به گزارش خبرنگار مهر، محسن مهرعلیزاده پیش از ظهر یک شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان اصفهان که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، با اشاره به اینکه تلاش ما به ثمر رساندن پروژههای بر زمین مانده استان اصفهان بوده است، اظهار داشت: میزان سرمایه گریزی در اصفهان زیاد است و در استای رفع این مشکل پس از مطالعات لازم پرتال سرمایه گذاری را ایجاد کردیم و ریزِ طرحهای نیازمند سرمایهگذاری برای صنوف مختلف مشخص شد.
وی افزود: مجوزهای لازم برای سرمایهگذاری را از دستگاههای مختلف گرفتیم و تاکنون ۱۰۱ طرح دارای مجوزِ بدون نام و دارای موافقت اصولی، تاسیس و در پرتال بارگزاری شده است.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه صدور مجوز نهایی متکی به سنجش افراد متقاضی است، ابراز داشت: پس از این مرحله مجوز بی نام به نام افراد صادر خواهد شد و با پشتیبانی بانک کارها شتاب میگیرد.
اختصاص ۱۳ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۱۰۱ طرح مذکور
وی با بیان اینکه کل بودجه عمرانی سال ۹۵ بالغ بر یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است اما تنها ۶۵۰ میلیارد تومان تخصیص داشتیم، ابراز داشت: ۱۳ هزار میلیارد تومان برای ۱۰۱ طرح مذکور اختصاص داده شده است که انقلابی در روند سرمایه گذاری در کشور است چراکه ۶۰ تا ۷۰ درصد موانع اجرای این طرحهای اقتصادی در زمینه بروکراسی اداری و نه توجیه اقتصادی طرح بوده است.
مهرعلیزاده با اشاره به ایجاد طرح اشتغال پایدار روستایی ابراز داشت: در طرح اشتغال روستایی، اصفهان دارای رتبه ۲۹ در مقایسه با سایر استانهای کشور قرار داشت که در مردادماه امسال به جایگاه سوم دست پیدا کردیم.
ایجاد ۶۳ هزار شغل در مناطق آسیب دیده از کم آبی
وی با اشاره به اینکه برنامه جامع ایجاد اشتغال پایدار مناطق آسیب دیده از کم آبی در ۱۴ شهرستان که از حوضه آبی زاینده رود تغذیه می شدند اجرایی میشود، تاکید کرد: در این ارتباط هشت هزار و ۷۰۰ طرح در دست اجرا داریم و بدین ترتیب ۶۳ هزار شغل در فاصله زمانی یکی دو ماه آینده ایجاد می شود.
استاندار اصفهان اضافه کرد: در این ارتباط دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است که یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان را بانک ها با نرخهای پایین سرمایهگذاری می کنند و یک هزار میلیارد تومان از بخش خصوصی تامین میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کشاورزان فقط زمین را در اختیار طرح قرار میدهند درصد قابل توجهی از سرمایه گذاری را برای آنها در آینده در پی خواهد داشت.
مهرعلیزاده گفت: نمی توان کشاورزی را کلا در اصفهان از میان برد بلکه باید شیوهها را عوض کنیم به نوعی که علاوه بر ایجاد صنایع اشتغالزا کشت گیاهان گلخانه ای و دارویی و همچنین دامپروری را رواج دهیم.
صنعت فولاد در اصفهان پایهگذاری نشده بود بسیاری از مشکلات کنونی را شاهد نبودیم
وی در بخشی از صحبتهای خود با اشاره به اینکه همه کارشناسان معتقدند که اگر بدون نیازسنجی واقعی صنعت فولاد در اصفهان پایهگذاری نشده بود بسیاری از مشکلات کنونی را نداشتیم، گفت: فولاد مبارکه مکلف به ساخت شبکه فاضلاب ۶ شهرستان اطراف شده است تا پساب را در چرخه خود استفاده و آب کمتری مصرف کند.
استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه برنامهای برای افزایش ظرفیت صنعتی اصفهان نداریم و حتی در صنایع در حال توسعه نیز مسائل محیط زیستی و آب را مدنظر قرار دادهایم، ابراز داشت: طرح فولاد سبا که دو ماه پیش با حضور جهانگیری راه اندازی شده است بیش از چهار، پنج سال پیش در نظر گرفته شده بود و تمام آب مورد نیاز طرح نیز از محل پساب تامین خواهد شد.
وی اظهار داشت: زمانی که ماه به ماه امسال را با بدترین ماه های ۴۷ سال گذشته مقایسه کنیم متوجه این نکته میشویم که با فاصله زیاد امسال بحرانی ترین سال آبی اصفهان را داشتیم.
مهرعلیزاده با بیان اینکه ما بحران عجیبی داشتیم و یکی از طرح هایی که دشمنان نظام داشتند استفاده از همین ضعف بوده است، گفت: هدف رسانه های بیگانه این بود که آغاز اعتصابات و اعتراضات بی آبی و کم آبی را از اصفهان اعلام کنند اما نجابت مردم، کشاورزان و باغداران اجازه نداد دشمنان به اهداف خود دست پیدا کنند.
با همکاری مردم بحران کمآبی در اصفهان را بسیار خوب پشت سر گذاشتیم
وی با بیان اینکه با همکاری و همیاری مردم و نهادهای مختلف با در بحران کمآبی در اصفهان را بسیار خوب پشت سر گذاشتیم، بیان داشت: امیدواریم سال آینده سال پربارشی باشد که مطابق پیش بینی ها نیز سال نرمال آبی را پیش رو داریم.
استاندار اصفهان به قول خود به باغداران اصفهان مبنی بر اینکه اجازه ندهد باغات آنهات خشک شود، اشاره کرد و گفت: در این راستا در ارتباط با آبرسانی با تانکر سرمایهگذاری کرده و با استفاده از چاههایی در برخی شهرستانها مانند خمینی شهر سعی در آبرسانی باغهای غرب داشتیم.
۵۰ میلیون تومان هزینه آبیاری یک هکتار از باغات غرب با کمک تانکر
وی اضافه کرد: متاسفانه صاحبان تانکرها با ما همراهی خوبی نداشتند و به محض باز کردن چاهها قیمت آبرسانی را چهار برابر قیمت معمول کردند به نوعی یک هکتار آبیاری به این شیوه برای باغداری که هیچ چیز جز درختان بی ثمر در دست ندارد ۵۰ میلیون تومان هزینه داشت.
مهرعلیزاده تصریح کرد: بدین ترتیب این طرح منتفی شد و ما با رایزنی با دولت اجازه بازکردن ۳۰ میلیون مترمکعب آب از سد را دریافت کردیم و باغات غرب سیراب شدند.
احتمال تامین آب مورد نیاز کشاورزی شرق پس از دو سال
وی با مژده به کشاورزان شرق اصفهان نیز گفت: امیدواریم در پاییز بتوانیم پس از دو سال آب مورد نیاز شرق را تامین کنیم و ضمن اینکه از منابع خود استان خسارت نکشت به کشاورزان پرداخت میشود که شروع پرداخت از ۱۵ شهریور خواهد بود.
استاندار اصفهان این اقدامات را هدیه هفته دولت به کشاورزان آسیب دیده اصفهانی دانست و گفت: یک و ماه نیم روی لیست کشاورزان کار شده و گرچه این مبالغ در مقایسه با صبر و تامین معیشت آنها اندک است اما امیدواریم تا حدودی در رفع مشکلات آنها موثر باشد.
پرداخت خسارت به ۲۶ هزار خانواده در شرق استان اصفهان
وی تصریح کرد: اولویت با افرادی است که تنها شغل آنها کشاورزی بوده و از کم آبی دچار مشکلات جدی معیشتی شدند و افرادی که به جز کشاورزی در شغل دیگری فعالیت داشتند در وهلههای بعدی قرار دارند.
مهرعلیزاده بیان داشت: در این طرح به ۲۶ هزار خانواده در شرق استان که از کم آبی آسیب دیدند کمک هایی خواهیم کرد اما با توجه به اینکه سه طرح در این ارتباط مطرح است هنوز رقم نهایی مشخص نیست.
نظر شما