به گزارش خبرگزاری مهر، این استراتژی بلند مدت شامل یک سری طرح های ابتکاری است که با هدف تقویت بازوهای آموزش عالی و تحقیقات علمی این کشور تدوین و ارائه شده است. افزایش جمعیت دانشجویان در انستیتوها و مراکز علمی و تحقیقاتی مصر از 40 به 60 درصد یکی از مهمترین اهداف این استراتژی 15 ساله عنوان شده است.
بر اساس این استراتژی، مصر دو دانشگاه خصوصی و 13 دانشگاه دولتی در سال 2007 احداث خواهد کرد که عمده تخصص آنها در حیطه علوم مهندسی، دارویی و پزشکی خواهد بود. مصر همچنین در نظر دارد تا دانشگاه هایی بین المللی با تخصص فناوری و صنعت با همکاری شرکای بین المللی خود تاسیس کند. در همین خصوص مباحثی نیز با ژاپن و چین آغاز شده است.
نمایی از دانشگاه قاهره
این استراتژی چند منظوره که از سوی شورای عالی دانشگاه های مصر تدوین شده است، نگاه ویژه ای نیز به افزایش شمار هیات علمی دانشگاه ها نسبت به شمار دانشجویان داشته به طوریکه قرار است طی 15 سال آینده این نسبت به یک در برابر 20 برسد.
بر اساس گزارش SciDev.Net ، مقامات مصری همچنین در نظر دارند تا با ایجاد شعب خارجی دانشگاه های این کشور به ارتقای انتقال فناوری به سایر کشورهای عربی، اسلامی و آفریقایی بپردازند. در این زمینه به جز شعبه در حال فعالیت دانشگاه قاهره در سودان، این دانشگاه بحرین را به عنوان مقصد برون مرزی بعدی خود برگزیده است.
مصر تنها به منطقه اطراف خود فکر نمی کند. هم اکنون تقویت ارتباطات علمی و پژوهشی با اروپا از دیگر طرح های بلند مدت مصر در این استراتژی 15 ساله است. در همین خصوص اخیرا این کشور توافق نامه ای علمی را با اروپا به امضا رسانده است.
نظر شما