به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی محمدزاده ظهر امروز در جلسه شورای سالمندان و ستاد مناسب سازی شهرستان مرند با اشاره به مصوبات سه ماهه اول در شورای سالمندان ابراز داشت: مقرر شد در راستای توانمندسازی سمن ها جهت خدمات دهی بهتر، شرکت ها به سمت تولید لوازم پزشکی با رویکرد تولید داخل هدایت شوند، و تحقیقات و پژوهش ها در حوزه نیازمندان سالمندان، بومی سازی شده و دوره های آموزشی خودمراقبتی سالمندان برگزار شود.
وی همچنین با اشاره به رونمایی از سند سالمندی شهرستان مرند خاطرنشان کرد: راهکارهای وضعیت سالمندان در این سند ارائه شده است، تا ۲۰ سال آینده در معرض سونامی سالمندی و انفجار سالمندی قرار خواهد گرفت.
محمدزاده خاطرنشان کرد: ۱۰ درصد جمعیت شهرستان مرند سالمند هستند، پدیده سالمندی عملکرد جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد که از جمله آن ها مساله اقتصادی است که در سندسالمندی نیز به آن اشاره شده است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند با اشاره به تبعات پدیده سالمندی تاکید کرد: با پیشرفت جامعه به سمت سالمندی، انگیزه نیروی کاری و میزان تولید کاهش پیدا می کند.
وی با اشاره به راهکارهای ساماندهی سالمندان عنوان کرد: باید مرکز روزانه توانبخشی سالمندان در شهرستان مرند راه اندازی شود تا از خدمات درمانی و بهداشتی و مشاوره ای بهره مند شده و در کنار خانواده زندگی کند.
محمدزاده با تاکید بر اهمیت ایجاد سیستم های تلفنی افزود: یکی از اضطراب های سالمندان، تنهایی و مرگ است و براین اساس، باید سیستم تلفنی در شهر برای از تنهایی درآوردن سالمندان در شهر ایجاد شود.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند اذعان داشت: سالمندآزاری در شهرستان مرند به ۲ برابر افزایش پیدا کرده که باید مشاوره های روانشناختی برای سالمندان توسعه پیدا کند تا به این صورت، گوش شنوایی برای شنیدن درددل های آنان باشد.
وی با مهم ارزیابی کردن طب سالمندی عنوان کرد: باید طب سالمندی در مرند راه اندازی شود و یک متخصص به مشکلات سالمندان رسیدگی کند تا سلامت آنان بهبود پیدا کرده و از تداخل دارویی جلوگیری شود.
محمدزاده گفت: تورهای گردشگری یک روزه برای سالمندان باید در شهرستان مرند راه اندازی شود تا شاهد ارتقای سلامت این قشر از جامعه باشیم.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند همچنین خواستار راه اندازی کتابخانه سیار و برگزاری جشنواره قصه گویی ویژه سالمندان شد.
نظر شما