عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: وجود بیمه های مکمل مختلف برای مسئولان باعث عدم ذهنیت صحیح در مورد مشکلات مردم شده است به گونه ای که دولتمردان در مجلس توجهی به مشکلات مردم در زمینه پرداخت هزینه های بهداشتی و درمانی خود نمی کنند ، چرا که به راحتی می توانند به هر بیمارستانی مراجعه کنند.
دکتر علی باغبانیان اظهار داشت: بر اساس برنامه توسعه چهارم ، سهم مردم در پرداخت هزینه های بهداشتی و درمانی باید به 30 درصد برسد که در ابتدای برنامه توسعه 55 درصد بود و بر اساس قوانین این دوره از برنامه توسعه قرار شد با کاهش سالانه 5 تا 10 درصدی سهم مردم ، این میزان به هدف برنامه توسعه چهارم برسد اما پس از گذشت 2 سال از این برنامه نه تنها کاهش نیافته بلکه تا پایان امسال به 65 تا 70 درصد نیز خواهد رسید.
وی تصریح کرد: با وجود اختصاص یارانه برای بنزین ، روغن و برنج وارداتی که به سلامت مردم زیان وارد می کند فقط 40 میلیون دلار از کل بودجه ذخیره ارزی به بخش بهداشت و درمان اختصاص یافته است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: عدم در نظر گرفتن بودجه لازم برای بهداشت و درمان به گونه ای است که هنوز تکلیف ساخت و ساز بیمارستان های نیمه تمام در کشور و بودجه مربوط به طرح بیمه های روستایی مشخص نشده است.
باغبانیان اظهار داشت: با وجود پیشرفته های زیاد در زمینه بهداشت و درمان کشور نظیر کاهش میزان مرگ ومیر مادران و کودکان و جایگزینی پزشکان ایرانی به جای پزشکان خارجی بازهم مردم در تهیه دارو ، بستری در بیمارستان و مسائل مربوط به درمان بسیار مشکل دارند.
وی افزود: گرفتن پذیرش از بیمارستان دولتی ، تهیه دارو و ملزومات پزشکی به حدی مردم را دچار مشکل کرده که باید مراقب باشند که گرفتار مشکلات بیمارستان نشوند چرا که با وجود اینکه مصوب شده تا پایان برنامه توسعه چهارم ، فقر مردم با یکبار بستری شدن و انجام عمل جراحی در بیمارستان به یک درصد کاهش یابد اما هم اکنون این میزان 2 درصد بیشتر است به گونه ای که 3 درصد مردم با یک بار بستری در بیمارستان و عمل جراحی برای همیشه با قرار گرفتن زیر خط فقر از داشتن زندگی معقول محروم می شوند.
نظر شما