به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی آبدار شنبه شب در مراسم افتتاح رویداد فرهنگی کاروانسرای یام که با حضور حجت الاسلام والمسلمین علی نعمت زاده امام جمعه مرند، برخی از مدیران کل استان و روسای ادارات شهرستان ویژه مرند در محل این کاروانسرا برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مسائل اساسی که امروزه برای معرفی پتانسل های هنری و گردشگری شهرها و کشورها استفاده می شود، برگزاری رویدادهای فرهنگی است، اما منطقه آذربایجان آنطور که باید و شاید در ایران و جهان معرفی نشده است.
وی با اشاره به رویداد بین المللی تبریز ۲۰۱۸ افزود: در سال ۲۰۱۳ در شهر نیجر از سوی سازمان همکاری اسلامی با ۵۷ عضو، در یک برنامه ۵ ساله ۵ شهر را از ۵ کشور انتخاب کردند که در سال ۲۰۱۵ شهر قدس، ۲۰۱۶ شهر قونیه از ترکیه، ۲۰۱۷ شهر مدینه از عربستان و سال ۲۰۱۸ شهر تبریز از ایران به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تبریز ۲۰۱۸ را به استان ۲۰۱۸ تبدیل کردیم، تاکید کرد: براین اساس ۵ مسیر گردشگری در شاهراه اصلی استان آذربایجان شرقی تعریف شد که یکی از مسیرها تبریز - مرند - جلفاست، در این مسیر یک بنای تاریخی ۵۰۰ ساله نیز به نام کاروانسرای یام بازسازی شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی افزود: با احیای کاروانسرای یام، برای بالغ بر ۱۲۰ نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد و این کاروانسرا به یک مرکز فرهنگی تبدیل شد.
وی در ادامه با بیان اینکه گردشگری در اقتصاد بدون نفت نقش اساسی دارد، عنوان کرد: صنایع دستی در منطقه مرند احصا شده و برپایی نمایشگاه های متعددی در برنامه های دولت و سازمان میراث فرهنگی تعریف شده که رویداد فرهنگی کاروانسرای یام یکی از این برنامه هاست.
آبدار با اشاره به اینکه سمینار بین المللی جاده ابریشم امسال در کاروانسرای یام برگزار می شود، ادامه داد: اگر گردشگر در این منطقه حضور پیدا کند، جاده ابریشم که زمانی جاده اقتصاد ایران و آذربایجان بود، به یک جاده گردشگری تبدیل می شود.
نظر شما