به گزارش خبرگزاری مهر، سایت واشنگتن فایل دی سی در گزارشی ضمن بیان این مطلب به برگزاری مسابقات کشتی آزاد جام تختی در ایران اشاره کرده و آورده است: وقتی از تیم کشتی آزاد آمریکا دعوت شد تا در رقابت های معتبر تختی شرکت کند ، " ریچ بندر" مدیر اجرایی سازمان کشتی آمریکا گفت: "پاسخ کشتی گیران مشخص بود: ما می رویم."
دینا حبیب پاول معاون جورج بوش در امور آموزشی و فرهنگی خطاب به تیم اعزامی به ایران گفت: "ما هیجان زده هستیم از اینکه قرار است شما در لباس ورزشکار، تصویر آمریکا را ارائه کنید و سفیران ما باشید."
او کشتی گیران آمریکایی را بخشی از سیاست های بوش برای تعامل مردم آمریکا با مردم ایران خواند. پاول گفت: " ما پیش بینی می کنیم بتوانیم با مردم ایران به خصوص درعرصه ورزش نزدیک شویم. ورزش جایی است که ملت ها در افتخار و غرور تیمی با یکدیگر سهیم می شوند."
در رقابت های بین المللی کشتی آزاد تختی که طی روزها 18 و 19 ژانویه (28 و 29 دیماه) در بندرعباس برگزار می شود 14 کشتی گیر نیمه حرفه ای آمریکا به همراه مربیان و مقامات رسمی در هفت وزن با حریفان خود به رقابت خواهند پرداخت. چند تن از اعضای این تیم روز 13 ژانویه با حضور در کنفرانس مطبوعاتی درخواست کردند به امارات اعزام شوند تا پس از تمرین به این رقابت ها بیایند.
رسم ورزشی
در ادامه گزارش سایت واشنگتن فایل دی سی آمده است: ایران نه تنها در کشتی یکی از برترین های جهان است بلکه این رشته در ایران حتی از فوتبال هم با اقبال عمومی بیشتری مواجه است. ایران و آمریکا در زمینه رقابت های کشتی از 30 سال قبل تا به حال رقابت نزدیکی با یکدیگر دارند. وقتی تیم کشتی آمریکا در رقابت های بین المللی جام تختی در سال 1998 وارد ایران شد نخستین تیم ورزشی آمریکا بود که از سال 1979 به این کشور قدم می گذاشت. از آن زمان تا به حال تیم کشتی آمریکا به طور مرتب در رقابت های تختی شرکت کرده ضمن اینکه این تیم در رقابت های قهرمانی جهان که در سال 1998 در تهران برگزار شد هم به ایران آمد.
بیرون از ایران ، کشتی گیران ایرانی و آمریکایی در رقابت های بین المللی و المپیک با یکدیگر رقابت می کنند و مقامات کشتی آمریکا انتظار دارند یک تیم از ایران امسال به آمریکا سفرکند. در رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان که سپتامبر سال 2006 در گوانگ ژو چین برگزار شد تیم ایران دوم شد و آمریکا سوم. روسیه هم که ید طولایی در این رشته ورزشی دارد به عنوان قهرمانی رسید.
غلامرضا تختی (1968 - 1930) که این رقابت ها به نام او برگزار می شود، مشهورترین کشتی گیر کشور ایران است . او درسال های 1959 و 1961 به عنوان قهرمانی جهان رسید. این کشتی گیر مدال طلای المپیک 1956 ملبورن را هم به گردن آویخت. تختی همچنین دو مدال نقره از المپیک های هلسینکی و رم در سال های 1952 و 1960 در کارنامه دارد.
