۱ بهمن ۱۳۸۵، ۱۲:۵۳

تعدد و تنوع مذاهب اسلامی بیانگر غنای تمدن اسلام است

تعدد و تنوع مذاهب اسلامی بیانگر غنای تمدن اسلام است

طی همایش سه روزه "گفتگوی مذاهب اسلامی" در قطر، شرکت کنندگان به اهمیت مسئله گفتگو و جلوگیری از اختلاف تأکید کردند. آنها ضمن دعوت مسلمانان به گفتگوهای سازنده و مسالمت آمیز، تعدد و تنوع مذاهب اسلامی را ثروت فکری غنی تمدن اسلامی عنوان کردند که به مسلمانان فرصت می دهد بر اساس تطبیق با شریعت بهترین را انتخاب کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الشرق، در همایش سه روزه "گفتگوی مذاهب اسلامی" که از صبح دیروز شنبه 30 دی در دوحه آغاز شد، دکتر اکمل الدین احسان اوغلو دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی با بیان اینکه برگزاری چنین همایشهایی به تبلور ارزشهای اسلامی منجر می شود، گفت: در این شرایط باید در سایه آموزه های اسلام به وحدت مسلمانان پرداخت.

وی با بیان اینکه در عراق و فلسطین درگیریهایی میان مسلمانان وجود دارد که عواقب وخیمی در پی آن است، تصریح کرد: این درگیریها وحدت مسلمانان را تهدید می کند و ضمن جدا ساختن آنها از یکدیگر، منجر به بروز کینه می شود، در این شرایط حساس مسلمانان باید به گفتگوهای مسالمت آمیز اقدام و از اختلافات گروهی میان یکدیگر جلوگیری کنند.

اکمل الدین احسان اوغلو در ادامه ارائه سخنرانیهای میانه رو و متناسب با زبان عصر را نیاز جامعه اسلام توصیف کرد و یاد آور شد: تقریب میان مذاهب اسلامی منجر به وحدت آنها می شود، بنابراین در این شرایط باید به اعتدال، میانه روی، تسامح، قبول دیگری، جلوگیری از افراط و دستیابی به منافع مشترک مسلمانان اقدام کرد.

دکتر عایشه المناعی رئیس کمیته علمی همایش مذکور نیز به اهمیت گفتگوی مذاهب اسلامی در راستای برطرف شدن اختلافات اشاره کرد و گفت: اختلاف میان مسلمانان ثروت عظیمی به شمار می رود که غنی بودن تمدن اسلام را نشان می دهد. امت اسلام در این شرایط خطرناک ترین مرحله را می گذراند، پس باید گفتگوهای سازنده و آرام و دور از کفر یا اهانت دست یافت.

وی با استناد به آیات قرآن کریم در راستای وحدت امت اسلامی اظهار داشت: در آیات قرآن آمده که مسلمانان به ریسمان محکم الهی چنگ زده و از تفرقه جلوگیری کنند تا انس و الفت میان آنها ایجاد  محبت و اخوت میان مسلمانان اشاعه یافته و وحدت ایجاد شود. مسلمانان مانند دیگران از بندگان خدا به شمار می روند . وجود اختلاف در مذاهب و اعتقادات آنها منجر به تشکیل مذاهبی چون حنبلی، شافعی، مالکی، سنی، حنفی و شیعه 12 امامی شده است که همه این اختلافات ثروت فکری غنی برای تمدن اسلامی به شمار می رود و به مسلمانان فرصت ارزشمندی داده است تا بر اساس تطبیق با شریعت بهترین را انتخاب کنند.

وی در ادامه اظهار امیدواری کرد که این دیدارها وسیله ای برای تفاهم و انسجام میان مذاهب شده و همه با هم به کتاب مقدس مسلمانان عمل کنند.

در این همایش همچنین دکتر محمد علی آذر شب استاد دانشگاه تهران و رئیس مرکز فرهنگی تحقیقات ایرانی - عربی با عنوان " تقریب از نخبگان تا همگان" شیخ مهنی بن عمر از علمای اباضی تونس با عنوان " تقریب و ارتباط آن با جنبش گفتگوی ادیان"، دکتر علی جمعه مفتی مصر، دکتر عصام البشیر دبیر کل مرکز اعتدال کویت با عنوان" راه به سوی گفتگوی مذاهب"، دکتر عبدالمجید نجار اندیشمند مسلمان فرانسوی با عنوان " نقش گفتگو در مقابله با تعرضات متمدن" سخنرانی کردند.

کد خبر 437628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha