۲۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۷:۱۴

آنچه در جلسه شورای شهر بیرجند گذشت؛

تب و تاب تاریخی شورا برای « اکبریه»/ مشکلات اهالی در لیست بررسی

تب و تاب تاریخی شورا برای « اکبریه»/ مشکلات اهالی در لیست بررسی

بیرجند- شورای شهر بیرجند با حضور اعضای شورا و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد و طی آن موضوع های مختلفی مثل باغ اکبریه مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح شنبه جلسه چندین ساعته شورای شهر بیرجند با حضور حداکثری اعضای شورا و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد که طی آن مباحث و مشکلات مخلتف موجود در شهر بیرجند مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی گود برداری واقع در خیابان امامت دو از اولین بررسی های شورا بود. بنا  به گفته اعضای شورا، زمینی واقع در امامت دو در سجادشهر طی سال ۸۷ توسط یک سرمایه گذار برای ایجاد هتل، به عمق هزار متر گود برداری و رها شده و در حال حاضر به محلی برای تجمع آشغال و نخاله های ساختمان تبدیل شده است.

بعد از بحث و بررسی های مختلف، مقرر شد اداره حقوقی شهرداری به مالک اخطاریه دهد و در صورت عدم توجه،  بر اساس قانون عمل کند.

کلاهی که به سر شهرداری رفت

بررسی نامه ای پیرامون درآمد جایگاه های سی ان جی بیرجند از دیگر موارد بررسی شده در این جلسه شورا بود.

مدیرعامل سازمان اتوبوس رانی و حمل و نقل بار شهرداری بیرجند در این جلسه بیان کرد: دو جایگاه سی ان جی زیر مجموعه شهرداری است.

یدالله غلام پور بیان کرد: بر اساس قراردادی که با پیماکار داشتیم، ۲۰ درصد از فروش حاصل سهم شهرداری و مابقی سهم پیمانکار بود.

وی با بیان اینکه ماهیانه قریب به ۱۲ میلیون تومان از محل فروش سی ان جی به جیب شهرداری می رفت، افزود: بعد از بررسی ها متوجه ضرر و زیان شهرداری شدیم و فهمیدیم کلاه سنگینی سر شهرداری رفته است بنابراین برای جذب پیمانکار جدید فراخوان دادیم.

غلام پور بیان کرد: شرکتی مشروط بر اینکه ۷۰ درصد از فروش حاصل سهم شهرداری و ۳۰ درصد سهم پیمانکار باشد، پای کار آمد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ماهیانه قریب به ۴۵ میلیون تومان به خزانه شهرداری می رود، افزود: این در حالی است ک پیمانکار ماهیانه ۱۰ میلیون تومان متضرر می شود.

غلامپور افزود: پیشنهاد می کنیم سهم شهرداری از محل فروش سی ان جی، ۵۵ درصد شود تا پیمانکار ضرر زیادی نکند.

علیرضا حسنی صفت، عضو شورای شهر در این خصوص بیان کرد: در قرار داد اولیه سهم ۳۰ به ۷۰ درصد مشخص شده و پیمانکار با آگاهی از وضعیت موجود شرایط را قبول کرده بنابراین نباید تغییر کند.

طاهری از دیگر اعضای شورای شهر بیرجند هم در این خصوص بیان کرد: نباید این قرار داد تغییر کند چراکه برای دیگر پیمانکاران نیز سوء تفاهم می شود.

بعد از اخذ نقطه نظرات اعضای شورا، مقرر شد قرارداد موجود فسخ شود و مناقصه جدیدی برگزار شود.

پرونده پارکینگ طبقانی روی میز شورا

بررسی وضعیت پارکینگ های شهر از دیگر موضوعات بررسی شده در این جلسه از شورا بود.

مدیرعامل شرکت اتوبوس رانی وحمل و نقل بار شهرداری بیرجند در این جلسه بیان کرد: در حال حاضر دو پارگینک طبقاتی، چهار پارکینگ محله ای و پارکینگ های حاشیه ای داریم.

غلامپور با بیان اینکه این پارکینگ ها در دست پیمانکار بوده است، افزود: طی سه سال هیچ عوایدی از محل پارکینگ ها عاید شهرداری نشده است.

وی با بیان اینکه  در حال حاضر ماهیانه ۳۰ هزار تومان از اصناف و بازایان برای حق پارکینگ اخذ می شود، گفت: باید این مبلغ افزایش یابد.

مرتضی یزدان شناس، عضو شورای شهر در این خصوص بیان کرد: باید روال کار و سیاست های شهرداری مشخص باشد.

وی با بیان اینکه باید ثبات در تصمیم گیری ها رعایت شود، اظهار کرد: مخالف تغییر و یا افزایش قرارداد هستم.

طاهری، عضو دیگر شورای اسلامی شهر بیرجند هم بیان کرد: مبنای تصمیمات شورای شهر باید بر ای پایه باشد که خدمات شهری به طور مساوی در اختیار شهرداری قرار گیرد.

بعد از بررسی و گفت و گوی اعضای شورا، با پیشنهاد تغییر حق پارکینگ از اصناف و بازاریان مخالفت شد.

وجود ۴۰ هکتار بافت تاریخی در بیرجند

رسیدگی به اعتراض های اهالی روستای اکبریه از دیگر موضوعات بررسی شده در شورا بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در این جلسه بیان کرد: سال های گذشته معابر ارزشمند تاریخی را اندازه ماشین ها ساخته و از بین برده اند.

حسن رمضانی با بیان اینکه اعتباراتی در خصوص مرمت بناهای تاریخی داریم، افزود: مرمت ها باید بر اساس ضوابط میراث فرهنگی باشد.

وی با بیان اینکه ۴۰ هکتار بافت تاریخی ابلاغی در بیرجند داریم، افزود: باید بافت های تاریخی را جزو شهر بدانیم.

رمضانی با بیان اینکه روستای رحیم آباد دارای شرایط منحصر به فردی است، اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی تنها نظارت را بر عهده دارد.

دیانی، نماینده آستان قدس رضوی هم در این جلسه بیان کرد: باید در روستای اکبریه صنایع دستی مستقر شود تا ضمن بازدید از باغ اکبریه، خرید و فروش محصولات استان هم صورت گیرد.

اکبریه مورد توجه ویژه قرار گیرد

میری، عضو شورای اسلامی شهر بیرجند در این خصوص بیان کرد: باغ اکبریه تنها باغ ثبت شده جهانی در خراسان جنوبی است.

وی با بیان اینکه هزینه های آماده سازی روستای اکبریه سنگین است، افزود: مردم آن منطقه نیز محروم بوده و توان مشارکت در آماده سازی ها را ندارند.

میری بیان کرد: اگر بتوانیم روستای اکبریه را جزو مناطق بازآفرینی شهری تعریف کنیم، بار مالی تحمیل شده بر دولت کاهش می یابد.

وی با اشاره به پیش رو بدن فصل زمستان بیان کرد: نبود آسفالت و روان شدن آب حاصل از باران برای مردم مشکلاتی ایجاد می کند که باید مورد توجه قرار گیرد.

طرح هایی که مغفول ماند

معاون امور عمرانی شهرداری بیرجند هم در این خصوص بیان کرد: در راستای رسیدگی به مشکلات اهالی روستای اکبریه جلسات متعددی گرفته شده است.

علی عدل با بیان اینکه شهرداری آمادگی خود را در مرحله اول اعلام کرده است، افزود: به لحاظ ضوابطی که از سوی میراث فرهنگی بود، نتوانستیم عملیات آسفالت را انجام دهیم.

وی افزود: جلسات دیگری در استانداری برگزر شد که در صورت جلسه آمده است: « با توجه به اینکه باغ اکبریه در بازآفرینی قرار گرفته و پروژه های آن تعریف شده است، تمام دستگاه ها همکاری لازم ا انجام دهد.»

عدل بیان کرد: شهرداری بارها همکاری و امکانات خود را اعلام کرده اما اما میراث فرهنگی می گوید نمی توانیم مستقیم به شهرداری پول بدهیم و کمک ها را در قالب عملیات و مصالح اعمال می کنیم.

وی با بیان اینکه از میراث فرهنگی خواستار الگویی برای اجرای طرح در اکبریه شدیم، اظهار کرد: متاسفانه کمک میراث به سمت جداره سازی رفت و کف سازی مغفول ماند.

مرمت اکبریه نیازمند ۲۳۳ میلیون تومان اعتبار

 عدل با بیان اینکه ۲۳۳ میلیون تومان برای اجرای طرح روستای اکبریه نیاز داریم، افزود: دستگاه تا تا ۲۰۰ میلیون تومان همکاری کنند و شهرداری آمادگی تامین مصالح و نیروی کار را دارد.

دائی، نماینده راه و شهرسازی خراسان جنوبی در این خصوص بیان کرد: روستای اکبریه در محدوده بازآفرینی شهری نیست و نمی توانیم عملا اقدامی انجام دهیم.

وی بیان کرد: باید اکبریه به عنوان محدوده بازآفرینی در ستاد بازآفرینی شهرستانی و استانی به تصویب برسد و مصوبه به تهران برود تا بتوانیم همکاری کنیم.

طاهری، عضو شورای اسلامی شهر بیرجند در این خصوص بیان کرد: گفته ها نشان می دهد بین شهرداری و راه و شهرسازی الفت و مهربانی لازم برقرار نیست.

وی با بیان اینکه امید است مصوبه ای که در استانداری بوده است، پیگیری شود، افزود: باید دیدگاه های جزیره ای را کنار بگذاریم و همه با همه توانمندی ها برای شهر دلسوزی کنیم.

طاهری با بیان اینکه شهر را باید راه و شهرسازی بسازد، افزود: دستگاه های خدمت رسان باید با شهرداری همکاری داشته باشند.

سابقه مشکلات اکبریه طولانی است

حجت الاسلام مهدی عبدالرزاق نژاد هم در این خصوص بیان کرد: از دوره چهارم شورای اسلامی، اهالی روستای اکبریه برای رفع مشکلاتشان مراجعه داشته اند و باید در دستور کار جدی قرار گیرد.

وی با اشاره به ارگ کلاه فرنگی بیرجند بیان کرد: این آثار تاریخی باید از محدوده فرمانداری خارج شده و راه دسترسی مردم باز شود.

حسنی صفت، عضو دیگر شورای اسلامی هم در این خصوص بیان کرد: باید روستای اکبریه در وضعیت بهداشتی قابل قبولی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تمام دستگاه ها برای رفع مشکلات این مکان اعلام آمادگی می کنند اما می گویند میراث فرهنگی مانع می شود، افزود: میراث فرهنگی مانع می شود و می گوید قانون اجازه نمی هد.

حسنی صفت افزود: اگر امروز به داد انسان های زنده برسیم بهتر از این است که صرفا به فکر آیندگان باشند.

در پایان مقرر شد مصالح از سوی میراث فرهنگی تامنین شود و شهرداری معابر اصلی که به بافت تاریخی منتهی می شود را بر اساس ضوابط میراث فرهنگی، عملیاتی کند.

کد خبر 4435793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha