کیوان رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر فراز و فرودهای شدید صنعت طیور در چندماهه اخیر را مرگآور دانست و اطهار کرد: از ابتدای سال جاری، نهادههای این صنعت، از قبیل کنجاله سویا، ذرت و ریزمغذیها که ۹۰ درصدشان وارداتی است با جهش شدید قیمت مواجه شد و صنعت طیور را با معضلات و مشکلات زیادی مواجه کرد.
وی تصریح کرد: چون نهادهها واردتی هستند و با دلار خریداری میشوند متأسفانه مرغداران توان خریدن آنها با چند برابر قیمت، را ندارند.
عضو هیئتمدیره اتحادیه مرغداران مازندران، خاطرنشان کرد: در گیرودار مشکلات اقتصادی کشور، مرغداران مجبورند نهادهها و خوراک مرغها، صنایع واردتی مرتبط با نهادهها و قسمت عمده دارو و واکسن را با دلار به نرخ روز، خریداری کرده اما محصولاتشان را با ریال بفروشند.
رحمانی واردات نهادههای صنعت طیور را از معضلات مهم مرغداران دانست و افزود: تفاوت قیمت دلار با ریال و تعلق نگرفتن ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت تمام شده مرغها را افزایش داده و گرانی آن، مصرفکنندگان را دچار مشکل کردهاست.
وی با اشاره به اعتصاب رانندگان و تأخیر در حمل نهادههای پرورش طیور، بیان کرد: بسیاری از مرغدارن درگیر کمبود دان و علوفه مجبورند مرغها را زیر وزن استاندارد عرضه کنند که این امر موجب کاهش تقاضا شدهاست.
مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداران قائمشهر، با بیان اینکه اولین کسی که از زیان مرغدار آسیب میبیند، مصرفکننده است، گفت: اگر تولیدکننده سود معقول نداشته باشد انگیزه برای جوجه ریزی در سیکل بعدی نخواهد داشت و قیمت مرغ بسیار بالا خواهد رفت.
وی تأکید کرد: نداشتن توان مالی مرغداران مشکل دیگر این تولیدکنندگان است و عرضه پایین، کاهش نقدینگی آنان را موجب میشود و عمده مرغداران توان خرید اعتباری و نقدی را ندارند.
رحمانی با تأکید بر رعایت مقوله اقتصاد مقاومتی، عنوان کرد: دریافت وام با بهره ۲۸ درصد توسط تولیدکننده از مؤسسات مالیاعتباری ظالمانه است، پس همه باید به مقوله تولید ارج بنهیم و به فکر حل مشکلات صنعت طیور باشیم.
مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداران قائمشهر، خاطرنشان کرد: دولت باید از توان بالقوه لجستیک خود در نیروهای مسلح و سپاه کمک بگیرد تا بتواند حمل بخشی از نهادهها را سرعت ببخشد چراکه اگر روند فعلی ادامه یابد مرغداران و تولیدکنندگان انگیزه و توان برای جوجهریزی ندارند و بدون شک با کاهش عرضه، با افزلیش قیمت در سیکل بعدی مواجه خواهیم شد.
نظر شما