۱۹ بهمن ۱۳۸۵، ۱۰:۰۱

مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر کرد:

پژوهشنامه محیط زیست 2

پژوهشنامه محیط زیست 2

دومین کتاب پژوهشنامه محیط زیست مجموعه مقالات صاحبنظران و اندیشمندان عرصه علم ودانش است که در 120 صفحه از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گردآوری شده است.

 خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی : دگرگونی و تغییر در اقلیم پدیده ای طبیعی است که در مقیاس زمانی چند هزار ساله رخ می دهد، اما تغییرات اقلیمی که اخیرا به وقوع پیوسته، در مقایسه با تغییرات اقلیمی دو میلیون سال پیش بسیار شدیدتر بوده است به گونه ای که دانشمندان معتقدند دمای زمین از سال 1980 تا کنون از هر دوره دیگر در 18 قرن گذشته فراتر رفته و به عبارت دیگر زمین به اوج گرمای خود در دوهزاره اخیر رسیده است.

در فصل اول این پژوهش که توسط دکتر صدیقه ببران، نازلی هنربخش تنظیم شده است تغییر اقلیم، گرمایش زمین، بزرگترین چالش زیست محیطی قرن بیست و یکم مورد بررسی قرار گرفته است.

در بخش دیگری از این تحقیق بازتاب "حق برخورداری از محیط زیست" در کنوانسیون تغییر آب و هوا و پروتکل کیوتو را که توسط فردین خرازی به تالیف درآمده است را می خوانیم.

در بخش مربوط به امنیت انرژی و تغییرات اقلیمی : راهبردها و سیاست ها که توسط فردمن مولر به رشته تحریر درآمده و نازلی هنربخش آن را ترجمه کرده است، این موضوع که "آیا راه حلی موازی برای هر دو این مشکلات وجود دارد؟" مورد سوال قرار می گیرد و در ادامه ابزار سیاسی و استراتژیهای دوسوی اقیانوس اطلس بحث و بررسی می شود.

"اصول انصاف و انعطاف پذیری در رژیم تغییر آب و هوا؛ مسائل انتزاعی و عملی" که نوشته : فلیپ کالت و ترجمه جعفر برمکی است، "خسارات آلودگی هوای تهران" نوشته صدیقه ببران و علیرضا غمخوار "تحلیل اقتصادی،‌ اجتماعی، زیست محیطی طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده" نوشته صدرالدین علیپور و " هزینه اجتماعی تولید برق در ایران و تبعات اقتصادی و زیست محیطی آن" که توسط عطیه اکرامی به رشته تحریر درآمده است نیز از دیگر فصول این پژوهشنامه است.

در پایان این پژوهش راهکارهای ملی وبین المللی جهت کاهش تراکم گازهای گلخانه ای و توسعه پاک در کشورهای درحال توسعه توسط دانشمندان و محققان به ترتیب ذیل پیشنهاد و ارائه شده است :

- با انجام پیشرفتهای مهندسی ژنتیک و فنون کشاورزی، غلبه بر تاثیر منفی افزایش دما امکان پذیر خواهد بود.

- پروتکل کیوتو مکانیسم های سه گانه ای را در مسیر نیل به اهداف مورد نظر به این ترتیب مکانیسم" اجرای مشترک" ، مکانیسم"توسعه پاکCDM" و مکانیسم " تجارت انتشار گازهای گلخانه ای ET" پیش بینی نموده است که تجلی ضرورت همبستگی جهانی را برای حفظ و بهبود محیط زیست کره زمین می توان از آنها دریافت.

" استفاده عقلایی از انرژی" و " مدیریت تقاضای انرژی" در برنامه ریزی انرژی، منظور نمودن هزینه های خارجی آلودگی آب و پساب و آلودگی صوتی ناشی از فعالیت نیروگاه ها، وضع مالیات، افزایش سطح آگاهی عمومی و تلاش در جهت ارتقای کمی و کیفی تحقیقات علمی و عملی درباره استفاده از انرژی های تجدید پذیر از جمله پیشنهادات مطرح شده در این فصلنامه است.

کد خبر 442989

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha