۱۲ اسفند ۱۳۸۵، ۱۷:۰۹

/ گزارش مهر از سلاح های کشتار جمعی آمریکا از گذشته تا کنون /

آمریکا در صدر کشورهای مجهز به سلاح های کشتار جمعی / 400هزار کشته و زخمی در بمباران هسته ای هیروشیما و ناکازاکی

آمریکا در صدر کشورهای مجهز به سلاح های کشتار جمعی / 400هزار کشته و زخمی در بمباران هسته ای هیروشیما و ناکازاکی

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : آمریکا علاوه بر استفاده از بمب هسته ای در ژاپن و کشته و زخمی کردن بیش از 400 هزار نفر، در شرایط کنونی هم با داشتن زرادخانه های بزرگ سلاح های کشتار جمعی ، بالاترین آمار سلاح های کشتار جمعی هسته ای را در دنیا دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سلاح هسته ای توانایی بالقوه ویرانگری و قتل عامهای وسیع را دارد و قدرت آن از فعالیتهای شکافت یا گداخت هسته ای ناشی می شود. آمریکا اولین کشور در دنیاست که با موفقیت سلاحهای هسته ای را گسترش داد و تنها کشوری است که از این سلاحها در جنگ بر علیه کشوری دیگر استفاده کرد. از چندین سال پیش تا کنون بودجه تسلیحات نظامی  این کشور بالاترین تخصیص بودجه را در بین کشورهای جهان دارد .

به گزارش انجمن دانشمندان آمریکا ، تاریخچه سلاح های هسته ای به سال1930 زمانی که تحقیقات دانشمندان منجر به مسابقه قدرت و آزمایشات هسته ای در طول جنگ سرد شد ، بر می گردد . پیشرفتهای علمی در آن زمان باعث شد برخی کشورها به فکر گسترش این سلاحها و امکان استفاده از آنها برای اقدامات تروریستی در اوایل قرن 21 بیفتند.

اولین بمب هسته ای را آمریکا در طول جنگ جهانی دوم در جریان پروژه منهتن ساخت و در دو نقطه از ژاپن منفجر کرد . مدتی بعد، اتحاد جماهیر شوروی  پروژه بمب اتمی خود را آغاز کرد. از این پس این دو کشور ساخت سلاح قویتری به نام "بمب هیدروژنی" را آغاز کردند . در جریان جنگ سرد هریک از این دو کشور به هزاران تسلیحات هسته ای دست پیدا کردند و بسیاری از آنها را روی موشکهای خود نصب کردند. این موشکها این توانایی را داشتند که هر نقطه از جهان را هدف بمباران خود قرار دهند.

یکی از موضوعات مهمی که کانون توجه مذاکرات بین المللی قرار گرفته است مساله تهدید جنگ هسته ای و گسترش سلاحهای هسته ای در سایر کشورها یا گروههاست. در همین راستا تاکنون آمریکا و روسیه 4 بار اخطار داده اند که درمقابله با حملات احتمالی ، تسلیحات هسته ای خود را به کار خواهند انداخت. آخرین اخطار در سال 1995بوده است .

زمانی که ارتش آلمان نازی به رهبری هیتلر، در سال 1938 به چکسلواکی و در 1939 به لهستان حمله کرد، رسما جنگ جهانی دوم آغاز شد. در این زمان بسیاری ازفیزیکدانان برجسته اروپا برای درگیر نشدن در مبارزات گریختند. دانشمندان طرفین درگیر جنگ به خوبی  از امکان به کارگیری انرژی آزاد شده از شکافت اتمی به عنوان یک سلاح جنگی آگاه بودند ؛ اما درآن زمان کسی در مورد نحوه بکارگیری آن کاملا مطمئن نبود. در سالهای اولیه جنگ ، فیزیکدانان به طور ناگهانی ازانتشار اطلاعات علمی پیرامون شکافت هسته ای خودداری کردند و به خودسانسوری پرداختند تا طرف متخاصم را از کسب هر گونه منافعی محروم کنند.

به گزارش پایگاه اینترنتی ویکی پدیا نگرانیهای متفقین از دستیابی آلمان نازی به سلاحهای هسته ای منجر به این شد که انگلیس و آمریکا روی ساخت سلاح هسته ای سرمایه گذاری کنند. دانشمندان انگلیسی با برآورد دقیق اعلام کردند که فقط در عرض چند سال به سلاح هسته ای دست خواهند یافت . در سال 1942 پروژه ساخت سلاح، زیر نظر ژنرال "گراوز" و تحت هدایت علمی فیزیکدان آمریکایی" رابرت اوپنهایمر" با عنوان "پروژه منهتن" دنبال شد.

 از اولین پروژه بمب هسته ای آمریکا تا فاجعه هیروشیما

پروژه عظیم صنعتی و علمی منهتن  بسیاری از فیزیکدانان بزرگ جهان را درگیر خود کرد. آمریکا سرمایه گذاری بی سابقه ای در تحقیقات جنگی بر روی این پروژه انجام داد. بیش از 30 پایگاه در آمریکا و کانادا روی این پروژه کار کردند. اطلاعات علمی در یک آزمایشگاه سری به نام "لس آلاموس" نزدیک ایالت نیو مکزیکو متمرکز شد . سرانجام در16 جولای سال 1945 اولین آزمایش هسته ای آمریکا با نام "ترینیتی" در بیابانی در نیو مکزیکو انجام شد . در 6 آگوست همان سال یک بمب اورانیومی به نام "پسر کوچک" بر سر غیر نظامیان هیروشیمای ژاپن و سه روز بعد یک بمب پلوتونیومی درناکازاکی منفجر کرد .

"هیروشیما پس از انفجار بمب هسته ای"

این بمب ها باعث کشته شدن دست کم 200،000 و زخمی شدن130،000تن، دراثرگرما، تشعشع وموج حاصل از انفجارشد. دهها هزار تن دیگر نیز، بعدها در اثر بیماریهای ناشی از تشعشع و سرطان جان خود را از دست دادند. این تلفات محدود به یک نسل نشد بلکه نسلهای بعدی مردم این منطقه نیزاز اختلالات ژنتیکی در امان نماندند.

از آن زمان مقامات  آمریکایی همواره به دنبال ارتقای سلاحهای خود و قدرت نمایی در جهان بوده اند . تا جایی که آمریکا انحصار سلاحهای هسته ای را از آن خود کرد . اما با پیشرفت علم به سرعت کشورهای دیگری نیز به این دانش دست یافتند و عصر انرژی هسته ای آغاز شد.

"دستاورد آمریکا برای غیر نظامیان ژاپن : بمباران هیروشیما"

آمریکا بین سالهای 1945تا1992 ، در حدود 1054 آزمایش هسته ای انجام داد. البته آمار دقیق تجهیزات هسته ای آمریکا در آن سالها موجود نیست . زیرا در  برخی از آزمایشات  چندین بخش درگیربوده ویا برخی از تجهیزات موفق به انفجار نشده است . حتی برخی از آزمایشات برای تولید انفجارهسته ای برنامه ریزی نشده بود . آمریکا در سال  1962 پیش از پذیرش پیمان" منع آزمایشات هسته ای " ، آزمایشات هوایی خود را متوقف کرد. در سال1976 آمریکا و شوروی توافق کردند تا دامنه آزمایشات خود را به 150 کیلو تن کاهش دهند. 

 گسترش سلاحهای هسته ای در دهه های اخیر  

اگر چه آمریکا در سال 1968 پیمان ان.پی.تی. را پذیرفت اما در سال 1999 مجلس سنای آمریکا از پذیرفتن پیمان جامع منع آزمایشات هسته ای خودداری کرد. در همان سالها زرادخانه های آمریکا فعالیت خود را در سه بخش گسترش دادند :

-  پایگاه زمینی : موشکهای بالستیک قاره پیما یا " آی.سی.بی.ام"

- پایگاه دریایی : زیر دریایی هسته ای برای پرتاب موشکهای بالستیک یا "اس.ال.بی.ام"

- پایگاه هوایی : تسلیحات هسته ای گروه بمب افکنهای سنگین نیروی هوایی آمریکا

اگرچه آخرین آزمایش هسته ای آمریکا مربوط به 23 سپتامبر سال 1992 است، اما این کشور آزمایشات زیادی در بخشهای غیر هسته ای انجام داده و از ابرکامپیوترهای قدرتمند در جهت شبیه سازی آزمایشات خود و گسترش اطلاعات مربوط به این حوزه استفاده کرده است.

در سال 2003 دولت جرج بوش تصمیم گرفت در زمینه تحقیقات روی نسل جدیدی از سلاحهای هسته ای کوچک موسوم به " بمب هسته ای مینیاتوری" سرمایه گذاری کند . پیش از آن در سال 1999 دولت آمریکا اعلام کرده بود 12،000 سلاح از انواع سلاحهای هسته ای در انبارهای خود دارد . این کشور در بیانیه " پیمان کاهش سلاحهای استراتژیک" که بین این کشور و شوروی امضا شد ، لیست 5968 کلاهک هسته ای خود را که مشمول این پیمان می شد ارائه کرد.

به گزارش موسسه بین المللی صلح استکهلم تا ماه گذشته میلادی کل ذخایر تسلیحات هسته ای آمریکا شامل 10000کلاهک هسته ای و 5000هسته پلوتونیومی مورد استفاده در بمب هسته ای بوده است . هم چنین این کشور دارای 7000هسته پلوتونیومی بیشتر از حد نیاز است . شایان ذکر است در ساخت این هسته ها بیش از 34 تن پلوتونیوم مخصوص سلاح به کار رفته است .

تخلفات آمریکا از ان پی تی به این موارد خلاصه نمی شود بلکه این کشوراخیرا اعلام کرده که در اقدامی کاملا غیر قانونی در پی ساخت نوع جدیدی از کلاهکهای هسته ای است . البته باید توجه داشت که این اطلاعات برگرفته ازمنابع رسمی است و اقدامات واقعی آمریکا مسلما فراتر از این داده هاست . این در حالی است که در سالهای اخیر آمریکا خود را همواره حامی صلح و دموکراسی معرفی کرده و کشوری مثل ایران را از حق مسلم خود در دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای منع می کند .

کد خبر 436496

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha