به گزارش خبرگزاری مهر به نقل خبرگزاری رسمی کویت(کونا)، این کارشناسان در سمیناری تحت عنوان "برنامه هسته ای ایران؛ هزینه و فرصت های گزینه های سیاسی آمریکا" گفتند که امکان حل تنش بین ایران و آمریکا از طریق مسالمت آمیز به جای تقابل نظامی امکان پذیر است و همزمان از دولت آمریکا خواستند به شیوه بازدارندگی در تعامل با تهران ادامه دهد.
"جاستین لوگان" از محققان سیاست خارجی مؤسسه مطالعات سیاسی کیتو گفت که آمریکا نه تنها اطلاعات بسیار کمی درباره برنامه هسته ای ایران دارد، بلکه اطلاعاتی هم دارد که ممکن است نادرست باشد؛ به همین علت ممکن است که در صورت هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، مراکز غیر هسته ای مورد هدف قرار گیرد.
جاستین لوگان تاکید کرد که مقامهای آمریکا نیاز به اطلاعات بسیار دقیقی دارند تا بتوانند از گزینه نظامی علیه ایران استفاده کنند.
محقق سیاست خارجی مؤسسه مطالعات سیاسی کیتو درباره عواقب احتمالی اینگونه اقدام نظامی هشدار داد و گفت : این اقدام ممکن است که با حملات متقابلی علیه نیروهای آمریکایی با حمایت ایران در عراق، مین گذاری تنگه هرمز و فعال سازی عناصر وابسته به ایران در داخل آمریکا رو به رو شود.
حمله به ایران، به گفته این کارشناس سبب نابودی برنامه هسته ای تهران نخواهد شد، بلکه لطماتی وارد خواهد کرد و تنها سبب کندی و توقف موقت آن می شود.
همچنین به اعتقاد این کارشناس آمریکایی، اقدام نظامی هرگز منجر به تغییر نظام سیاسی در ایران نخواهد شد، بلکه سبب افزایش حمایت ایرانی ها از این نظام و نتیجتاً منجر به اصرار و تاکید تهران بر دستیابی به تسلیحات هسته ای و رو یارویی با آمریکا خواهد شد.
وی سیاست بازدارندگی را همچنان بهترین گزینه آمریکا برای برنامه هسته ای ایران دانست.
لوگان با بیان اینکه ، ان پی تی معاهده ای بر اساس نیازهای روز نیست؛ ادعا کرد: ایران به محض دستیابی به تسلیحات هسته ای( به زعم وی) استراتژی را در دستور کار خود قرار خواهد داد که بر اساس حمله به اسرائیل با استفاده از خاک لبنان خواهد بود.
"رید گالن کارپنتر" دیگر کارشناس این مؤسسه بر این باور است که هر گونه اقدام نظامی بر ضد ایران همانند تکرار بمباران تاسیسات هسته عراق در سال 1982 متفاوت خواهد بود، زیرا ایران دارای مراکز هسته ای زیاد و گزینه های انتقام جویانه فراوانی است و شاید در صورتی که مورد حمله قرار گیرد، از آنها استفاده کند.
تد گالن کارپنتر بر این باور است : ایران ممکن است در صورتی که مورد حمله قرار گیرد؛ اقدام به فعال سازی دوباره هواداران خود در عراق و سوق دادن حزب الله برای حمله به اهداف آمریکا در جهان و در داخل آمریکا بنماید.
کارپنتر هرگونه حمله آمریکا به ایران را بعد از حمله به دو کشور مسلمان افغانستان و عراق طی 5 سال اخیر سبب خشم جهان اسلام از مغرب در شمال آفریقا تا مالزی در شرق می داند و معتقد است که این اقدام این احساس را در مسلمانان ایجاد خواهد کرد که آمریکا در پی از بین بردن فرهنگ و تمدن آنهاست.
به گزارش مهر، کارپنتر درستی این عقیده را که بمباران مراکز هسته ای ایران انگیزه ای برای ملت ایران برای تغییر نظامی سیاسی ایجاد خواهد کرد، مورد تردید و شک قرار داد.
وی در پاسخ به سؤال خبرگزاری کویت ادعا کرد: این احتمال زیادی وجود دارد که ایران و برخی دیگر از کشورهای خاورمیانه در دهه آینده به تسلیحات هسته ای دست پیدا کنند.
معاهده ان پی تی به گفته وی، به خاطر ظهور کشورهای هسته ای مانند هند، پاکستان و کره شمالی با مشکلاتی رو به رو است و ایران به ادعای وی، با توجه به فضای بین المللی شکننده از دستیابی به تسلیحات هسته ای دور نیست.
وی بهترین گزینه سیاسی آمریکا در قبال ایران را دستیابی به معامله ای بزرگ با ایران دانست که شامل عادی سازی روابط دیپلماتیک و اقتصادی با تهران و قادر کردن تهران برای دستیابی به برنامه صلح آمیز انرژی هسته ای همراه با بازرسی دقیقق برای کنترل برنامه هسته ای تهران دانست.
به باور وی، احتمال خوبی وجود دارد که ایران این معامله را بپذیرد، اما اگر تهران با آن مخالفت کند؛ آمریکا چیزی را از دست نخواهد داد.
این کارشناس ادعا کرد: ایران را می توان متقاعد کرد که در صورت دستیابی به تسلیحات هسته ای همسایگانش به ویژه عربستان ، ترکیه و مصر نیز همین کار را خواهند کرد؛ که در این صورت، این وضعیت سبب کاهش امنیت برای خود ایران نیز خواهد بود.
نظر شما