۲ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۱۵

مشکلات مالی سد راه پیشرفت ووشو همدان نشد؛

مدال نقره قاره کهن سهم کهن شهرهگمتانه/صید ووشوکار همدانی از آسیا

مدال نقره قاره کهن سهم کهن شهرهگمتانه/صید ووشوکار همدانی از آسیا

همدان- فرود ظفری ملی‌پوش همدانی وزن منهای ۶۵ کیلوگرم تیم ملی ووشوی ایران در مسابقات بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا به مدال نقره بازی‌های آسیایی رسید و کهن شهر هگمتانه را صاحب نام کرد.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: یکی از رشته‌هایی که در چند سال اخیر در کشورمان طرفداران زیادی پیداکرده، رشته ووشو است؛ ووشو به هنرهای رزمی کشور چین گفته می‌شود که در آن انواع مختلف حرکات برای سلامتی جسم و روح و دفاع از خود در نظر گرفته‌شده است.

ووشو نه‌تنها یک ورزش سنتی چین است بلکه عناصر فلسفی، اخلاقی، پزشکی و نظامی را نیز در بر دارد به طوری که هدف این ورزش ناتوان کردن و زیان رساندن به دشمن است؛ از این رو ووشو یکی از شیوه‌های تمرینی مهم ارتش چین باستان بوده و حتی امروزه نیز در تمرینات پلیس‌ها و نیروهای ارتش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سه سبک اصلی ووشو، چانگ چوان، نان چوان و تای چی چوان هستند که چانگ چوان شامل سبکهای شمالی کونگ‌فو می‌شود و در این سبک از حرکات با دست‌وپاهای کشیده و حرکات زیبای آکروباتیک استفاده می‌شود.

نان چوان بیشتر حرکات انفجاری و با سرعت دارد و نمایانگر درگیری‌های نزدیک است و تای چی چوان سبکی است که بر پایه انرژی چی بناشده و به تقویت بدن از نظر جسمی و روحی می‌پردازد و این سبک به داشتن خصیصه مدیتیشن در حرکت معروف است.

ووشو در سال ۲۰۰۴ توسط کمیته بین‌المللی المپیک به رسمیت شناخته شد

این ورزش در سال ۲۰۰۴ توسط کمیته بین‌المللی المپیک به رسمیت شناخته شد که هنر رزمی ووشو در مسابقات در دو بخش ساندا و تالو ارائه می‌شود.

در ووشو توانایی حرکت دادن بخشی یا تمام بدن به‌طور سریع خیلی مهم است و درواقع می‌توان گفت که چابکی یکی از ارکان مهم این ورزش است.

ووشو می‌تواند ورزش بسیار خوبی هم برای خانم‌ها و هم آقایان باشد کمااینکه در ایران هم این ورزش از سال ۱۳۶۸ به‌طور رسمی شناخته‌شده است و مربی‌های خوب زیادی دارد.

با وجود اینکه کشور چین مبدأ اصلی ووشو است اما در چندین سال گذشته ایران در این رشته حرف‌های زیادی برای گفتن داشته و در بازی‌های آسیایی جاکارتا نیز ووشوکاران ایرانی مدال‌های بسیار خوش‌رنگ کسب کردند.

در رقابت‌های ووشوی هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی، تیم ملی ووشوی ایران با ۲ مدال طلای محسن محمدسیفی و عرفان آهنگریان و ۴ نقره زهرا کیانی، فرود ظفری، الهه منصوریان و شهربانو منصوریان به کار خود پایان داد تا باز هم در رویدادی مهم، کارنامه موفقی را از خود برجای بگذارد.

اما در بین نام ووشوکارانی که برای کشورمان افتخارآفرینی کردند نام فرود ظفری ووشوکار استان‌همدان از دیار نهاوند خوش می‌درخشد و نشان می‌دهد که استان‌همدان در این رشته حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

فرود ظفری در رقابت‌های ووشوی هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی، در فینال با  «لی منگ فان» از چین رقابت کرد و در حالی تلاش زیادی را به کار بست، اما برابر این حریف قدرتمند شکست خورد تا در نخستین حضورش در بازی‌های آسیایی به مقام دومی و مدال نقره برسد.

فرود ظفری از ووشوکاران بااخلاق و بسیار فنی استان‌همدان است

رئیس هیئت ووشو استان‌همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کسب مدال نقره ووشوکار استان‌همدان در بازی‌های آسیایی اظهار داشت: فرود ظفری یکی از ووشوکاران خوب، بااخلاق و بسیار فنی استان‌همدان است که طی سال‌های گذشته همواره در اردوهای تیم ملی حضورداشته است.

