عبدالرحیم لطفی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: صندوق های خرد اعتباری در روستاهای فارسیان، پادلدل، کیارام، آب پران، سایر و پنو افتتاح شده است و تا پایان سال، چهار روستای سیجان، لیرو، یورت زینل و فرنگ هم افتتاح حساب خواهند داشت.
مدیر پروژه بین المللی مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه پایدار روستایی در گلستان ادامه داد: صندوق های اعتباری خرد یکی از راهکارهای مطرح شده در راستای اصلی بسیج منابع مالی جوامع محلی است.
وی افزود: اعتبارات خرد به معنای ارائه وام با مبلغ کم و با بهره پایین به افراد کمدرآمد به منظور تقویت اقتصاد جوامع محلی در پروژه های ترسیب کربن است.
لطفی با بیان این که ۴۱ گروه در این ۶ روستا تشکیل شده است، ادامه داد: صندوقهای خرد جوامع محلی متشکل از گروههای ۱۰ الی ۱۵ نفره است که هر یک از اعضای کمیته توسعه روستا به عنوان سرگروه مسئولیت تشکیل گروه و جمعآوری اعتبارات را بر عهده خواهد داشت و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بر آن ها نظارت دارد.
وی تصریح کرد: اعضای صندوقهای خرد روستایی نشست ماهانهای را برای جمعآوری مبالغ پس انداز با مدیریت سرگروهها برگزار میکنند که در این نشست ماهانه علاوه بر دریافت پسانداز درباره مسائل و مشکلات روستا و راهکارهای آن هم بحث و تصمیمگیری میشود.
لطفی افزود: این منابع مالی برای توسعه و احیاء منابع طبیعی و نهال کاری، کشت گیاهان دارویی، کشت گل محمدی، ترویج صنایع دستی بومی منطقه در اختیار جوامع محلی قرار می گیرد.
لازم به ذکر است که پروژه مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه پایدار روستایی(ترسیب کربن) از سال ۹۳ در حوزه تیل آباد شهرستان آزادشهر در ۶ روستا و از سال ۹۶ در حوزه اوغان شهرستان گالیکش در ۱۸ روستا در حال اجرا است.
نظر شما