسترش در رونق تولید و بازار فروش محصولات خواهیم بود.
نظر شما