به گزارش خبرنگار مهر، پاتریاک مسیحیان شرقی در دیدار با رهبران دین اسلام و مسیحیت مصر با تأکید بر اینکه اسلام از هر گونه افراط، تفریط و ارعاب مبرا است، گفت: مسلمانان و مسیحیان قرنها با همکاری، تسامح و احترام به یکدیگر زندگی کرده اند، از این رو باید به اشاعه برادری، تسامح و دموکراسی اقدام کنند.
اسلام از هر گونه افراط و ارعاب مبرا است
جورجیوس سوم لحام پاتریاک مسیحیان شرقی با رهبران دین مسیحی، علمای دین اسلام، سفیران لبنان، فلسطین و واتیکان در قاهره و برخی از سازمانهای ملی و مراکز گفتگوی ادیان دیدار کرد و گفت: اسلام دین صلح و رحمت است و از هر گونه جنبش افراط گرایانه و ارعابی که در عالم وجود دارد، امت جنبشهای سیاسی را نیز تحت پوشش قرار می دهد.
در این دیدار پاتریاک اظهار داشت: مسلمانان و مسیحیان نزدیک به 14 قرن در کنار یکدیگر با همکاری، تسامح و احترام به دیگری زندگی می کنند، هیچ یک در کار دیگری دخالت نکرده و هر یک بر اساس آموزه و تعالیم دینی خود به اشاعه صلح و تسامح می پردازند.
جورجیوس سوم لحام، نسبت به اشاعه فتنه و درگیریهای داخلی هشدار داد و گفت: برخوردهایی میان کشورهای عربی و اسرائیل وجود دارند که باید به سرعت از بین رفته و جای خود را به صلح و آرامش دهند. کشورهای سلطه گر باید از ایجاد تنش و بحران در کشورهای اسلامی جلوگیری به عمل آورند.
فعالیت اقلیت مسلمانان ونزوئلا پیشرفت است
ونزوئلا از کشورهای غیر اسلامی است که اقلیت مسلمان آن به منظور اشاعه اسلام و بهره گیری از آموزه های آن با همکاری مؤسسات اسلامی و سازمانهای جهانی فعالیتهای بسیاری انجام می دهند تا بخشی از نیازهای مسلمانان این کشور را تأمین کنند.
ونزوئلا در آمریکای جنوبی بوده و پایتخت آن کاراکاس است و مسلمانان در ونزوئلا 127 هزار نفر از 25 میلیون نفر را تشکیل می دهند . اگر چه شوراهای خیریه و مراکز اسلامی در این کشور وجود دارد، اما تعداد مساجد و اماکن عبادی بسیار کم است.
دکتر قاسم محمد طیجن رئیس تجمعات اسلامی ونزوئلا گفت: مسلمانان ونزوئلا نیاز به ایجاد مدارس اسلامی، مساجد و مبلغ دارند تا بتوانند ضمن آشنایی با مباحث دینی، پیوند و ارتباط خود را با دیگر مسلمانان تقویت بخشند. مسلمانان باید به حفظ دین، رفع مشکلات و اشاعه اسلام به طور مطلوب اقدام کنند. آنها باید به آموزش و اطلاع رسانی به کودکان و نوجوان مسلمان توجه ویژه ای داشته باشند تا آنها در آینده در فرهنگ و تمدن غرب ذوب نشوند و بتوانند اصالت و هویت دینی خود را حفظ کنند.
دکتر طیجن به اهتمام گروههای اسلامی ونزوئلا به تأسیس مدارس اسلامی در مقطع ابتدایی، راهنمایی و آموزش علوم اسلامی اشاره کرد و افزود : اهتمام این گروه منجر می شود تا بخشی از مشکلات مسلمانان برطرف شود، از این رو مدارس اسلامی با همکاری بانک توسعه اسلامی و حمایتهای مالی آنها تأسیس شد.
رئیس تجمعات اسلامی ونزوئلا با بیان اینکه در اولین همایش مبلغان در آمریکای لاتین شرکت کردیم، گفت : در این همایش ضمن بررسی حقوق اقلیت مسلمان در کشورهای غیر اسلامی درباره وضعیت فعلی مسلمانان و بهبود اوضاع آنها بحث و بررسی کردیم.
مسلمانان نروژ نیازمند حمایتهای مادی برای ساخت مسجد هستند
دبیر کل انجمن مسلمانان مهمترین نیازهای حقیقی اقلیت مسلمان نروژ را حمایت مالی برای ساخت مسجد و تشریک مساعی در ترجمه برخی از کتابهای اسلامی به زبان نروژی اعلام کرد .
به گزارش مهر، باسم غزلان رئیس انجمن مسلمانان نروژ در گفتگو با روزنامه " المدینه" عربستان با بیان پاره ای از مشکلات مسلمانان نروژ اظهار داشت : مسلمانانی که در نروژ زندگی می کنند، از سوی حکومت این کشور ندارند، بلکه آنها نیازمند حمایتهای مادی برای ساخت مسجد و ترجمه کتابهای اسلامی به زبان نروژی هستند.
باسم غزلان فراگیری آموزش زبان و فرهنگ نرژی را اصل مهمی برای برقراری ارتباط مسلمانان با جامعه نروژ قلمداد کرد و یادآور شد: مسلمانان این کشور بدون افراط و تفریط سعی در اشاعه اسلام میانه رو دارند و تلاش می کنیم تا عناصر همزیستی مسالمت آمیز و ارائه ویژگیهای اخلاقی اسلام را در برخورد با شهروندان نروژی اجرا کنند تا علاوه بر حفظ هویت اسلامی خود با مردم این کشور ادغام و منسجم شوند.
رئیس انجمن مسلمانان نروژ با بیان اینکه حکومت نروژ برای هر یک از شهروندان حقوقی بر اساس قانون در نظر گرفته است و مسلمانان بدون محدودیت در این کشور زندگی می کنند، اظهار داشت: حکومت نروژ آزادی دینی بدون تعرض به مقدسات اسلامی و تعالیم دینی و پدیده نژاد پرستی مقابل مسلمانان را مورد توجه قرار داده است که البته در سطوح رسمی هیچ مشکلی نیست، اما در سطوح ملی برخی از مسائل خرد به چشم می خورد.
وی در ادامه به مسئله کاریکاتورهای نبی اکرم(ص) اشاره و تصریح کرد: این مسئله نه تنها تأثیر منفی بر وضعیت مسلمانان نداشته بلکه تأثیر مثبتی نیز داشته است و از زمان ایجاد بحران و این توطئه زبان گفتگو و تفاهم میان اقلیت مسلمان، کلیسا و رسانه های گروهی تعمیق یافته است.
ضرورت تبیین صلح و تسامح به کودکان روسیه مورد تأکید قرار گرفت
رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه با اشاره به ضرورت همزیستی و تشریک مساعی میان شهروندان مسیحی و مسلمان روسیه، گفت: کودکان از دوران کودکی باید با مباحث و ضرورتهای صلح و تسامح آشنا شوند، از این رو تدریس آن در کتب درسی مدارس روسیه ضروری است.
عمر ادریس اف رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه در نشست فلسفی ارتدکسها اظهار داشت: تسامح و صلح باید در کتب درسی مدارس روسیه وارد شود تا تضمین کننده آرامش و امنیت بوده و مسلمانان و مسیحیان در کنار یکدیگر بتوانند با تشریک مساعی زندگی کنند. آموزش به کودکان می تواند عاملی برای تأکید بر هویت ملی و حفظ جایگاه دینی باشد و این امر عاملی است تا مسلمانان در کنار مسیحیان صلح و تسامح داشته و از فراط و تفریط جلوگیری به عمل آید.
رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه در ادامه به تحکیم گفتگوهای صادقانه و حقیقی میان ادیان الهی یاد کرد و یاد آور شد: باید از دوران کودکی همزیستی و تشریک مساعی را به کودکان چه مسلمان و چه مسیحی آموزش داد تا آنها در بزرگسالی این مسئله را درک کرده و جزء جدایی ناپذیر از خلق و خوی آنها شود.
