به گزارش خبرنگار مهر مجید کریمیان صبح دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: در شرایط فعلی تولید یک اثر هنری با کیفیت حدأقل دو سال طول میکشد.
رئیس حوزه هنری خراسانجنوبی با اشاره به تهاجم فرهنگی دشمن بیان کرد: تهاجم فرهنگی در حقیقت ریشههای هویت بومی و آیینی را هدف قرار داده که حوزه هنری در مقابله با آن احساس مسئولیت میکند.
کریمیان ادامه داد: هنر و به ویژه موسیقی بومی به واسطه محتوای غنی نقش مهمی در حفظ هویت بومی منطقه دارد و از این جهت باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی افزود: در این راستا دو آلبوم موسیقی بومی خراسان جنوبی به نام آوای صحرا و هفت شهر عشق توسط هنرمندان گروه سلم آبادی و غفور محمد زاده تولید شده است.
رئیس حوزه هنری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه این دو آلبوم از با کیفیتترین آلبومهای موسیقی بعد از انقلاب اسلامی در منطقه جنوب خراسان است، یادآور شد: رو نمایی از این دو آلبوم روز چهارشنبه همزمان با عید قربان انجام میشود.
ابراهیم سلم آبادی سرپرست گروه آوای صحرا نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه موسیقی مقامی خراسانی بسیار پربار و متنوع است، اظهار کرد: بی شک اگر بخواهیم یک اثر موسیقیایی فاخر تولید کنیم باید مشکلات زیادی را پشت سر بگذاریم.
وی بیان کرد: خرسندیم که با تولید آلبوم آوای صحرا یک یادگاری ارزشمند از جنس هنر از گروه آوای صحرا باقی ماند.
سرپرست گروه موسیقی آوا صحرا ادامه داد: آلبوم آوای صحرا از ۱۳ قطعه تشکیل و در آن از ملودیهای شادیانه خراسانجنوبی بهره برده شده است و همچنین در فرایند تولید نیز از سازهای بومی خراسانجنوبی چون سرنا و دهل و دایره استفاده شده است.
غفور محمد زاده، خواننده، نوازنده و پژوهشگر موسیقی خراسانجنوبی نیز در این نشست خبری گفت: بسیاری از آداب و رسوم مردم خراسان جنوبی با موسیقی بومی منطقه پیوند خورده است.
وی با اشاره سختیهای فعالیت در حوزه هنر موسیقی اظهار کرد: در دوره ای که موسیقیهای بومی و محلی مورد بی مهری قرار گرفته است باید از نهادها و سازمانهایی چون حوزه هنری که از این نوع موسیقی حمایت میکنند سپاسگذاری کرد.
پژوهشگر موسیقی خراسان جنوبی یادآور شد: در هفت قطعه آلبوم هفت شهر عشق موسیقی عرفانی خراسان را مطرح کرده و از اشعار شاعران بزرگی چون عطار، حافظ، شیخ احمد جامی، صناعی، وحشی بافقی و مولانا استفاده نمودیم.
نظر شما