استاد جهانگير نظام العلما در گفتگو با خبرنگار هنري مهر با اشاره به اين مطلب گفت : از سال 1369 كه مقرر شد مدرك انجمن خوشنويسان هم تراز مدرك ليسانس محسوب شود ، اقبال عمومي خيلي بيشتر شد و چون در ميان هنر هاي ايراني ، خط باارزش ترين هنر اسلامي است و ادبيات كهن ايران پشتيبان آن است ، علاقه مندان زيادي به آن روي آوردند . اين هنر ، معماري ، نقاشي و موسيقي را هم در بر مي گيرد و در حال حاضر حدود 40 هزار نفر عضو انجمن خوشنويسان ايران و تهران هستند .
نظام العلما ، ميرعماد را سلطان خط نستعليق خواند و گفت : جشنواره جهان اسلام بر آن است تا مراسمي به مناسبت بزرگداشت مقام و منزلت خوشنويس نامي ، استاد نستعليق ، ميرعماد الحسني قزويني بر پا كند . وي كه در زمان صفويه مي زيست ، آثارش در موزه هاي دنيا سرآمد آثار خوشنويسي است. وي تمام زندگيش را وقف خط كرده بود و همواره بين او و دستگاه سلطنتي صفويه درگيري و نزاع وجود داشت.
وي با اشاره به محبوبيت شيوه خط ميرعماد در كشور هاي اسلامي گفت : خط نوين ايران نسبت به خط قدما تغييرات فاحشي كرده است . دور خط ها از زمان ميرزا رضاي كلهر كمتر شده و جمع تر ، گرم تر و شيرين تر نوشته مي شود ، ولي هنوز كشورهاي اسلامي به شيوه ميرعماد مي نويسند كه به كل متفاوت با خط فعلي نستعليق ما است .
نظام العلما با اشاره به اينكه دانشگاهي شدن خوشنويسي امري واجب است ، گفت : از جمله هنرهايي كه بايد بيشتر به آن توجه كرد و امكانات زيادي را در جهت پيشرفت آن فراهم كرد اين هنر اصيل اسلامي و ايراني است و يكي از راههاي رسيدن به اين مقصود ، دانشگاهي شدن آن است كه باعث جذب علاقه مندان بيشتر هم مي گردد . انجمن خوشنويسان هم درصدد است براي آشنايي بيشتر هنرجويان با تاريخ هنر خوشنويسي ايران ، برنامه اي ترتيب دهد تا دروس نظري هم در كنار كار عملي جزو برنامه آموزشي اين انجمن قرار گيرد .
نظر شما