۲۰ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۵۱

حجت الاسلام حسینی شاهرودی:

فلسفه قیام امام حسین(ع) حفظ جایگاه امر به معروف و نهی از منکر است

فلسفه قیام امام حسین(ع) حفظ جایگاه امر به معروف و نهی از منکر است

سنندج - نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: فلسفه و اساس قیام امام حسین (ع) و واقعه کربلا به خاطرجایگاه امر به معروف و نهی از منکر بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدمحمد حسینی شاهرودی صبح امروز در همایش تجلیل از فعالان حوزه امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان اظهارداشت: در عصر امام حسین (ع) آنچه که منکرات و باطل بود رواج پیداکرد و آنچه که حق و معروفات بود به دست فراموشی سپرده می شد که فرزند پیامبر اسلام (ص) برای اصلاح انحرافات جامعه زمان خود و احیاء دین جدش رسول الله دست به قیام زد و علیه مفسدین مبارزه کرد.

وی با بیان اینکه فریضه امر به معروف و نهی از منکر تنها در تذکرات افراد عادی نسبت به بعضی گناهان جزئی خلاصه نمی شود، افزود: قیام بر ضد حکومت ستمگر و تلاش برای اصلاح ساختار سیاسی جامعه و تشکیل حکومتی بر اساس حق و قرآن نیز از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان ادامه داد: اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر تا بدانجاست که سایر فرایض و دستورهای اسلامی در پرتو اجرای آن، بر پا داشته می شود و جامعه اسلامی محقق می گردد و از این رو هرگاه در جامعه ای این فریضه مهم به اجرا گذاشته نشود و افراد در قبال پیاده شدن این امر خطیر احساس مسئولیت نکنند مرگ آن جامعه حتمی خواهد بود.

حجت الاسلام حسینی شاهرودی یادآور شد: پس از رحلت پیامبر (ص)، به این تکلیف مهم آن چنان که شایسته بود عمل نشد و در نتیجه دین به ضعف گرایید و فاسقان و فاجران بر اوضاع مسلط شدند و در چنین شرایطی امام حسین (ع) برای برپایی این عنصر اساسی دست به قیام زد.

وی در ادامه گفت: امر به معروف و نهی از منکر در صحنه تحولات اجتماعی به اندازه ای چشمگیر است که می توان گفت همه حرکت های اصلاحی و دگرگونی های سازنده در جوامع بشری در پرتو امر به معروف و نهی از منکر آنان تحقق یافته است و اسلام نیز از پیروان خود می خواهد که خود را در برابر جامعه متعهد بدانند و در صورت مشاهده ستم و گناه سکوت نکنند، بلکه همواره دیگران را به خوبی ها امر کنند و از بدی ها باز دارند.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان اظهارداشت: تاکیدهای مکرر قرآن کریم در خصوص امر به معروف و نهی از منکر بیانگر اهمیتی است که اسلام برای سالم سازی محیط اجتماع و مبارزه با عوامل فساد و گناه قائل شده است.

حجت الاسلام حسینی شاهرودی با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) نیز برای اجرای این دو فریضه الهی بود، افزود: از دیدگاه اسلام، هیچ عملی نمی تواند با دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر، برابری کند و امت اسلامی، مادامی بهترین امتهاست که به این دو واجب شرعی عمل کند.

کد خبر 4400280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha