کارشناس ارشد آموزش مرکز آموزش پلیس مبازره با مواد مخدر ناجا در گفتگو با مهر ، بیان داشت: مخدرهای صنعتی در واقع ترکیبی از مخدرهای سنتی با مواد شیمیایی هستند. برای نمونه مخدر سنتی مانند تریاک تنها سستی زا و یا ماده ای همچون حشیش توهم زاست.
اصغر باقریان توضیح داد: اما مخدر صنعتی مانند شیشه ، اثری ترکیبی از توهم زایی و تحرک بخشی دارد ، این در حالی است که هریک از این تاثیرها در مخدرهای سنتی بر عهده یک ماده بوده که اکنون در نوع صنعتی با تجمیع خاصیت ها ، به شکل متقابل مشکل و ضررها نیز به یکباره بر روی فرد عارض می شوند .
این کارشناس ارشد ناجا در ادامه بیان داشت : از سوی دیگر ، برخی ماده های مخدر سنتی مانند تریاک و مرفین ، قابلیت تبدیل شدن به داروهای پزشکی را نیز دارند. در مقابل ، ماده شیمیایی مانند شیشه هیچگونه استفاده طبیعی ندارند و به همین منظور نیز در گروه 1 ماده هایی که برای هر موجودی زیان آور است (فارماکولوژی) ، قرار گرفته است.
وی متذکر شد: از سوی دیگر ، در اعتیادهای صنعتی ترک کردن برخلاف اعتیاد سنتی بسیار سخت تر است .
کارشناس ارشد آموزش مرکز آموزش پلیس مبازره با مواد مخدر ناجا یادآور شد: معتادان در حالت کلی بر سه دسته تفریحی ، نقطه ترک و ته خط قابل تقسیم هستند. یر همین اساس در ماده های گوناگون سنتی سیر این روند کمی متغیر است اما در کل کمی زمان می برد تا فرد از معتادی تفریحی ، به معتادی ته خط برسد . اما در مخدرهای صنعتی اینگونه نیست .
باقریان تصریح کرد: در اعتیاد به مصرف مخدرهای شیمیایی ، فرد پس از نخستین مصرف ها ، سریع به ته خط می رسد . این رویداد به گونه ای است که گاهی معتاد باورش نمی شود.
این کارشناس ارشد ناجا در ادامه گفت: در چنین حالتی معتاد به مخدرهای صنعتی دیگر به قصد کسب لذت روی به استعمال نمی آورد بلکه بدن وی به این مواد نیازی ضروری کرده و بخشی از حیات روزانه وی شده است.
نظر شما