دکتر علیرضا عراقیه ، متخصص علوم رفتاری در گفتگو با خبرنگار مهر ، مشاوره را نوعی کمک به افراد عادی جامعه برای داشتن زندگی بهتر دانست و افزود: تنها از این طریق است که افراد به ویژه نوجوانان و جوانان می توانند بهترین و صحیح ترین مسیر را برای پیدا کردن خود و کمک به رشدشان انتخاب کنند.
وی گفت: در جامعه ما تصور می شود انجام مشاوره برای افراد دارای اختلالات روحی و روانی الزام دارد، در حالیکه به واقع افراد آگاه جامعه برای داشتن بلوغ فکری ، قبول مسئولیت ، شکوفاکردن استعدادهای بالقوه ، دستیابی به سازگاری بیشتر با محیط و... به مشاوران مراجعه می کنند.
این کارشناس امور تربیتی همچنین معتقد است: وقتی ارایه خدماتی برای ارایه دهنده و بهره گیرنده هزینه بر باشد رویکرد مناسبی نسبت به بهره گیری از آن خدمت در فرهنگ عمومی زندگی مردم وارد نشده و تنها در موارد حاد از آن خدمات استفاده می شود خدمات روانشناسی و مشاوره نیز به دلیل بالا بودن هزینه استفاده از آن برای مردم عادی ، نوعی فانتزی کاری محسوب شده و از آن به عنوان راهکار بهبود کیفیت زندگی یاد نمی شود.
عراقیه ، راه اندازی بخش های مشاوره و روانشناسی در مراکز بیمه ای را مهم ترین و اصلی ترین راهکار برای افزایش سطح کیفی و کمی زندگی و نیز کاهش طلاق، منازعات خانوادگی و مشکلات موجود میان خانواده ها و فرزندان برشمرد.
نظر شما