همگرایی و وحدت حوزه علمیه قم و مشهد افزایش یابد

قم- یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه حوزه‌های علمیه مشهد و قم باید با یکدیگر همگرایی و همراهی داشته باشند، گفت: امروز حوزه علمیه به لحاظ درسی و برنامه‌ها منسجم‌تر از گذشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله العظمی جعفر سبحانی در دیدار حجت الاسلام سید مصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه حوزه‌های علمیه مشهد و قم باید با یکدیگر همگرایی و همراهی داشته باشند، تأکید کرد: امروز حوزه علمیه به لحاظ درسی و برنامه ها منسجم‌تر از گذشته است و جوانان مستعد، علاقه دارند به حوزه علمیه وارد شوند.

وی اظهار کرد: حوزه امروز با گذشته متفاوت است و نیازها خیلی تغییر کرده است؛ امروز انتظار جامعه از یک روحانی فراتر از انتظاراتی است که مردم از حوزویان در چند دهه پیش داشتند.

استاد سطوح عالی حوزه افزود: امروز وضع حوزه علمیه نجف نیز عوض شده و برنامه‌ای منظم دارند تا طلاب بتوانند با بهره‌مندی از این انسجام علمی سطوح مختلف تحصیلی را تا رسیدن به درجه اجتهاد به خوبی سپری کنند.

وی بر توجه به تدریس آیات الاحکام در حوزه علمیه با توجه به شرایط امروزی تأکید کرد و با بیان اینکه نسبت به حوزه علمیه دغدغه دارد، درباره نگارش کتاب‌های اصول خویش ابراز کرد: بیش از ۷۰ سال اصول گفته‌ام و کتاب‌های الموجز و الوسیط را بر اساس نیازها نوشته‌ام.

آیت الله سبحانی همچنین در پاسخ به سوالی که درباره متون سطح دو و سه مطرح شد، گفت: می‌توان رسائل را مرتب و منظم تدوین کرد تا فرد مطالب بیان شده را بهتر درک کند زیرا باید توجه داشت که این کتاب، درس خارج شیخ انصاری بوده است و شاگردانش نیز با تلاش علمی خود نسبت به تحصیل علوم اهتمام ویژه داشتند.

این مرجع تقلید در ادامه نسبت به چگونگی و مدت زمان تحصیل در حوزه ابراز کرد: تحصیلات باید مقطعی مشخص داشته باشد و پس از آن افراد کاری در راستای رسالت حوزوی انجام دهند.

در این دیدار، حجت الاسلام سید مصباح عاملی، ضمن ابراز خرسندی از حضور آیت الله سبحانی در مشهد و بهره بردن از درس ایشان و استقبال طلاب مشهد از این کرسی درسی، به فعالیت های تحولی در حوزه علمیه خراسان در دو سال گذشته اشاره کرد و گزارشی از آن به طور مختصر ارائه داد.

مدیر حوزه علمیه خراسان به لزوم توجه به شرایط و اقتضائات زمان برای حوزه علمیه اشاره کرد و نسبت به دریافت راهنمایی و ارشادات مراجع معظم تقلید و علمای بزرگ برای پیشبرد اهداف حوزه علمیه تأکید کرد.

کد خبر 4359011

برچسب‌ها

شهر خبر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha