به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد که از سفر میشل باشله کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل به این کشور استقبال می کند.
وی افزود: میشل باشله کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل باید هنگامی که قصد سفر به ونزوئلا را دارد با وزارت خارجه ونزوئلا هماهنگ باشد اما وی همواره مورد استقبال است و هر وقت بخواهد می تواند به ونزوئلا بیاید.
شایان ذکر است که میشل باشله رئیس جمهور سابق شیلی از روز اول سپتامبر رسما کار خود را به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل شروع کرد. او کسی است که در دوره دیکتاتوری پینوشه تحت تعقیب و پیگرد بوده، شکنجه شده و ناگزیر به فرار از شیلی شده است. میشل باشله، بیست ساله بود که همراه مادر خود در ژانویه سال ۱۹۷۵ توسط پلیس مخفی پینوشه، دیکتاتور شیلی دستگیر شد. پدر میشل باشله، آلبرتو باشله، یک افسر نیروی هوایی بود و در زمان کودتای پینوشه در سال ۱۹۷۳ حاضر به همراهی با دیکتاتوری نشد و به عهد خود با سالوادور آلنده پایبند ماند. او نیز توسط نیروهای پینوشه به زندان افتاد، شکنجه شد و در اثر شکنجه جان خود را از دست داد. میشل باشله و مادرش نیز در شکنجهگاه «ویلا گریمالدی» شکنجه شده بودند. میشل باشله بعدها در مصاحبهای درباره شکنجههای خود و مادرش گفته بود: «روی سرم یک کلاه بلند کشیدند و تهدیدم کردند و کتک زدند. اما خوشبختانه مرا کباب نکردند.» منظور میشل باشله از «کباب» شوک الکتریکی بود.
میشل باشله در سراسر زندگی خود هرگز این تجربههای وحشتناک را فراموش نکرد. تحت تاثیر این تجربههای تلخ تصمیم گرفت زندگی خود را وقف مبارزه با خشونت و نقض حقوق بشر بکند. میشل باشله که اکنون ۶۶ سال سن دارد، زمانی گفته بود که سیاست مانند پزشکی است، فقط در ابعادی بسیار بزرگتر.
گزینش او به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به او این امکان را میدهد که در مقیاسی بس بزرگ علیه سرکوب و خشونت در پهنه گیتی دست به مبارزه بزند.
روز ۱۰ اوت خبر انتخاب میشل باشله به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل رسانهای شد. او در یک پیام ویدیویی که بر روی شبکه توییتر منتشر شد از سپردن این وظیفه مهم قدردانی کرده بود.
نظر شما