به گزارش خبرنگار مهر، روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گلستان، از طرف بهزاد هرمزی، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گلستان توضیحاتی را به گزارش تصویری خبرگزاری مهر با عنوان «خشکسالی و کمبود آب در روستاهای استان گلستان» که در تاریخ ۱۳۹۷/۶/۱۳ منتشر شده، ارسال کرد.
سرپرست محترم خبرگزاری مهر استان گلستان
با سـلام
احتراماً در خصوص گزارش «خشکسالی و کمبود آب در روستاهای استان گلستان» به جهت جلوگیری از تشویش اذهان عمومی جوابیه به شرح ذیل جهت درج در آن خبرگزاری حضورتان ارسال می شود:
پهنه های بسیار وسیعی از کشور درگیر خشکسالی بوده و اغلب شهرها و روستاهای ایران با کمبود آب مواجه هستند این در حالی است که میزان مصرف آب در بخش های مختلف حاکی از فزونی آن از میزان آب تولیدی است و افزایش روزافزون استحصال منابع آبی تجدیدناپذیر کشور بخصوص در استان گلستان به گونه ای است که در صورت تداوم آن خسارت های جبران ناپذیری بر منابع طبیعی و محیط زیست ما وارد خواهد شد.
این در شرایطی است که بهره مندی از آب ذخیره شده در پشت سد بسیار ناچیز بوده و عمدتاً تامین نیاز آبی استان در بخش های کشاورزی و شرب از آب زیرزمینی است که تأثیر این ناهمگرایی را دو چندان می کند. در شرایطی که تعداد زیادی از شهرها و روستاهای کشور با تنش آبی مواجه بوده بدیهی است که در استان گلستان هم تعدادی از شهرها و روستاها مخصوصاً روستاهای مناطق شمالی و مرکزی درگیر این مشکل هستند.
روستاهای اسلام تپه، آقسین تپه، سلیمان تپه، یامپی و سیستانی محله از این وضعیت مستثنی نبوده و با توجه به شرایط موجود قطعاً با کم آبی و خشکسالی مواجه هستند که برای گذر از این بحران تنها اقدامات فنی و مهندسی پاسخگو نخواهد بود و به طور قطع و یقین اقداماتی در حوزه مدیریت مصرف، توزیع و مدیریت تقاضای آب را طلب می کند.
در حوزه مدیریت مصرف؛ اصل موضوع خود مردم شریف هستند که قطعاً مثل همیشه به کمک ما آمده با صرفه جویی و رعایت الگوی مصرف ما را در ارائه بهتر خدمات یاری می کنند.
لازم به ذکر است میزان تولید آب در روستاهای مذکور در سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۲۹۰ هزار متر مکعب بوده که در مجموع بیش از نیاز استاندارد اهالی (۲۲۵ هزار متر مکعب در سال ) است. با این وجود به دلیل کاهش آبدهی چاهها در فصول گرم سال و افزایش مصرف آب در این ماهها این روستاها با مشکل کمبود آب مواجه میشوند که حتی المقدور سعی شده از طریق آبرسانی سیار این مشکل مرتفع شود.
در ارتباط با اجرای برنامه اساسی تامین آب شرب پایدار به استحضار می رساند که این روستاها جزو طرح آبرسانی مجتمع شصت کلاته هستند (در دست اجرا) که امیدواریم با تخصیص به موقع اعتبارات و تکمیل پروژه فوق مشکل کم آبی مردم شریف این روستاها برطرف شود.
نظر شما