به گزارش خبرنگار مهر، الیاس هیوه ظهر پنج شنبه در نشست تخصصی خلیج گرگان، فرصت ها و تهدیدها اظهار کرد: در دهه های اخیر با سدسازی ها و اقداماتی که در بالادست انجام شد، رودخانه های آب شیرین منتهی به خلیج گرگان خشک شده است.
وی افزود: با احداث سد وشمگیر، کشاورزی مناطق پایین دست سد تا دریای خزر نابود شد؛ کشاورزان این مناطق همان زمان طومار نوشتند و اعتراض کردند که با نابودی کشاورزی آنان، فرزندانشان برای کارگری به تهران و ترکیه و جاهای دیگر رفتند.
فرماندار بندرترکمن ادامه داد: در غرب خلیج گرگان هم با سدسازی انجام شده در بالادست نکارود کارشناسان و مسئولان می گویند هشت هزار هکتار زمین در حوزه میانکاله خشک شده است.
وی به رژیم رسوبات خزر اشاره و بیان کرد: رسوبات مناطق غربی خزر در شرق آن که شامل سواحل استان گلستان است، انباشت می شود همین امر باعث شده کانال خوزینی مسدود و جریان آب آن با دریا قطع شود.
هیوه چی تصریح کرد: پسروی آب دریای خزر در سال های اخیر وضعیت بحرانی خلیج گرگان را تشدید کرده است و استمرار آن موجب ماندابی و بوی تعفن و در ادامه کوچ و مهاجرت اجباری ساکنان شهرستان های بندرگز، بندرترکمن و گمیشان خواهد شد.
وی گفت: این بوی تعفن از بندرگز شروع شده است و به زودی به بندرترکمن و گمیشان خواهد رسید و این اتفاق تمام برنامه ها برای جزیره آشوراده را بی نتیجه خواهد کرد.
فرماتدار بندرترکمن خاطرنشان کرد: برگزاری نشست های تخصصی درباره خلیج گرگان باید مشخص کند که برنامه و اقدامات دستگاه ها موجب این شرایط شده یا بی توجهی های مسئولان این وضعیت را رقم زده است.
نظر شما