پروفسور روزالتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر، ضمن پرداختن به جنبه های بدیع و ناشناخته استفاده از فناوری نانو در غلبه بر بیماری قرن یعنی سرطان گفت: نانو پزشکی طرح جدیدی را در دنیای پزشکی ارایه کرده است و اکنون ما نیز بیکار ننشسته و در قالب طرحی بی سابقه عملکردهای گوناگون ذرات نانویی در از بین بردن سلول های سرطانی را ارایه کرده ایم.
آنچه که پروفسور روزالتی آن را در دنیای مدرن تحقیقات پزشکی بی سابقه عنوان کرده رسیدن به این دستاورد بزرگ است که استفاده از فناوری نانو می تواند تاثیر بیشتر و عملی تری در درمان سرطان نسبت به داروهای موجود داشته باشد.
در تکنیک جدیدی که این پروفسور به آن پرداخته دانشمندان همکار وی با استفاده از کلاس جدیدی از نانو ذرات شیوه نوینی برای از بین بردن تومورهای سرطانی یعنی سکنی گزیدن در آنها ارایه کرده اند.
عضو ارشد آکادمی ملی علوم آمریکا
وی درخصوص ارایه جزئیات بیشتر این دستاورد به خبرنگار مهر گفت: در این تکنیک جدید کلاس جدیدی از نانوذرات در تومورهای سرطانی سکنی گزیده و در ادامه نانوذرات بیشتری را جذب خود کرده تا بدین وسیله نقش قابل توجهی در فرآیند درمان بافت های سرطانی داشته باشند.
نکته قابل توجه تری که عضو آکادمی علوم و هنر آمریکا و تیم همراهش از آزمایشگاه دکتر روزلاتی به آن دست یافته اند خاصیت Self Ampilification در این فرآیند است.
پروفسور روزلاتی به مهر توضیح بیشتری داد و گفت : این بخش مهم در حقیقت قسمت اصلی دستاورد جهانی ماست که طی آن نانوذرات یاد شده پس از ورود به درون سلول های سرطانی و پیدا کردن جایگاهی مناسب در آنها به تقویت حضور خود پرداخته تا بتوانند شمار بیشتری از سلولها را از بین ببرند.
برنده جایزه ویژه 2005 Japan Prize از سوی دولت ژاپن در خصوص تحقیقات ارزشمند بیولوژی سلولی در ادامه گفت: ایده استفاده نوین از فناوری نانو در درمان تومورهای سرطانی حدود 5 سال پیش در ذهن من شکل گرفت و طی این مدت با همکاری و رایزنی تیم تحقیقاتی آزمایشگاه مجهز خود، کار بر روی این پروژه را با امیدهای فراوان آغاز کردیم.
عضو ارشد انستیتو پزشکی آمریکا با اشاره به این موضوع که این پروژه هنوز در مراحل آزمایشگاهی است خاطر نشان کرد: نکته دلگرم کننده برای ما این بوده است که آزمایشات انجام شده بر روی موش ها کاملا موفقیت آمیز بوده است.
رئیس سابق مرکز تحقیقات پزشکی بورنهام در آمریکا تاکید کرد: یکی دیگر از جنبه های مهم کار ما افزایش سطح کیفیت تصویربرداری از تومورهای سرطانی است. ما در این فرآیند توانستیم با انتقال بیشتر عناصر مورد نظر به درون تومورهای سرطانی کیفیت تصاویر را به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
استاد برجسته دانشگاه کالیفرنیا در ادامه گفت: این تکنیک ممکن است برای تمامی انواع تومورهای سرطانی قابل اجرا باشد.
عضو ارشد آکادمی ملی علوم آمریکا در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص پروژه های دیگر وی و همکاران دانشمندش در این زمینه گفت: ما پیش از این نیز بر روی پروژه ذرات کوانتومی کار کردیم و نشان دادیم که می توان از آنها دردرمان سرطان استفاده کرد.
فرایند سکنی گزیدن نانوذرات در تومورهای سرطانی
برنده جایزه ارزشمند Gairdner Prize برنامه آتی خود و تیم همراهش را تقویت خاصیت حضور یکپارچه نانوذرات در تومورهای سرطانی عنوان کرده و گفت در آینده خبرهای خوش تری از ما خواهید شنید.
عضو ارشد آکادمی ملی علوم آمریکا به گسترش فراتر از حد انتظار فناوری نانو در دنیای پزشکی اشاره کرد و با قابل توجه توصیف کردن گسترش این حیطه از فناوری نوپای نانو درآسیا و خاورمیانه گفت: من خبرهای خوبی از آسیا و پیشرفت های صورت گرفته در این زمینه دریافت کرده ام و گرچه در خصوص دانشمندان ایرانی فعال در این زمینه اطلاعات روشنی ندارم اما نسبت به آن امیدوارم. در کشورهایی نظیر سنگاپور تحول این حوزه از فناوری نانو خارج از تصور بوده است.
به گزارش مهر، روزلاتی به دلیل انجام تحقیقات برجسته در دنیای پزشکی مفتخر به دریافت نشان عالی Knight of the Order of the White Rose of Finland از فنلاند شده است. پروفسور روزلاتی ضمن راه اندازی چندین موسسه، مرکز و شرکت فعال در زمینه تحقیقات پزشکی با راه اندازی آزمایشگاه بزرگ دکتر روزلاتی در سانتا باربارای آمریکا خدمات نوینی به دنیای تحقیقات پزشکی و استفاده از فناوری نانو در آن به جهانیان ارایه کرده است.
نظر شما