مسلم قاسمی افزود: مسابقات آسیایی جاکارتا دومین حضور فراملی ظفری بود و وی در اولین حضور خود مسابقات فراملی در بازی‌های ووشو مسلمانان جهان مدال طلا را کسب کرده بود.

وی گفت: مدال نقره بازی‌های آسیایی جاکارتا دومین مدال این ووشوکار نهاوندی بود و به‌طور قطع در آینده هم شاهد کسب مدال از این ووشوکار خواهیم بود.

وی با اشاره به وضعیت ووشو استان‌همدان گفت: در حال حاضر بیش از یک هزار و ۴۰۰ ووشوکار سازمان‌یافته شده دارای بیمه ورزشی بانوان و آقایان در استان‌همدان فعالیت می‌کنند.

رئیس هیئت ووشو استان‌همدان عنوان کرد: همچنین ۹ شهرستان استان‌همدان دارای هیئت ورزشی و رئیس هیئت و تشکیلات سازمان‌یافته شده هستند تا از تمام پتانسیل استان بتوانیم به خوبی استفاده کنیم و در این راه ۳ شهرستان همدان، ملایر و نهاوند ۳ قطب اصلی ووشو استان‌همدان هستند.

۲۰ باشگاه در شهرستان‌های بهار، همدان و نهاوند در زمینه ووشو فعالیت می‌کنند

قاسمی با اشاره به فراهم بودن زیرساخت برای این رشته بیان کرد: در شهرستان‌های همدان، ملایر، نهاوند، بهار و اسدآباد سالن اختصاصی ووشو با عنوان خانه ووشو داریم و بیش از ۲۰ باشگاه در شهرستان‌های بهار، همدان و نهاوند در زمینه ووشو فعالیت می‌کنند.

وی عنوان کرد: همچنین در زمینه مربی و داور مشکلی در استان نداریم و مربیان و داوران بسیار خوب و توانمندی در استان‌همدان در حال فعالیت هستند.

رئیس هیئت ووشو استان‌همدان با اشاره به آینده ووشو استان‌همدان گفت: ما ظفری‌های زیادی در استان‌همدان داریم و به‌طور قطع سال‌های آینده بیشتر از قهرمانان ووشو استان‌همدان خواهد شنید و ووشوکاران استان برای کشور و شهرشان افتخارات زیادی کسب خواهند کرد.

قاسمی یادآور شد: در زمینه استعدادیابی همه شهرستان‌های ما فعالیت بسیار چشمگیری دارند و مدارس تابستانی ووشو به خوبی در حال فعالیت هستند تا بتوانیم استعدادهای درخشان استان را کشف کنیم.

وی بابیان اینکه به دنبال رشد این ورزش در بانوان استان‌همدان نیز هستیم، بیان کرد: در حال حاضر وضعیت بانوان نسبت به آقایان کمی ضعیف‌تر است اما فعالیت خود را برای رشد ووشو بانوان استان آغاز کرده‌ایم.

رئیس هیئت ووشو استان‌همدان عنوان کرد: اردوهای خوبی را برای بانوان ووشوکار استان برگزار کرده‌ایم و به دنبال استفاده از دانش مربیان تیم ملی هم هستیم تا بتوانیم در آینده‌ای نزدیک سطح ووشو بانوان استان‌همدان را افزایش بدهیم.

قاسمی با اشاره به جایگاه هیئت ووشو استان‌همدان در فدراسیون گفت: همواره در نیمه‌های ارزشیابی فدراسیون قرار داشته‌ایم اما امسال به‌طور قطع با مدال خوش‌رنگی که در بازی‌های آسیایی جاکارتا کسب کرده‌ایم و ورودی لیگ جوانان و بزرگ‌سالان را داشته‌ایم قطعاً جایگاه بسیار بهتری را به دست خواهیم آورد.

هیئت‌های ورزشی در تنگناهای مالی قرار دارند

وی افزود: با تمام مشکلات اقتصادی که در کشور و جامعه ما وجود دارد و هیئت‌های ورزشی در تنگناهای مالی قرار دارند اما اداره کل ورزش و جوانان استان‌همدان همواره در حد توان خود به ما کمک کرده‌اند که از این بابت باید از مدیرکل ورزش و جوانان استان تشکر کنیم.

در پایان گفتنی است؛ امیدواریم با رشد روزافزون رشته ووشو استان‌همدان شاهد مدال‌آوری‌های بیشتر ووشوکاران استان در مسابقات آسیایی و جهانی باشیم.

کد خبر 4382801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha