۲۶ شهریور ۱۳۹۷، ۲۱:۵۹

مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت:

لزوم ادغام طب سنتی با نظام سلامت/ ظرفیت های طب سنتی تبیین شود

لزوم ادغام طب سنتی با نظام سلامت/ ظرفیت های طب سنتی تبیین شود

کرمان - مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر لزوم ادغام طب سنتی با نظام سلامت تاکید کرد و گفت: این امر می تواند به تقویت اقتصاد کشور و ارتقاء سطح سلامت جامعه کمک کند.

 به گزارش خبرنگار مهر، محمود خدا دوست عصر دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی از کشورها خواسته نظام طب سنتی را وارد نظام سلامت کشور خود کنند.

وی افزود: طب سنتی ریشه در باور و فرهنگ های مردم  دارد و می توان از ظرفیت پذیرش مردم برای ادغام این طب در نظام سلامت استفاده کنیم. این امر باعث می شود ضمن احترام به فرهنگ و تاریخ کشورمان هزینه های درمانی را کاهش داده و به تقویت اقتصاد کشور و افزایش سطح سلامت افراد جامعه کمک کرد.

خدا دوست با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی در عین حال نگرانی هایی در زمینه طب سنتی دارد، بیان کرد: طب های سنتی و مکمل به دلیل اینکه ممکن است مستندات علمی کافی نداشته باشند می تواند از سوی بعضی ها مورد سوء استفاده و افراطی گری قرار گیرد.

وی تصریح کرد: جامعه پزشکی متولی سلامت و خدمات درمانی در کشور است اما ظرفیت طب سنتی را به خوبی نمی شناسد بنابراین ممکن است به قابلیت ها و توانمندی های طب سنتی خیلی توجهی نکند.

خدا دوست گفت: سازمان بهداشت جهانی از کشورها و متولیان سلامت در خواست کرده مقررات و قوانین سفت و سختی را وضع کنند،   نظارت ها بر ارائه طب سنتی و مکمل را در کشورهای خود جدی بگیرند.

مشاور وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم افزایش اطلاعات و آگاهی مردم افزود: باید سطح خدمات درمانی طب سنتی و مکمل برای مردم تبیین شود و مشخص شود فعالیت چه کسانی مجاز وچه کسانی غیرمجاز است.

خدا با تاکید بر لزوم پرهیز از تبلیغات کاذب و افراطی گری بیان کرد: رسانه ها کمک کردند آگاهی مردم را در این زمینه باید بالا ببریم.

وی ابراز داشت: مردم فکر می کنند طب سنتی درمان طبیعی است پس ضرر و خطر ندارد و به همین دلیل هر فردی اعم از متخصص طب سنتی، عطار، پزشک، همسایه و... دارویی در زمینه طب سنتی تجویز کند تمکین می کنند.

مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: درمان های طبیعی، سنتی، گیاهان دارویی، قطعا اگر یک جایی اثر در درمان فرد داشته باشند می توانند برای جای دیگر بدن ضرر داشته باشند.

خدادوست بیان داشت: در این زمانه به دلیل اینکه اکثر مردم  درگیر بیماری های مزمن و غیر واگیر مانند فشارخون، دیابت، چربی، بیماری قلبی عروقی، چاقی و... هستند و قطعا از داروهای شیمای رایج استفاده می کنند.

وی تاکید کرد: بسیاری از داروهای گیاهی و حتی مصرف یک گیاه می تواند با داورهای شیمیایی تداخل داشته باشد و باید در این زمینه آگاهی مردم را بالا ببریم.

خدادوست ادامه داد: خیلی وقت ها توانمندی ها و ظرفیت های معقول و منطقی طب سنتی ایرانی را به خوبی نمی شناسیم و اگر هم اطلاعی و شناختی در این زمینه نداریم نباید آن را انکار و تکفیر کنیم. باید دانش خود را در این زمینه افزایش دهیم و یا اینکه به متخصصین طب سنتی ارجاع دهیم.

وی گفت: باید از همه ظرفیت های تایید شده جامعه برای ارتقای سلامت و درمان جامعه و مردم استفاده کنیم.

مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: در حال حاضر ۵۶ سلامت کده طب سنتی و درمانگاه های طب سنتی  داریم که توسط مراکز دانشگاهی ارائه می شود خدمات طب سنتی ارائه می کنند.

مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابراز داشت: سه سلامتکده در کرمان داریم دانشکده طب ایرانی استان کرمان جزء دانشکده های برتر ما در سطح کشور است.

 خدادوست گفت: از سال ۹۶ دو واحد درسی طب سنتی به صورت اجباری به همه گروه های پزشکی اضافه شد و پزشکان هر سال در دوره های کوتاه مدت بازآموزی دوره های طب سنتی کوتاه مدت شرکت می کنند.

کد خبر 4406159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha