به گزارش خبرنگار مهر، مریم حسینی پیش ازظهر پنجشنبه در اختتامیه طرح همگام با کشاورز سال ۹۷ که در سالن همایش نیروی انتظامی رشت برگزار شد، اظهارکرد: امروز برقراری امنیت غذایی یکی از مهمترین موضوعات جهان محسوب می شود.
حسینی با بیان اینکه برخی از کشورهای جهان برای رسیدن به اهداف خود از نبود امنیت غذایی در سایر کشورها به عنوان یک حربه استفاده می کنند، افزود: برای رسیدن به امنیت غذایی نیازمند تغییر دیدگاه و نگرش در حوزه های سیاسی، آموزشی و مدیریتی و همچنین استفاده از دستاوردهای کشاورزی هستیم.
وی با تأکید بر لزوم بهرهگیری از دستاوردهای علمی و انتقال دانش و تکنولوژی به زمین زراعی، گفت: در همین راستا برای افزایش تولید برنج باید از طرح مطلوب سازی برنج بهره گیری و برنامه ریزی در این حوزه براساس تهدیدات زیست محیطی انجام شود.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور استفاده از ارقام جدید برنج و همچنین کودها را از دیگر راهکارهای افزایش تولید برنج عنوان و تصریح کرد: باید با برگزاری دورههای آموزشی دانش و آگاهی کشاورزان را در مورد موضوعات مرتبط با این حوزه افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه امروز دیگر به دلیل مسائل مختلف رغبتی برای فعالیت در حوزه کشاورزی وجود ندارد، ادامه داد: باید با بهره گیری از دانش IT و بومی سازی آن با فرهنگ و سیاست کشور زمینههای جذب جوانان به کشاورزی فراهم شود.
حسینی گفت: همچنین باید در راستای اجرای طرح مطلوب سازی ضریب مکانیزاسیون در زمینهای کشاورزی افزایش یابد.
لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی برای حل مشکلات
در ادامه فرمانده سپاه قدس گیلان برلزوم توجه مسئولان به حل مشکلات اقتصادی جامعه تأکید و اظهارکرد: همیشه بهره گیری از مشارکتهای مردمی نتایج مثبتی به همراه دارد.
سردار محمد عبداللهپور افزود: مسئولان باید در حوزه اقتصادی نیز از مشارکتهای مردمی بهرهگیری کنند.
وی با اشاره به حضور سپاه در حوزه کشاورزی، ادامه داد: سپاه تنها مدیریت بخش کشاورزی را برعهده گرفته و مابقی کارها بر عهده خود مردم است.
اجرای طرح همگام با کشاورز در بیش از ۶ هزار هکتار شالیزار گیلان
مسئول بسیج مهندسین سپاه قدس گیلان در ادامه اظهارکرد: طرح ملی همگام سازی با کشاورز در سال جاری در بیش از شش هزار هکتار اراضی شالیزاری گیلان اجرایی شده است.
غلامرضا ملکعلیپور با بیان اینکه در این طرح ۳۰۰ مهندس کشاورزی این سازمان حضور داشتند، افزود: در راستای اجرای این طرح میز تخصصی برنج تشکیل شد.
وی ادامه داد: طرح ملی همگام سازی با کشاورز در سه مرحله اقناع سازی، همگام سازی و همراه سازی اجرایی شده است.
علیپور با اشاره به اینکه کشاورزانی که توصیههای مهندسین حاضر در این طرح را استفاده کردند شاهد افزایش ۱۴.۷ درصدی تولید برنج بودهاند، تصریح کرد: آزمایش خاک یکی از توصیههای این مهندسین بود که اجرای آن سبب افزایش تولید محصول شد.
وی بیان کرد: عدم توجه برخی کشاورزان به توصیههای مهندسان این طرح و همچنین انجام ندادن آزمایش خاک سبب کاهش ۱.۱ درصدی محصول برنج آنها شد.
مسئول بسیج مهندسین سپاه قدس گیلان یادآور شد: خوشبختانه در سال جاری به ۹۰ درصد اهداف پیش بینی شده در این طرح رسیدیم.
نظر شما