به گزارش خبرنگار مهر، اسمعیل کریم زاده روز پنجشنبه در جلسه شورای مدیران و روسای ادرات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: باید برای استفاده مداوم و اقتصادی از مرتع باید در انتخاب تعداد دام دقت کافی به عمل آید تا متناسب با ظرفیت مرتع باشد، در حال حاضر ۷.۶ میلیون واحد دامی در استان از مراتع ملی استفاده می کنند که این میزان واحد دامی ۲ و نیم برابر مساحت عرصه های ملی آذربایجان غربی است که تداوم این روند باعث تسریع در تخریب و مراتع خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: فشار زیاد به مراتع جهت تعلیف دام موجب تخریب و نابودی عرصه های طبیعی می شود بنابراین با تمهیدات لازم باید وضع موجود را به نحو احسن حفظ کرد.
کریم زاده اظهارداشت: بیش از دو میلیون و ۶۶۸ هزار هکتار مرتع و ۱۰۱ هزار هکتار جنگل در استان جزو عرصه های منابع طبیعی است که وظیفه حراست و حفاظت از آن را بر عهده داریم.
کریم زاده به چهار وظیفه اصلی تعریف شده برای حفاظت از عرصه های ملی اشاره و اضافه کرد: حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری اصولی از عرصه های طبیعی به عنوان حافظان زمین بر عهده ماست. با توجه به حجم گسترده اراضی ملی در آذربایجان غربی این وظیفه خطیر و حساس در سطح اراضی ملی به عهده اداره کل منابع طبیعی و سربازان این عرصه ها گذاشته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه در استان آذربایجان غربی معادن غنی و بکری وجود دارد، بر لزوم پیگیری مسئولان جهت برطرف شدن مشکلات معدن کاران استان نیز تاکید کرد.
کریم زاده با بیان اینکه همه نعمات الهی انسان در بستر طبیعت و منابع طبیعی خدا دادی نهفته است، اظهار داشت: انسانها موظف و مکلف به رعایت بهره برداری و حفاظت از این مواهب الهی هستند، چرا که این عرصه ها میراث آیندگان بوده و امانتی است که از گذشتگان به یادگار مانده است.
وی گفت: کار در منابع طبیعی بسیار حساس و مهم است و ما شاهد هستیم که کار در منابع طبیعی به لحاظ حساسیت آن و حاکمیتی بودن این وظیفه جانباختگان آن بعنوان شهیدان عرصه های ملی نامیده می شوند و این نشانگر اهمیت زیاد و بالا بودن ارزش این عرصه ها است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی نیز با اشاره به آمار اطفاء حریق و خدمات یگان حفاظت منابع طبیعی، گفت: آذربایجان غربی دو میلیون و هفتصد هزار هکتار عرصه ملی دارد که برای تامین امکانات و تجهیزات حفاظتی و مراقبتی نیازمند نگاه ویژه از سوی مسئولان امر هستیم و امیدواریم با تعامل و استفاده از ظرفیت سایر نهادها و دستگاههای دولتی، بخشی از مشکلات و چالشها را مرتفع کنیم.
میرصمد موسوی با بیان اینکه تلاشگران عرصه های ملی تعلق خاطر خاصی نسبت به عرصه های ملی دارند و با تمام موانع و مشکلات برای حفاظت از عرصه های ملی تلاش می کنند ادامه داد: مهمترین موضوع در حفاظت از جنگلها و عرصه های ملی مشارکت مردم و ترویج قرهنگ منابع طبیعی است که باید در این راستا بیش از پیش برنامه ریزی و تدبیر داشته باشیم.
نظر شما