به گزارش خبرنگار فرهنگي " مهر" استاد حاج حسين لرزاده ، در سال 1285 شمسي در تهران به دنيا آمد ، پدرش مرحوم استاد محمد لرزاده از معماران بنام دوره اتابكي محسوب مي شود كه با حاج حسن ضيع الديوان ، معمار اتابك كار مي كرد واز نمونه كارهاي وي مسجد حاج حسن در خيابان ارامنه ميدان شاپور، هنوز پابرجاست .
استاد لرزاده در هفت سالگي ، مدتي نزد ميرزا حسن، در نزديكي چهار راه حاج رضا خيابان بلور سازي به مكتب رفت و سپس به مدرسه اي دركوچه پشت گذر مهدي خان فرستاده شد و از همان دوران استعداد خود را در زمينه هاي هنري و معماري نشان داد .
پس از دوران ابتدايي، چند سالي به دبيرستان سلطاني ، بعد ازآن نيز مدتي به شعبه مجسمه سازي مدرسه كمال الملك رفت كه اين دوران حدود يك سال و نيم به طول انجاميد . پس از آن ، نزد سيد محمد تقي نقاش باشي كه در همسايگي آنها بود رفت تا كار تابلو سازي را نيز آموخته و تجربه كند.
بعد از طي دوره آموزشي ، با كسب اجازه از استاد خود، كارگاه كوچكي ، جنب مسجد مجدالدوله " نقاشخانه حسين لرزاده" را تأسيس كرد.
در همين زمان ، به دعوت استاد جعفر خان كاشاني ، كه مشغول ساخت عمارت سنگي تپه عليخان بود، به كار نقاشي در يكي از اطاق ها گمارده شد . سپس طرح و اجراي سردر اين بانك در ميدان توپخانه و همزمان سردر مدرسه دارالفنون، به او سپرده شد.
در سال 1311 استاد لرزاده ، براي ساختمان آرامگاه فردوسي به طوس اعزام شد .
پس از اتمام كار آرامگاه فردوسي، استاد به دعوت آيت الله بروجردي ، مسجد اعظم قم را طراحي و اجرا كرد و همچنين از طرف ايشان براي تعمير و ساخت قسمت هايي از حرم مطهر حضرت امام حسين (ع) به كربلا اعزام شد كه در پايان كار همانگونه كه در حكم وي آمده ، عنوان "معمار افتخاري ابا عبدالله الحسين" به او اعطا شد.
از جمله اثار معماري وي كاخ مرمر، كاخ سعدآباد، كاخ رضاشاه در رامسر ، مسجد سپهسالار، آرامگاه فردوسي ، سر در دارالفنون ، بانك تجارت توپخانه و بارگاه امام حسين است.
استاد طراحي و معماري متجاوز از 842 اثر معماري را در كارنامه خود دارد كه بخش اعظم آنها مربوط به مساجد در شهرهاي مختلف است .
لرزاده ، خود در اين مورد گفته است :
دفتر لرزاده را ديدم ز بعد از انقلاب
362 مسجد ثبت شد كم كن حساب
842 مجموعش بود اندر كتاب
خارجي و داخلي ماقبل و بعد از انقلاب
نظر شما