۲۸ دی ۱۳۸۵، ۱۰:۴۷

/ گفتار مهر درباره افزایش تحرکات خصمانه آمریکا علیه ایران /

ترافیک سفرهای دیپلماتیک در حساس ترین منطقه جهان ؛ بازی قومیتی در خاورمیانه برای فشار بر کارا ترین عنصر منطقه

ترافیک سفرهای دیپلماتیک در حساس ترین منطقه جهان ؛ بازی قومیتی در خاورمیانه برای فشار بر کارا ترین عنصر منطقه

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : منطقه خاورمیانه چند روزی است که شاهد تحرکات گسترده دیپلماتیک است که باید دید آیا این تحرکات در جهت آرام کردن تنش های روزافزون در این منطقه موثر خواهد بود یا اینکه بر عکس سبب وخامت بیشتر اوضاع این منطقه استراتژیک جهان خواهد شد.

تحرکات خصمانه آمریکا علیه ایران :

وزیر امور خارجه آمریکا پیش از آغاز سفر به منطقه خاورمیانه با بیان این جمله که "کشورهای عربی با نفوذ ایران در منطقه مقابله کنند"؛ یکی ازمهمترین اهداف خود ازسفر به خاورمیانه را تلاش برای همراه کردن کشورهای منطقه با سیاستهای خصمانه واشنگتن علیه تهران را به زبان دیگر بیان کرد.

رایس که کشورهای موافق سلطه جویی آمریکا در منطقه را کشورهای میانه رو نامیده است؛ از کشورهای عربی خواست تا با وارد کردن عراق در جهان عرب با نفوذ ایران در منطقه مقابله کنند. وی افزود : تنها وسیله تضمینی برای مقابله با نفوذ ایران، رساندن عراق به عراقی یکپارچه و قدرتمند است که بتواند حمایت همسایگان عربش را به دست آورد.

وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد : تنها ضامن قرار گرفتن عراق به عنوان پلی برای نفوذ ایران در منطقه، منزوی کردنش از همسایگان عربش و جلوگیری از تلاش برای حفظ وحدت وثبات این کشور است.

رایس در پاسخ به سوالی درباره اقدام غیر قانونی نظامیان آمریکایی در حمله به مقر کنسولگری ایران در شهر اربیل عراق که پنجشنبه 21 دی روی داد؛ مدعی شد : ایالات متحده به تعهدات بین المللی اش احترام می گذارد.

رایس" سفردوره ای خود را به منطقه از روزشنبه 23 دی با دیدار مسئولان اسرائیلی و فلسطینی در سرزمین های اشغالی آغاز کرد و بعد ازآن به اردن رفت و سپس برای دیدار با "ایهود اولمرت" نخست وزیر رژیم صهیونیستی به تل آویو بازگشت.

اوضاع عراق و استراتژی جدید آمریکا دراین کشوراز مهمترین موضوعاتی اعلام شده است که "رایس" در این سفر درباره آن رایزنی می کند.

وزیر امور خارجه آمریکا دوشنبه شب(25 دی) با پادشاه عربستان در ریاض دیدار و گفتگو کرد و سه شنبه به کویت رفت تا در نشستی با وزیران امور خارجه شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس و همتایان مصری واردنی، اوضاع خاورمیانه به ویژه تحولات عراق و برنامه هسته ای ایران را مورد بحث و تبادل نظر قرار دهد.

روزنامه واشنگتن پست، یکی از اهداف رایس از سفر به خاورمیانه را تلاش برای ایجاد یک جبهه مشترک علیه ایران عنوان کرده است .به نوشته این روزنامه،رایس می خواهد از مسئله اسرائیل و فلسطین برای مقابله با دشمنی های تاریخی و شاید ایجاد یک جبهه مشترک علیه تهدید رو به افزایش ایران استفاده کند.

 تحرکات دیپلماتیک ایران برای مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا :

به گزارش مهر، ایران روز یکشنبه 24 دی، علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی خود را برای رایزنی با پادشاه عربستان راهی ریاض کرد؛ لاریجانی در دیدار با ملک عبدالله بن عبدالعزیز درباره تحولات منطقه به ویژه فعالیتهای هسته ای صلح آمیز تهران بحث و گفتگو کرد.

دبیر شورای عالی  امنیت ملی ایران همچنین پیامهای رهبری و رئیس جمهوری کشورش را تقدیم پادشاه عربستان کرد.

درباره علت سفر لاریجانی به ریاض، رسانه های عربی مدعی شده اند که وی از ریاض خواسته است تا پیام حسن نیت تهران برای همکاری را به واشنگتن منتقل کند.شبکه العربیه هم ادعا کرده است که سفر لاریجانی در چارچوب کاستن از حجم فشارهای آمریکا علیه این کشور در ارتباط با فعالیتهای هسته ای و عراق صورت گرفته است.

ایران چند روزی است که هدف شدیدترین جنگ تبلیغاتی و رسانه ای آمریکا قرار گرفته است؛ مقامهای آمریکایی پس از ناکامی تلاشهایشان در شورای امنیت برای وادار کردن ایران به کنار گذاشتن برنامه هسته ای صلح آمیز و تسلیم در برابر خواسته های زیاده خواهانه و ناعادلانه، به سمت مسئله عراق برای اعمال فشار بر ایران تغییر مسیر داده است .

آمریکایی ها در اولین گام برای نشان دادن خصومت و عداوت خود با ایران، به کنسولگری این کشور در اربیل عراق حمله کردند و پنج دیپلمات ایرانی را به اتهام واهی داشتن فعالیت بر ضد نظامیان آمریکایی و عراقی بازداشت کردند؛ این اقدام غیر قانونی که اعتراض دولت عراق و واکنش شدید تهران را به  دنبال داشت در حالی است که دولت عراق تاکید کرده این افراد به طور قانونی و رسمی در عراق فعالیت می کرده اند.

از سوی دیگر، بوش پس از اعلام استراتژی جدید خود در عراق که توصیه های کمیته بیکر - همیلتون مبنی بر ضرورت گفتگو با ایران و سوریه برای حل مشکلات عراق را نادیده گرفت؛ اتهامات بی پایه واساس خود علیه ایران مبنی بر دخالت در اوضاع عراق را تکرار کرد وهمگام با وی، دیک چنی معاون رئیس جمهوری، کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه و رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا این اتهامات را تکرار کردند.

از سوی دیگر، کاندولیز رایس وزیر امور خارجه آمریکا که از اوایل هفته جاری وارد منطقه شد؛ روز سه شنبه 26 دی در کویت در نشستی با وزیران امور خارجه شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس و همتایان مصری و اردنی خود به بررسی اوضاع خاورمیانه از جمله برنامه هسته ای ایران پرداخت.

آمریکا طی چند سال گذشته تلاشهای فراوانی را برای بدبین کردن کشورهای منطقه به فعالیتهای هسته ای صلح آمیز ایران و ایجاد ترس و وحشت در میان این کشورها از تهران آغاز کرده است و همچنان به این تحرکات خصمانه بر ضد ایران ادامه می دهد.

از سوی دیگر حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز درباره توطئه خطرناک غرب به ویژه آمریکا برای تفرقه افکنی ودودستگی میان مسلمانان به ویژه اختلاف افکنی میان شیعیان و اهل سنت با ترفندهای مختلف هشدار دادند که نمونه آن را پس از اعدام صدام دیکتاتور خونخوار سابق عراق شاهد بودیم که غرب و رسانه های همسو به آن به ویژه برخی رسانه های عربی چگونه از اعدام مردی که دستانش به خون میلیونها انسان بیگناه آلوده بود؛ برای تشدید اختلافات فرقه ای و مذهبی به ویژه در عراق سوء استفاده کردند که همه این تحرکات خصمانه نشان می دهد که دولتمردان آمریکا هنوز از شکست فاجعه بار خود در عراق و پیامدهای خطرناک آن بر منطقه درس عبرت نگرفته اند و از طریق رسانه های جنگ طلب خود، برای به راه انداختن جنگ دیگری درمنطقه فضاسازی می کنند که هوشیاری و بیداری ملتهای منطقه وضرورت خودداری کشورهای مسلمان  منطقه ازهمراهی با سیاستهای خصمانه آمریکا و حرکت در جهت منافع ملی خود و اعتماد داشتن به فعالیتهای هسته ای صلح آمیز ایران و نیت های خیرخواهانه این کشور نسبت به کشورهای عربی و اسلامی می توانند از عملی شدن تهدیدهای آمریکا و بروز فاجعه ای جلوگیری کنند که در صورت وقوع هیچ کس نمی تواند پایانی برای آن متصور شود.

تحرکات گسترده دیپلماتیک در منطقه خاورمیانه در حالی همچنان ادامه دارد که اوضاع این منطقه در برخی موارد به دلیل عدم وجود منطقی راهگشا واز سوی دیگر دخالت عوامل غیر موثر خارجی همانندحوزه های بحران فلسطین، لبنان وعراق به مرز انفجار نزدیک شده است.

به هر حال سفر علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به عربستان ، دیدار رئیس جمهوری عراق از سوریه که اولین دیدار یک رئیس جمهور عراق طی چند دهه اخیر از دمشق به شمار می رود با هدف تقویت مناسبات دوجانبه و راههای حل مشکلات فیمابین؛ سفر دوره ای نخست وزیر لبنان به چند کشور عربی در جلب کمکهای این کشورها از برگزاری کنفرانس پاریس 3 برای حمایت اقتصادی از لبنان؛ دیدار شاه اردن ازامارات عربی متحده و سفر احتمالی عمرو موسی دبیرکل اتحادیه عرب به لبنان برای احیای طرح صلح این اتحادیه جهت حل بحران سیاسی موجود در این کشور همگی نشان دهنده یک حرکت گسترده دیپلماتیک در منطقه ای است که اوضاع آن غیر قابل پیش بینی شده است و باید منتظر ماند که آیا این تحرکات گسترده در جهت تلطیف فضاهای تنش خواهد بود یا به وخامت بیشتر اوضاع این منطقه استراتژیک منجر خواهد شد.؟-----------------
رضا مهری گروه بین الملل خبرگزاری مهر

 

 

کد خبر 436370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha