۷ بهمن ۱۳۸۵، ۱۶:۵۱

/ ارزیابی تحولات لبنان از نگاه کارشناسان -1 / حسین اعلایی در گفتگو با مهر :

اجلاس پاریس 3 تقویت کابینه سنیوره را در دستور کار قرار داد

اجلاس پاریس 3 تقویت کابینه سنیوره را در دستور کار قرار داد

یک کارشناس مسایل خاورمیانه با ارزیابی تحولات جاری در لبنان برگزاری اجلاس پاریس 3 را در جهت تقویت روانی و مالی دولت لبنان در برابر احزاب مخالف ارزیابی کرد .

 حسین اعلایی کارشناس مسایل خاورمیانه در خصوص تظاهرات اخیر معتقد است : دولت آمریکا و فرانسه تلاش می کنند که با برگزاری کنفرانس پاریس 3 مواضع دولت سنیوره را تقویت کرده و در واقع این پیام را به احزاب مختلف در درون لبنان بفرستند که سنیوره مورد حمایت این کشورهاست .

وی افزود : احزاب مخالف هم کنفرانس پاریس را همایشی می دانند تا بوسیله آن تلاش گروههای مخالف دولت را از طریق مردمی و تظاهرات آرام برای تغییر دولت ناکام بگذارند.در نتیجه آنها احساس کردند قبل از برگزاری این  کنفرانس شرایط جدیدی را در مخالفتهای خودشان با دولت سنیوره بوجود آورند و فضا را به گونه ای هدایت کنند که جدیت مخالفت احزاب و مردم با دولت کنونی نشان داده شود. 

وی در ادامه می افزاید: یکی از دلایلی که این تظاهرات به خشونت گرایید آن بود که دولت سنیوره تلاش داشت فعالیت احزاب مخالف را با بعضی از احزاب همسوی خود مثل سمیر جعجع به هم بزند به همین دلیل شرایط از آن پیش بینی هایی که احزاب مخالف می کردند فراتر رفت و به درگیری فیزیکی انجامید .

اعلایی در مورد کمک اجلاس پاریس 3 بیان داشت : اجلاس پاریس، دو کمک به دولت سنیوره را در دستور کار قرار دارد . یکی کمک سیاسی و دیپلماتیک برای اینکه مواضع دولت سنیوره را در برابر احزاب مخالف از نظر روانی تقویت کنند . نکته دوم اینکه از سوی کنفرانس قرار است کمکهایی از سوی دولتهای مختلف جمع آوری شود تا در اختیار دولت لبنان قرار داده شود تا دست سنیوره برای اقدامات بعدی علیه احزاب مخالف بازتر بشود .

این کارشناس مسایل خاورمیانه افزود : به نظر می رسد که طرفین تلاش دارند از مواضع خود کوتاه نیایند و به سمت موفقیت به پیش بروند . دولت سنیوره سعی می کند از امکانات بین المللی و حمایت فرانسه ، آمریکا و برخی کشورهای عربی استفاده کند و احزاب مخالف سعی دارند از مردم و استعداد نفوذ خودشان در بین مردم نهایت بهره را ببرند تا زودتر به نتیجه برسند .

وی اشاره کرد : گفتگو تنها راه به نتیجه رسیدن اختلافهای طرفین است. در شرایط فعلی که مخالفین بحث برکناری سنیوره از قدرت را مطرح کردند آقای سنیوره پیشنهاد مذاکره داده است و در واقع نفس پیشنهاد مذاکره و پذیرش آن از سوی احزاب مخالف  از دید سنیوره به عنوان باقی ماندن در قدرت تلقی می گردد .

حسین اعلایی در مورد نقش اتحادیه عرب گفت : تاکنون نقش عمرو موسی و اتحادیه عرب  به نتیجه نرسیده است چرا که این تلاش نمایندگی از جانب کشورهای مصر، عربستان و اردن که خود طرف منازعه در لبنان هستند بوده است و جانب بی طرفی در آن لحاظ نشده است . تا زمانی که طرح اتحادیه عرب جامع و بی طرفانه نباشد احتمال تصور موفقیت برای آن بعید است .

کد خبر 438451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha