دکتر الستی در گفتگو با مهر در زمینه هم اندیشی نقشه جامع علمی کشور در هفته پژوهش و فناوری گفت : در هم اندیشی نقشه جامع علمی کشور تنها به طرح مسئله پرداخته شد و در یک ماه آینده در 30 بهمن ماه همایشی یک روزه در این خصوص برگزار می شود که در آن به صورت مفصل بحث نقشه جامع علمی مطرح می شود.
وی اضافه کرد : در هم اندیشی نقشه جامع علمی کشور محورهایی در ارتباط با تبیین نقشه و ارتباط با سایر مفاهیم موجود در استراتژی علم و فناوری کشور مانند سند توسعه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همچنین پیش نیازهایی که برای تهیه این نقشه لازم است، متولی تهیه آن و مدت زمان تدوین مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست های علمی کشور افزود : برخی از صاحبنظران اعتقاد دارند نقشه جامع علمی کشور مفهوم جدیدی است. برخی دیگر اذعان می کنند این مفهوم با سند توسعه علم و فناوری یکسان است. عده ای دیگر نیز معتقدند نقشه جامع علمی کشور مجموعه ای از مطالعات و برنامه ریزی ها است که خروجی آن به سند توسه علم و فناوری تبدیل می شود.
وی اضافه کرد : تاکنون مسئولیت تهیه و تدوین نقشه جامع علمی کشور به هیچ نهادی ابلاغ نشده است و هر سازمان و وزارتخانه ای فعالیت هایی را در این زمینه انجام می دهد.
الستی گفت : یک هفته پس از سخنان مقام معظم رهبری در جهاد کشاورزی تیمی تشکیل شد که روی این موضوع آغاز به کار کردند. وزارت علوم و وزارت دفاع نیز در این زمینه فعالیت هایی را انجام داده اند و تاکنون فعالیت ها جهت دار و متمرکز نشده است. همچنین در حال حاضر بیشتر این فعالیت ها در راستای یکسان سازی تعریف های ارائه شده در زمینه نقشه و دستیابی به تعریفی جامع است.
وی اضافه کرد : با در نظر گرفتن اینکه نقشه جامع علمی کشور به یک ارگان یا وزارتخانه محدود نمی شود و تمامی دستگاه های علمی کشور را در بر می گیرد و در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نیز نمایندگان تمامی وزارتخانه ها حضور دارند، متولی تهیه این نقشه باید شورای عالی عتف باشد.
الستی گفت : در حال حاضر باید اختلاف نظرها را یکسان و پس از جمع بندی در همایش بهمن ماه مجموعه نظرات کارشناسان را خلاصه کرده و به مقام معظم رهبری ارائه دهیم و از خود ایشان نیز کسب نظر کنیم.
نظر شما