همایش "حفظ هویت دینی" در عربستان برگزار می شود
مجمع جهانی جوانان مسلمان به منظور اطلاع رسانی به خانواده ها برای حفظ هویت دینی و فرهنگی آنها، همایش "حفظ هویت دینی" را در عربستان برگزار می کند.
همایش "حفظ هویت دینی " از سوی مجمع جهانی جوانان مسلمان با همکاری بخش بانوان این مجمع با هدف بیداری و اطلاع رسانی به مادران و دخترانی که در مراحل مختلف آموزشی هستند، برگزار می شود. هدف از برگزاری این همایش حفظ هویت فرهنگی و دینی در خانواده ها است تا خانواده ها به اطاعت خداوند متعال به صورت منضبط عمل کنند.
کمک به خانواده در تکوین تفکر، هر یک از افراد خانواده در بیداری ملت و توجیه و آشنا کردن پدر و مادر در تربیت فرزندان از موضوعات مورد نظر در این همایش خواهند بود. شرکت کنندگان در این همایش سعی در بیداری و اطلاع رسانی به خانواده را دارند. در این راستا دوره های آموزشی با عنوان" نقش مادر در سلامتی افراد خانواده" را نیز برگزار می شود.
ائمه مساجد مصر ساماندهی می شوند
دوره جدید آموزش و ساماندهی ائمه مساجد مصر به منظور آشنا کردن آنها با نقش و جایگاه خود و اطلاع رسانی دینی در مصر برگزار می شود.
به گزارش مهر، سی و هفتمین دوره آموزش و ساماندهی ائمه مساجد مصر در مراکز دینی این کشور برگزار می شود. در این دوره 987 امام جدید از فارغ التحصیلان الازهر شرکت می کنند.
وزارت اوقاف مصر به منظور آموزش و ساماندهی ائمه جدید مساجد برخی از علوم مورد نیاز چون فقه و معارف را به آنها آموزش داده و نقش آنها را نسبت به وظیفه ای که دارند و رسالت آنها را در بیداری و آگاهی دهی دینی تبیین می کنند. آموزش این دوره ها را استادانی از دانشگاه الازهر، متخصصان و کارشناسان علوم دینی بر عهده دارند. این دوره های آموزشی حدود 2 ماه طول می کشد.
دوره های آموزشی و دینی در کشورهای آفریقایی برگزار می شود
کمیته مسلمانان آفریقا به منظور ترویج فرهنگ دین اسلام و تأکید بر مسئله گفتگو، برگزاری دوره های آموزشی و دینی را در 8 کشور آفریقایی آغاز کرده است.
کمیته مسلمانان آفریقا دوره های آموزشی و تربیتی را به همراه برگزاری نشستهای مختلف در 8 کشور آفریقایی را آغاز کرده است که تاکنون بیش از 700 نفر شرکت کرده اند. این کمیته با توجه به نیازهای هر کشور به برگزاری کلاسهای آموزشی اقدام می کند که یک هفته طول می کشد و فعالیتهای فرهنگی، آموزشی، دینی و تربیتی را مد نظر قرار می دهد.
این دوره ها در نیجریه شامل برنامه های فرهنگی و دینی برگزار شد که به آموزش مسائل فقهی، ارشادی و آموزشهای مختلف به زنان و مردان پرداخته و نشست "جوانان، مردان فردا" و برنامه های آموزشی متنوع را در بر می گرفت. در ادامه این برنامه های فرهنگی، به مدارس اسلامی کشور بنین کتابهایی معرفی شد و ضمن استقبال مسلمانان از آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تبادل افکار و اطلاعات در میان دانشجویان و تأکید آنها بر مسئله گفتگو طی برگزاری نشستی در گامبیا مطرح شد و در آن ضرورت دوری از تعصب و افراط مورد تأکید قرار گرفت. در این نشست تحکیم و تثبیت مسئله برادری دینی به همراه برگزاری مسابقات دینی و فرهنگی مورد استقبال قرار گرفت. در کشور چاد نشست ارتباط با خدا و خلق خدا با هدف تقویت این ارتباطات برگزار شد تا محبت و انس و الفت میان خداوند ایجاد شود . کلاسهایی نیز برای دانشجویان این کشور به منظور جلوگیری از هر گونه انحرافی برگزار شد تا ضمن معرفی فضایل علم و آموزش دین اسلام، برخی از احکام شرعی مرتبط با عبادات نیز مورد توجه قرار گیرد.
کمیته معرفی حضرت محمد (ص) تأسس می شود
عضو مجمع تحقیقات اسلامی قاهره خواستار تأسیس کمیته معرفی حضرت محمد (ص) به منظور معرفی او به جهانیان و جلوگیری از خصومت با اسلام و مسلمانان شد.
به گزارش مهر، دکتر فوزی زفزاف عضو مجمع تحقیقات اسلامی در قاهره با بیان اینکه گفتگو و استفاده از فرهنگ در اشاعه تاریخ نبی اکرم (ص) تأثیر به سزایی دارد، گفت : اگر چه علمای دین، متخصصان و کارشناسان تاریخ اسلامی کتابهای زیادی به زبانهای مختلف نوشته اند تا به معرفی پیامبر اکرم(ص) اقدام کند و فعالیتهایی در راستای پاسخگویی به شبهات مربوط به اسلام و مسلمانان انجام دهند، اما تأسیس کمیته ای که به طور مجزا این فعالیتها را پوشش دهد، بیش از پیش احساس می شود.
خانم فوزی زفزاف با بیان اینکه دفاع از حضرت محمد (ص) از سوی مؤسسات و کمیته های مختلف دینی در جهان واجب است، گفت : این مسئله نیازمند مسئولیت کاملی است تا نه تنها از تعرض به نبی اکرم(ص) جلوگیری کند بلکه از تعرض به همه ادیان و انبیاء الهی جلوگیری شود.
عضو مجمع تحقیقات اسلامی قاهره وظیقه این کمیته را تصحیح مفاهیم نادرست از دین اسلام و مبارزه با دشمنی علیه مسلمانان توصیف کرد که در نشریات و رسانه های گروهی غربی اقدام کرده اند و در ادامه به منظور موفقیت و رسیدن به اهداف این کمیته اظهار داشت : باید به منظور همکاری و تفاهم پل ارتباطی میان گروههای مختلف ایجاد کرد، چرا که فعالیتهای فردی در هر زمینه از زمینه های زندگی تأثیر ضعیفی به دنبال دارد، اما اگر به صورت گروهی انجام شود تأثیر آن قوی و عالی خواهد بود.
دلایل هجرت پیامبر اکرم (ص) در کویت بررسی می شود
در آستانه آغاز سال نو هجری و به منظور معرفی پیامبر اکرم (ص)، اشاعه فرهنگ اسلام و بررسی دلایل هجرت نبی اکرم برنامه های فرهنگی متنوعی در کویت برگزار می شود .
وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت با نزدیک شدن به موسم هجرت حضرت محمد (ص) برنامه هایی فرهنگی، آموزشی و تربیتی را تنظیم کرده تا در این راستا ضمن معرفی حضرت محمد (ص)، علل هجرت پیامبر اکرم (ص) را نیز بررسی کند.
به این مناسبت نشستهای بسیاری با حضور علما، اندیشمندان و مبلغان از کشورهای مختلف برگزار می شود تا درباره هجرت پیامبر اکرم (ص) گفتگو کنند.
در این راستا مسابقه الکترونیکی نیز درباره هجرت برگزار می شود.هدف از برگزاری برنامه های فرهنگی مذکور اشاعه فرهنگ اسلام، تحکیم گفتگوهای دینی و فرهنگی، تشویق افراد جهت قرار گرفتن در فضای فرهنگ اسلامی، تشویق در شناخت سیره نبوی و تشریک مساعی در ایجاد شخصیت سازنده نسل مسلمان اعلام شده است .
همایش شوراهای شرعی مؤسسات مالی اسلامی برگزار شد
ششمین همایش دو روزه شوراهای شرعی مؤسسات مالی اسلامی با هدف توسعه و ترویج فعالیتهای مالی بر اساس قوانین اسلامی یکشنبه 24 دی ماه در بحرین برگزار شد.