کشتی با ایران:
تری برندز مربی تیم کشتی آمریکا که خود مدال برنز المپیک 2000 و قهرمانی جهان در سال های 2000 و 2005 را در کارنامه دارد گفت: "ما احترام بسیار زیادی برای ایرانیان قائل هستیم. تکنیک، قدرت، آمادگی جسمانی و موقعیت آنها در این رشته همیشه حیرت انگیز است. می خواهیم با روشی که در پیش می گیریم در این رقابت ها با پیروزی از میدان خارج شویم. "
اندی هروات یکی از کشتی گیرانی که در سال 2003 در رقابت های تختی به عنوان چهارم رسید گفت:" هیچ تجربه ای برای من با تجربه حضور در رقابت های کشتی ایران قابل جایگزینی نیست. ایرانی ها بزرگ ترین هواداران کشتی در جهان هستند. به عنوان یک آمریکایی شما شاید واقعا شانس این را نداشته باشید که این موضوع را تجربه کنید. مردم ایران به کشتی عشق می ورزند و این موضوع سبب خوشحالی ما می شود. حتی وقتی در این رقابت ها می بریم باز هم مورد تشویق ایرانی ها واقع می شویم."
هروات که در وزن 48 کیلوگرم کشتی می گیرد گفت: وقتی یک بار تهران را ترک می کرد یک ایرانی که کشتی های او را از طریق تلویزیون دیده به او یک بسته پسته هدیه کرده است.
رامیکو بلکمون که درسال 2001 درآمریکا به عنوان قهرمان ملی شناخته شد گفت: در رقابت های تختی سال 2004 تماشاگران ایرانی به هنگام کشتی او با یک هموطنشان، برایش هورا کشیدند.
بلکمون گفت:" آنها فهیم ترین تماشاگران جهان هستند. اگر شما بازی را ببری تشویقت می کنند و حتی اگر ببازی به خاطر مهارت ها و قابلیت هایی که از خود نشان داده ای مورد تشویق واقع می شوی."
اعضای تیم کشتی آزاد آمریکا در این رقابت ها برای بسیاری از ایرانی ها به عنوان نمایندگان ایالات متحده به حساب می آیند و خودشان بر این نکته پافشاری می کنند که بر روی رقابت با رقیب دیرینه خود تمرکز کرده اند.
بندرگفت:" ما بر روی قهرمانی دراین مسابقات تمرکز کرده ایم. باید با بهترین های جهان که ایرانی ها هستند کشتی بگیریم. "
برندزگفت: تفاوت هایی درسبک و فن کشتی آمریکا و ایران وجود دارد. کشتی ما بر پایه شرایط مسابقه است و یک کشتی تهاجمی به حساب می آید. اما کشتی گیران ایرانی تمایل دارند عقب بمانند و حرکات حریف را زیر نظر بگیرند. کافی است حریف دچار اشتباه شود تا آنها بهترین بهره را از این اشتباه ببرند.
به اعتقاد برندز هر تیمی سبک و سیاق خودش را دارد و جنگ شیوه ها می تواند رقابت های بزرگی را خلق کند. برندز گفت: ما به اینجا آمده ایم تا رقابت کنیم و برنده شویم. ضمن اینکه این رقابت ها فرصت مناسبی است تا تیم ها برای رقابت های المپیک 2008 پکن به مرز آمادگی برسند.
دیپلماسی ورزشی :
کارن هیوز یکی از اعضای دیپلماسی بین المللی ایالات متحده گفت:" ورزش یک زبان بین المللی است که می تواند مردم را صرف نظر از تفاوت های منطقه ای گرد هم آورد. ورزش ، مدیریت، کار گروهی، احترام به قوانین و احترام به همنوع را در پی دارد. برای موفقیت در ورزش ، تمرین، انضباط و اراده لازم است و مهارت های فنی به ورزشکاران جوان کمک می کند تا در هر جایی که زندگی می کنند موفق باشند."
یارد فرایر 28 ساله که در 66 کیلوگرم کشتی می گیرد گفت خانواده اش ابتدا واقعا از اینکه او قرار است به ایران سفر کند ناراحت بودند اما این کشتی گیر برای آنها توضیح داده که مشکلی از این بابت وجود ندارد.
فرایر گفت: "مادرم برایم دعا می کرد اما فکر می کنم در حال حاضر خانواده ام از این بابت خوشحال هم هستند. من به آنها گفتم آنجا ایران است جایی که من همیشه دوست داشته ام به آنجا بروم. "
نظر شما