به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین، مژده اروجی ازتمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره قصهگویی امسال، بنا به استقبال و درخواست مخاطبین خبر داد.
وی افزود:این تمدید مهلت ارسال آثار، براساس مساعدت رییس بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی «محمدرضا زمردیان» که معاون فرهنگی کانون نیز هست انجام شده و به منظور ارج نهادن به درخواست دوستداران قصهگویی و ایجاد فرصت مشارکت بیشتر، مهلت ارسال آثار به بخش قصهگویی تخصصی شامل: «قصهگویی کلاسیک و خلاق» در سه سطح دختران و پسران ۱۴ تا ۱۸ سال، زنان و مردان بالای ۱۸ سال و مادربزرگها و پدربزرگها تا هشتم مهر و قصهگویی ۹۰ ثانیهای و بینالمللی نیز تا ۱۵ مهر تمدید شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین ویژگی اصلی این دوره را افزودن بخش قصههای ۹۰ ثانیهای معرفی کرد که عموم مردم میتوانند قصههای خود از غمها و شادیهای زندگی را در این مدت زمان روایت کنند.
وی افزود: این قصهها باید روایتی مستندگونه از غمها، شادیها و لحظات پندآموز زندگی قصهگویان باشد که در قالب فیلم ۹۰ ثانیهای در اختیار جشنواره قرار میگیرد.
اروجی بیان کرد: عنوان و محور اصلی جشنواره در همه بخشها و بخش عمومی (قصه ۹۰ ثانیهای) «قصه زندگی من (زندگی بهتر، غم و شادی)» است.
وی اظهار کرد: در عین حال، استفاده از نمادهای فرهنگی و ویژگیهای بومی و سنتی هر استان در تولید فیلمهای ۹۰ ثانیهای میتواند بر غنای فرهنگی آن بیافزاید.
اروجی تاکید کرد:مسئولان جشنواره عنوان کردهاند که علاوه بر داوری و انتخاب آثار برگزیده، قصههای برتر در کتاب «قصه زندگی من» با نام خود قصهگو چاپ و آثار برگزیده از طریق رسانههای دیداری نیز منتشر میشود.
وی ادامه داد: در این میان بخش تخصصی قصهگویی، از دو بخش اصلی ملی شامل «دختران و پسران (۱۴ تا ۱۸ سال)»، «زنان و مردان (۱۸ سال به بالا)» و «مادربزرگها و پدربزرگها» و بخش بینالملل شامل «برگزیدگان ۲۰ دوره جشنواره قصهگویی در مراحل بینالمللی، ملی و منطقهای»، «قصهگویان و مجریان حرفهای دارای سابقه اجرا در رسانه ملی و تئاتر کشور» و «داوطلبان سایر کشورها» تشکیل شده است.
اروجی افزود: بر همین اساس قصهگویان در حوزه تکنیکی میتوانند به دو شیوه «قصهگویی سنتی» (کلاسیک) شامل قصهگویی به شیوهی روایتگری بدون ابزار و «قصهگویی خلاق» با استفاده از ابزار، امکانات دیداری و شنیداری و قصههای خود را در بیست و یکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی روایت کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین گفت: این فراخوان به شرایط شرکت در این رویداد فرهنگی اشاره کرده است که بر اساس آن «قصهگویی به صورت تک نفره و در مدت زمان حداکثر ۱۵ دقیقه»، انجام می شود.
وی، انتخاب قصه مناسب هم راستا با محورهای جشنواره، توانایی به کارگیری فنون قصهگویی «استفاده از زبان بدن، بهکارگیری لحن و کلام، پرداخت قصه و...»، توانایی اجرای زنده در حضور مخاطب و تعامل با آنها و خلاقیت و نوآوری «متن، اجرا و پوشش» را از مهمترین شاخصهای داوری این رویداد فرهنگی عنوان کرد.
اروجی گفت: در عین حال، محورهای موضوعی بخش علمی (مقالهنویسی) بیست و یکمین دوره این جشنواره نیز به «دنیای مدرن، عصر ارتباطات و حیات قصهها»، «قصهگویی، تجربه اجتماعی و روابط انسانی»، «قصهگویی، رسانه، مهارتهای زندگی» و «قصهگویی، تنوع و تبادل فرهنگی» اختصاص یافته است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین بیان کرد: بر همین اساس، شرکت کنندگان این بخش به نگارش مقالههای علمی پژوهشی، علمی ترویجی یا مروری، مطالعات موردی و تحلیلی انتقادی خواهند پرداخت.
اروجی با توجه به جایگاه قصه و قصهگویی در انتقال و ماندگاری ذخایر فرهنگی وتاریخی، از همه علاقه مندان خواست تا با شرکت دراین جشنواره، در این امر مهم سهیم شوند و نسبت به تولید و ارسال آثار خود در زمان مشخص شده از طریق سایت جشنواره به آدرس www.kanoonfest.ir اقدام کنند نیز با مراجعه به همین نشانی، گاهشمار هر بخش را به طور جداگانه دریافت کنند و یا با شماره تلفن ۸۸۹۷۱۳۶۳ -۰۲۱ تماس بگیرند.
مدیر کل کانون استان افزود: این جشنواره در چهار مرحلهی استانی، منطقهای، ملی و بینالمللی برگزار خواهد شد که در بخش استانی پس از بررسی آثار و رقابت قصهگویان در این مرحله، برگزیدگان مجوز لازم برای شرکت در مراحل بعدی را کسب خواهند کرد و بخش استانی این جشنواره در قزوین، در هفته ملی کودک برگزار می شود.
بیست و یکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون امسال همزمان با شب یلدا برگزار میشود.
نظر شما