ششمین همایش دو روزه شوراهای شرعی مؤسسات مالی و اسلامی که شورای حسابرسی و مؤسسات مالی اسلامی تنظیم کرده اند، 24 و 25 دی ماه در منامه در بحرین برگزار شد. در این همایش موضوعاتی چون بررسی قوانین صرافی مؤسسات مالی اسلامی، بررسی لایحه های شوراهای شرعی، بیانیه کارشناسان شرعی و کارشناسان صرافی و مالی و فقه معاملات مالی معاصر مورد توجه قرار گرفت.
هدف از برگزاری این همایش اهمیت توسعه صنعت صرافی بر اساس شریعت اسلام بود تا نیازهای معاصر با توجه به قوانین شرعی برطرف شود . این همایش فرصتی برای معرفی مسائل مالی اسلامی است تا فعالیت در راستای مصارف اسلامی توسعه و ترویج یابد.
در همایش مذکور فارغ التحصیلان قوانین اسلامی، وزیران امور مالی، برخی از وزیران کشورهای اسلامی، سفیران و شخصیتهای برجسته دولتی و اسلامی و رئیس اجرایی بانک اسلامی بحرین شرکت کردند. بانک اسلامی بحرین که اولین بانک تجاری اسلامی در این کشور است، سال 1979 تأسیس شد.
همایش "وقف و جامعه" در عربستان برگزار می شود
همایش "وقف و جامعه" با هدف احیای سنت نبوی و بهره گیری از وقف در توسعه و پیشرفت جوامع اسلامی اول محرم سال 1428 (30 دی ماه) در عربستان برگزار می شود.
بیداری سازمانهای خیریه اوقاف و توسعه آنها در راستای پیشرفت و ترقی کشورهای اسلامی از دیگر اهداف پیش بینی شده برای این همایش است . در این همایش راهکارهای بهره گیری از مسئله وقف برای رشد جامعه با تشویق بر استقبال برای احیای سنت نبوی و همچنین فضیلت وقف و اهمیت آن در رشد تمدنها، نقش علما و خطیبان در ارتقاء مفهوم این مسئله مورد بررسی قرار می گیرد.
مسابقه بین المللی تحقیقات اسلامی در تونس برگزار می شود
مسابقه بین المللی تحقیقات اسلامی با هدف ارائه چهره واقعی اسلام و اهتمام به مسئله گفتگو و آزاد اندیشی در تونس برگزار می شود. هر سال در تونس مسابقات بین المللی مطالعات و تحقیقات اسلامی برگزار می شود، امسال نیز این مسابقه در سطح بین المللی برگزار خواهد شد .
این مسابقه از سوی وزارت امور دینی تونس برگزار و اهدافی چون ارائه چهره واقعی اسلام و مسلمانان و تبیین آموزه های اسلامی و تعالیم دینی به شکل جدید به منظور ارائه به کشورهای غیر اسلامی را دنبال می کند . این مسابقه به ارزشهای پاک دین اسلام اهتمام می ورزد و به آزاد اندیشی و گفتگو با اشاره به مبادی و مبانی دین اسلام تأکید دارد .
دارالفتوای لبنان 30 دیماه را آغاز سال نو هجری قمری اعلام کرد
دارالفتوای لبنان اعلام کرد که 20 ژانویه ( 30 دی ماه) آغاز سال نو هجری قمری و 1 محرم سال 1428 است.
در این بیانیه از مسلمانان خواسته شده است که در سخن، عمل، مخفیانه و علنی به اطاعت خدا و رسول خدا (ص) اقدام کنند و سال نو را به تربیت صحیح فرزندان بر اساس ارزشهای اساسی اسلام بپردازند. دار الفتوای لبنان در این بیانیه بر بهره گیری از ارزشهای اسلام و اخلاق فاضله تأکید و اعلام کرد: در سال نوی هجری باید اشاعه محبت و تسامح و برقراری صلح جهانی در اولویت باشد و سنت نبوی و تقوای خدا مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما