۶ بهمن ۱۳۸۵، ۱۰:۲۳

در شب نکوداشت محمود درویش عنوان شد:

نام فلسطین شعر محمود درویش را تداعی می کند

نام فلسطین شعر محمود درویش را تداعی می کند

اولین شب از سلسله نشست های ادبیات معاصر عرب به نکوداشت و بررسی آثار شعری محمود درویش شاعر حماسه سرای فلسطینی اختصاص داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی دهباشی مدیر مجله بخارا در معرفی این شاعر عرب که شب گذشته در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، گفت:  محمود درویش در 13 مارس 1941 ، در دهکده ای از فلسطین بنام (بروه) متولد شد . و این (بروه) همان است که ناصرخسرو از آنجا گذر کرده و می نویسد : "به دهی رسیدم که آن را برده می گفتند . آنجا قبر عیش و شمعون علیهماالسلام را زیارت کردم ."

وی ادامه داد: اسرائیلی ها این دهکده را به آتش کشیدند و محمود درویش شش ساله بود که مجبور شد به همراه خانواده اش به لبنان پناهنده شود . سرانجام پس از مقاومت های بسیار این دهکده از دست اسرائیلی ها خارج شد و هنگامی که اهالی وارد دهکده شدند همه چیز از بین رفته بود . محمود درویش در گفتگویی می گوید : "بیاد دارم که شش ساله بودم . در دهکده ای آرام و زیبا زندگی می کردیم . خوب بیاد دارم در یکی از شب های تابستان که معمولا عادت اهل ده این است که روی پشت بام بخوابند، مادرم ناگهان مرا از خواب بیدار کرد و دیدم که داریم با صدها تن از مردم دهکده در میان بیشه ها فرار می کنیم . گلوله های سربی از روی سر ما می گذشت."

دهباشی اضافه کرد: درویش نخستین مجموعه شعرش را در سال 1960 با عنوان "گنجشک های بی بال " منتشر کرد و با مجموعه دومش "برگ های زیتون" جای خود را در شعر فلسطین و جهان عرب باز کرد . او چند سال عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین بود . درویش همچنین رئیس اتحادیه نویسندگان فلسطینی است و بنیان گذار یکی از مهمترین فصل نامه های ادبی و مدرن جهان عرب به نام "الکرمل" است . درویش همراه با ژاک دریدا، پی یر بوردیو "پارلمان بین المللی نویسندگان" را تاسیس کردند .

او سخن خود را با عبارتی از دکتر شفیعی کدکنی درباره محمود درویش به پایان برد : "اگر یک تن را برای نمونه بخواهیم انتخاب کنیم که شعرش با نام فلسطین همواره تداعی می شود ، محمود درویش است ."

در ادامه موسی اسوار از ویراستاران و مترجمان ادبیات و شعر معاصر عرب وجوه گوناگون شعری محمود درویش را بررسی کرد .

سپس ناصر زراعتی مدیر خانه هنر و ادبیات گوتنبرگ که چندی است در ایران به سر می برد درباره مجموعه شعر " در محاصره " محمود درویش سخنرانی کرد.

در این نشست فیلم مستند " سفر به فلسطین " هم به نمایش درآمد .این فیلم مستند در سال 2002 توسط سمیر عبدالله و خوزه راینس ، در زمانی تولید شده است که شهر محل اقامت شاعر " رام الله " در محاصره اسرائیلی ها قرار گرفت . در این فیلم نویسندگان بزرگ جهان به همراه محمود درویش از شهرها و محله های فلسطین دیدار می کنند و آثار بمباران و حمله نیروهای اسرائیلی را می بینند و محمود درویش هم شعرهایی از آخرین کتابش " در محاصره " را می خواند. در این فیلم نظریات نویسندگان بزرگ جهان همچون ساراماگو ، مارکز ، سوینگا ، تونی موریسون و ... در مورد فلسطین عنوان شد.

کد خبر 439873

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha